Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η αέρινη μονοκατοικία στην Θάσο με την μποέμ πολυτέλεια

Μαγευτική διακόσμηση

30 Δεκεμβρίου 2020 17:16
Η αέρινη μονοκατοικία στην Θάσο με την μποέμ πολυτέλεια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θάσος: Στη Σκάλα Ραχωνίου, πολύ κοντά στη θάλασσα, μέσα σε έναν κατάφυτο ελαιώνα με ιστορία 500 ετών και σε πλήρη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, η ομάδα της Novalis Terra δημιούργησε την μονοκατοικία Olion, με τρόπο που αντανακλά την αρμονική συνύπαρξη του φυσικού περιβάλλοντος με το design, στην καλύτερη εκδοχή του.

Η σχεδιαστική λιτότητα του κτιρίου φανερώνει την προσπάθεια της σχεδιαστικής ομάδας, να φέρει σε πρώτο πλάνο τους προσεγμένους εξωτερικούς χώρους. Οι ημιυπαίθριοι χώροι χαρακτηρίζονται από την αμεσότητά τους με τον ελαιώνα και το νερό. Μεταβατικοί ή μη, αποτελούν σημαντικούς χώρους που προβάλουν το αίσθημα της χαλάρωσης.

Η κατοικία σε σχήμα L, διαθέτει λειτουργικούς όγκους και αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα. Το ισόγειο περιλαμβάνει τον ενιαίο χώρο του καθιστικού και της κουζίνας, ένα wc και δύο υπνοδωμάτια. Στον πρώτο όροφο αναπτύσσεται το κυρίως υπνοδωμάτιο με en-suite μπάνιο.

Εσωτερικά, οι γήινες αποχρώσεις, τα φυσικά υλικά, οι ενιαίες καθαρές επιφάνειες και τα εθνοτικά αντικείμενα συμβάλλουν στην χωρική προσωπικότητα, διατηρώντας ανέπαφη την αισθητική καθαρότητα. Το λευκό χρώμα, το ξύλο, τα μεγάλα ανοίγματα και το στοιχείο νερού χρησιμοποιούνται για να ενισχύσουν την αρχιτεκτονική ιδέα, δημιουργώντας καθαρές επιφάνειες και ένα περιβάλλον που ενσωματώνει αρμονικά μια μποέμ πολυτέλεια.

Παράλληλα η Θάσος χαρακτηρίζεται ώς το σμαραγδένιο νησί του Αιγαίου που θυμίζει παράδεισο δείτε γιατί.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share