Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Δεν αξίζει τέτοιο τέλος στον Διαμαντίδη! Πήγε να κάνει μόνος του την ανατροπή του αιώνα!

16 Απριλίου 2016
Δεν αξίζει τέτοιο τέλος στον Διαμαντίδη! Πήγε να κάνει μόνος του την ανατροπή του αιώνα!

Η αυταπάρνηση και το μεγάλο τρίποντο του Διαμαντίδη έστειλε το ματς στην παράταση, αλλά ο Παναθηναϊκός έχυσε την καρδάρα με το γάλα και η Λαμποράλ έκανε το 2-0 (82-78). Ατυχία σε σουτ του Ραντούλιτσα.

Αμαρτία απ' τον Θεό που δεν ήρθε αυτό το διπλό για χάρη ΚΑΙ του Δημήτρη Διαμαντίδη...

Ο απίθανος αρχηγός του Παναθηναϊκού ΔΕΝ ήθελε με τίποτα να χάσει, έκανε τα ΠΑΝΤΑ, έστειλε το ματς στην παράταση με απίστευτο τρίποντο (73-73), αλλά στο έξτρα πεντάλεπτο οι πράσινοι έχυσαν την καρδάρα με το γάλα και η Λαμποράλ Κούτσα πανηγύρισε το 2-0 στη σειρά με το τελικό 82-78.

Το τριφύλλι καλείται πλέον να κάνει αυτό που δεν έχει συμβεί ποτέ ως τώρα στα πλέι οφ. Να πάρει τρεις συνεχόμενες νίκες και να φτάσει στο Βερολίνο, αρχής γενομένης από την προσεχή Τρίτη, στο ΟΑΚΑ.

Ο μυθικός Μήτσος σταμάτησε στους 17 πόντους, έβγαλε άπειρες άμυνες, αλλά... Ο Γουίλιαμς ήταν «εξαφανισμένος» καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και άργησε ουσιαστικά να «ξυπνήσει», πολύ καλή εμφάνιση του Κούζμιτς και στις δύο άκρες του παρκέ, τραγικός ο Πάβλοβιτς, είχε δύο καθοριστικά άσχημα σουτ ο Καλάθης στην παράταση, πούλησε η μπάλα τον Ραντούλιτσα προς το τέλος αυτής όταν αστόχησε από κοντά για την ισοφάριση, άστοχος ΞΑΝΑ ο Φελντέιν (2/7 σουτ), αδικήθηκε ο Χέινς που μπορούσε να παίξει περισσότερο.

Άνταμς με 24, Μπέρτρανς με 15, Μπουρούσης με 14 (και 9 ριμπάουντ) και Τζέιμς με 13 οι κορυφαίοι των Βάσκων που είχαν ξανά σαν «όπλο» τα σουτ από τα 6,75.

Το ματς

Παίζοντας καλή άμυνα εξ’ αρχής, εκμεταλλευόμενος την αστοχία της Λαμποράλ από τα 6,75 κι έχοντας την «σταθερά» του Ραντούλιτσα (που είχε κερδίσει και δύο γρήγορα φάουλ του Πλάνινιτς), ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε νωρίς-νωρίς με 3-8. Αν και είχε την ευκαιρία να διατηρήσει «μαξιλαράκι» ασφαλείας, το τριφύλλι έχασε συνεχόμενα αφύλαχτα τρίποντα και μοιραία οι Βάσκοι ισοφάρισαν σε 10-10. Η είσοδος του Μπουρούση δεν προβλημάτισε την άμυνα του Εξάστερου, με τον εξαιρετικό Κούζμιτς να του φράζει εντελώς το δρόμο προς το καλάθι (0/5 σουτ ο Έλληνας σέντερ), ενώ την ίδια ώρα αποδεικνυόταν λίρα εκατό και μπροστά, όπου με πέντε πόντους έγραφε το 13-21. Η ελληνική ομάδα παρουσίαζε πολύ καλή εικόνα κι αν δεν ήταν το τρίποντο του Τζέιμς (μόνο τέτοια σουτ κρατούσαν όρθιους τους γηπεδούχους) να γράψει το 16-21, όλα θα ήταν ιδανικά.

Γρήγορα-γρήγορα η Λαμποράλ μάζεψε τη διαφορά και ισοφάρισε σε 21-21, χάρη στην ευστοχία της από μακριά. Ο Παναθηναϊκός δεν έχασε την ψυχραιμία του και με τον Φελντέιν να δηλώνει «παρών» με πέντε σερί πόντους, η ομάδα του Τζόρτζεβιτς ανέκτησε εκ νέου τα ηνία και πήγε στο +4, 23-27. Έστω και με δυσκολία, έστω κι αν οι Βάσκοι ήταν σε διαδικασία comeback (με τους Τζέιμς-Άνταμς να είναι οι μόνιμοι κίνδυνοι), οι πράσινοι διατηρούνταν σε θέση οδηγού, 31-34. Οι παίκτες του «Σάλε» είχαν τις ευκαιρίες τους να «χτίσουν» μια διαφορά, προσπαθούσαν να μην χάσουν το προβάδισμα, εν τούτοις κάτι οι βιαστικές και κακές επιλογές, κάτι τα «φθηνά» και αβίαστα λάθη τούς έβαζαν… φρένο. Κι όταν ο Μπουρούσης μπήκε στην εξίσωση στο νήμα του πρώτου μέρους, τότε η Λαμποράλ πήγε στα αποδυτήρια, ούσα μπροστά στο σκορ, 38-36, με τον Παναθηναϊκό να πληρώνει το 2/11 τρίποντα κόντρα στο 5/13 των Βάσκων.

Ο ισπανικός σύλλογος… ζει και αναπνέει για τα σουτ από τα 6,75. Και με τρία τέτοια –ακόμα και πάνω σε άμυνες- αποσπάστηκαν για πρώτη φορά με εννιά πόντους (47-38), προτού ο Διαμαντίδης… βγει μπροστά και κρατήσει όρθιο τον Παναθηναϊκό, μειώνοντας σε 47-41. Η αυταπάρνηση του μεγάλου αρχηγού δεν επέτρεπε στους Βάσκους να ξεφύγουν. Ο 3D έβγαζε φοβερές άμυνες, δημιουργούσε υποδειγματικά και εκτελούσε πανέξυπνα, φτάνοντας τους 11 πόντους και διαμορφώνοντας το 52-49. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν πάει ακόμα καλύτερα για το τριφύλλι, αλλά η αστοχία από μακριά κρατούσε… από κάτω τον Εξάστερο, ο οποίος τουλάχιστον έκλεισε την τρίτη περίοδο μόλις στο -3, 54-51, οδηγώντας σε θρίλερ στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ο τραγικός Γουίλιαμς (back to back κακές επιθέσεις), ο Πάβλοβιτς που ΔΕΝ μπορούσε να μαρκάρει τον Μπέρτρανς (ο οποίος έβγαινε από το σκριν και αμέσως εκτελούσε) και που είχε νεύρα, έδωσαν με το καλημέρα στην τέταρτη περίοδο «αβαντάζ» δέκα πόντων στους Βάσκους, 61-51. Ο Διαμαντίδης είχε το refuse to lose και έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να κάνει το μπρέικ η ομάδα του. Το δικό του μεγάλο τρίποντο, ροκάνισε τη διαφορά και ο Παναθηναϊκός πλησίασε στο 62-58. Η ελληνική ομάδα έδειξε να τα χάνει ξανά στην επίθεση και η Λαμποράλ βρήκε την ευκαιρία να πάρει μια «καλή» διαφορά με 65-58 και 68-60, σκορ που έδειξε να γέρνει οριστικά την πλάστιγγα. Αμ δε όμως… Ο μέχρι τότε «άφαντος» Γουίλιαμς κράτησε όρθιο τον Εξάστερο, 1-2 καλές άμυνες και ο κομβικός Κούζμιτς έγραψαν το 70-67. Στα 27’’ πριν το τέλος ο Άνταμς ευστόχησε σε τρίποντο-μαχαιριά, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε άλλη άποψη. Με τον Χέινς να μειώνει καπάκια (επιβεβαιώνοντας πως «αδικήθηκε» από τον Τζόρτζεβιτς κι άξιζε περισσότερο χρόνο) και τους Βάσκους να μην προλαβαίνουν να περάσουν εντός χρόνου το παρκέ, ήρθε νέο μυθικό τρίποντο του Διαμαντίδη στα 8’’, το οποίο έστειλε το ματς στην παράταση, 73-73.

Οι πράσινοι είχαν επιστρέψει από την κόλαση και είχαν πλέον την ευκαιρία να κλέψουν το ματς. Η αστοχία όμως του Καλάθη, τα συνεχόμενα λάθη στην επίθεση (με τον Φελντέιν να είναι αλλού γι’ αλλού που είχε μείνει στους 5 πόντους της δεύτερης περιόδου) και το κρεσέντο του Μπουρούση έδωσαν στους Βάσκους «ανάσα» πέντε πόντων, 80-75. Οι γηπεδούχοι βιάζονταν να τελειώσουν την υπόθεση κι αυτό έδωσε την ευκαιρία στο τριφύλλι να πλησιάσει εκ νέου, με το κάρφωμα του Γουίλιαμς να γράφει το 80-78. Η τελευταία επίθεση άνηκε στον Εξάστερο, την πήρε ο Ραντούλιτσα, αλλά η μπάλα τον «πούλησε» στο ποστάρισμά του και δεν κατάφερε να ισοφαρίσει, με τις βολές του Άνταμς να υπογράφουν το τελικό 82-78…


Τα δεκάλεπτα: 16-21, 38-36, 54-51, 73-73, 82-78 παρ.

Λαμποράλ Κούτσα (Περάσοβιτς): Τζέιμς 13 (1), Πλάνινιτς, Μπουρούσης 13 (1), Μπλάζιτς 4, Ντιόπ 2, Τιγί 10, Άνταμς 24 (5), Κορμπάτσο, Μπέρτανς 15 (4)

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Χέινς 8 (2), Πάβλοβιτς 3, Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 10, Φελντέιν 5 (1), Διαμαντίδης 17 (3), Γκιστ 6, Καλάθης 4, Κούζμιτς 11, Γουίλιαμς 12 (1), Χάντερ


 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share