Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Θρίλερ για την Εθνική Μπάσκετ: Μας πετούν εκτός Ευρωμπάσκετ;

16 Απριλίου 2016
Θρίλερ για την Εθνική Μπάσκετ: Μας πετούν εκτός Ευρωμπάσκετ;

Πόλεμος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ εν όψει! Η FIBA έστειλε επιστολές σε ευρωπαϊκές ομοσπονδίες, οι εθνικές λίγκες των οποίων επέλεξαν να συνταχθούν με την Ευρωλίγκα και το Eurocup, αποβάλλοντάς τους από το Ευρωμπάσκετ του 2017 αν δεν συμμορφωθούν άμεσα!

«Η ομοσπονδία σας έχει χάσει το δικαίωμα να συμμετάσχει στις εθνικές διοργανώσεις ανδρών που οργανώνονται από τη FIBA, όπως το Ευρωμπάσκετ του 2017. Σε περίπτωση που η ομοσπονδία σάς έχει αποδείξει πως τα προαναφερθέντα δεν είναι αληθή, καλείται να υποβάλει την διαφωνία της στην FIBA μέχρι την Τετάρτη, 20 Απριλίου», αναφέρει επιστολή που εστάλη στη σλοβενική ομοσπονδία, ενώ ανάλογες επιστολές εστάλησαν στις ομοσπονδίες κι άλλων χωρών, με πληροφορίες να αναφέρουν πως πρόκειται γι’ αυτές της Ισπανίας, της Ρωσίας, της Κροατίας, της Σερβίας, της Σλοβενίας, της Βοσνίας, της ΠΓΔΜ και του Μαυροβουνίου.

Πρόκειται για κίνηση που μάλλον αναμενόταν από πλευράς FIBA από τη στιγμή που η ισπανική ACB, η Αδριατική Λίγκα, η VTB League και άλλες λίγκες συμφώνησαν οι ομάδες τους να παίζουν στην Ευρωλίγκα και το Eurocup αντί στις νεοσύστατες διοργανώσεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Λίγο αργότερα, ο Ισραηλινός δημοσιογράφος, Ντέιβιντ Πικ, με ανάρτησή του στο Twitter, υποστηρίζει πως με βάση τι πηγές του, το ίδιο έχει συμβεί και με αρκετές ακόμα χώρες, μεταξύ των οποίων αναφέρει και την Ελλάδα.

«Η FIBA τιμώρησε με αποβολή τις παρακάτω ομοσπονδίες από το Eurobasket 2017: Σερβία, Κροατία, Τουρκία, Ρωσία, Ισπανία, Λιθουανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισραήλ, Μαυροβούνιο, FYROM, Βοσνία, Σλοβενία, Πολωνία», τονίζει.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ SPORTS ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share