Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Φιλί ζωής: Να παραμείνει ζωντανός στο όνειρο ο Παναθηναϊκός!

19 Απριλίου 2016
Φιλί ζωής: Να παραμείνει ζωντανός στο όνειρο ο Παναθηναϊκός!

Αγώνας δίχως αύριο για τον Παναθηναϊκό. Αντλώντας δύναμη από το «κολασμένο» και απόψε ΟΑΚΑ, ο Εξάστερος είναι αναγκασμένος να μειώσει τη σειρά με την Λαμποράλ για να μείνει ζωντανός για Βερολίνο.

Στο πρώτο παιχνίδι έπεσε αμαχητί. Στο δεύτερο έχασε στις λεπτομέρειες στην παράταση. Σήμερα ΠΡΕΠΕΙ να νικήσει! Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται (21:15 Novasports2) στο «κολασμένο» OAKA την Λαμποράλ Κούτσα και υποχρεούται να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, με το οποίο θα μειώσει τη σειρά των πλέι οφ σε 1-2, θα την οδηγήσει σε τέταρτο ματς (την Πέμπτη) και θα μείνει ζωντανός για Βερολίνο.

Ανέκαθεν στο κλειστό του Αμαρουσίου υπάρχει άλλη... αύρα και τα πράγματα είναι καλύτερα για τους πράσινους, όμως αυτή τη φορά καλούνται να διαχειριστούν και το δεδομένο άγχος που θα υπάρχει, αφού μιλάμε για do or die παιχνίδι. Στο αποφευκτέο σενάριο της ήττας, το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του Εξάστερου λαμβάνει τέλος, η ομάδα του Μπουρούση εξασφαλίζει την πρόκρισή της στο Final-4 και παράλληλα θα σημάνει το «αντίο» του Διαμαντίδη στην Ευρωλίγκα.

Οι 18.000 «πιστοί» που θ' ανηφορίσουν στο ΟΑΚΑ δεν αρκούν από μόνοι τους. Θα δώσουν την ώθηση, θα προσφέρουν την... σταθερά «ηλεκτρική» ατμόσφαιρα, αλλά από 'κει και πέρα οι Κυπελλούχοι Ελλάδας οφείλουν να δείξουν πως έπαθαν και έμαθαν. Άλλωστε γι' αυτό παραμονές του αποψινού αγώνα ο Σάσα Τζόρτζεβιτς «μάντρωσε» τους παίκτες του και τους έδειξε σε βίντεο τι πήγε στραβά στα δύο πρώτα ματς, στην Βιτόρια.

Αγωνιστικά προβλήματα για τον Σάλε δεν υπάρχουν, πλην του Χαραλαμπόπουλου. Και ο Παπαγιάννης είναι σε θέση να αγωνιστεί, αν και μάλλον δύσκολα θα βρεθεί στην 12άδα, όπως και ο Μποχωρίδης. Άπαντες περιμένουν από τα ατού της ομάδας να πάρουν... μπροστά. Απ' τον Καλάθη και τον Γουίλιαμς μέχρι τον Φελντέιν και τον Φώτση. Παίκτες που δεν προσέφεραν τα αναμενόμενα στην Ισπανία και που ο Παναθηναϊκός τους χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε.

Από την μεριά τους, οι Βάσκοι ταξίδεψαν για Αθήνα με τους Χάνγκα και Κοζέρ στην αποστολή. Ο πρώτος είχε λείψει από το Game 2, ενώ ο Γάλλος δεν έχει παίξει ακόμη στη σειρά, λόγω προβλήματος στην μέση. Χθες ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς τόνισε πως αμφότεροι δεν θα αγωνιστούν σήμερα, ωστόσο ουδείς μπορεί να προβλέψει στην παρούσα φάση αν το εννοούσε ή απλώς ήθελε να παίξει με το μυαλό των παικτών του Εξάστερου.



Ο Δημήτρης Διαμαντίδης έχει την ευκαιρία στο νήμα να γράψει και ιστορία. Χρειάζεται 9 πόντους για να πιάσει τον... παλιόφιλο Μάικ Μπατίστ (2.496 πόντους) στην πέμπτη θέση των αρχισκόρερ της διοργάνωσης. Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Λαμόνικα (Ιταλία), Μπελόσεβιτς (Σερβία), Λατίσεβς (Λετονία).

Το πρόγραμμα της εβδομάδας

Δευτέρα 18 Απριλίου

Ερυθρός Αστέρας-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 71-78 (Πέρασαν στο Final-4 οι Ρώσοι με «σκούπα»)

Τρίτη 19 Απριλίου

Παναθηναϊκός-Λαμποράλ Κούτσα (21:15)
Ρεάλ Μαδρίτης-Φενέρμπαχτσε (21:45)
Μπαρτσελόνα-Λοκομοτίβ Κουμπάν (21:45)

Πέμπτη 21 Απριλίου

Παναθηναϊκός-Λαμποράλ Κούτσα (21:15) - Αν χρειαστεί
Ρεάλ Μαδρίτης-Φενέρμπαχτσε (21:45) - Αν χρειαστεί
Μπαρτσελόνα-Λοκομοτίβ Κουμπάν (21:45)


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Άξιος ως Έλληνας: Ασημένιος ο Πετρούνιας!


 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share