Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Έπεσε χλωρίνη στα ρούχα σας; Δείτε πως θα την αφαιρέσετε!

Μην πανικοβάλλεστε!

28 Δεκεμβρίου 2020 14:47
Έπεσε χλωρίνη στα ρούχα σας; Δείτε πως θα την αφαιρέσετε!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Η χλωρίνη είναι σύμμαχος για καθαρό σπίτι χωρίς μικρόβια και σούπερ απολύμανση! Τι γίνεται όμως αν πέσει μια σταγόνα πάνω στα αγαπημένα σας ρούχα;

Εμείς σου έχουμε τη λύση για να αφαιρέσεις το λεκέ από χλωρίνη! Στο σημείο, δείτε εδώ τι να κάνετε αν μυρίζουν άσχημα τα ρούχα σας.

Δες 2 απλούς τρόπους για να τα καταφέρεις:

1. Μόλις πέσει χλωρίνη σε κάποιο ύφασμα, σπεύσε να ρίξεις πάνω στο λεκέ αρκετή ποσότητα οινοπνεύματος. Άφησε το να δράσει για 15-20 λεπτά και μετά ξέπλυνε με νερό.

2. Άλλος ένας τρόπος να εμποδίσεις την καταστροφική δράση της χλωρίνης, είναι να ρίξεις λευκό ξύδι μόλις γίνει η ζημιά. Άφησε το να δράσει και έπειτα πλένε κανονικά το ρούχο σου.

Πριν βάλει τα ρούχα στο πλυντήριο τα έτριψε με κιμωλία - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Πολλές φορές μας έχει τύχει να λερώσουμε τα ρούχα μας με φαγητό. Δεν αναφερόμαστε καν στα παιδιά μας που επιστρέφουν κάθε μέρα και με μια διαφορετική στάμπα στο μπλουζάκι και το παντελόνι τους. Αντί, λοιπόν, να τρίψετε τον λεκέ με μένος και μετά να το πλύνετε στο πλυντήριο, όπως συνηθίζατε ως τώρα, δοκιμάστε μια διαφορετική τεχνική.

Τρίψτε τον λεκέ με την κιμωλία με απαλές κινήσεις και αφήστε να περάσουν 10 λεπτά. Στη συνέχεια, σκουπίστε τα υπολείμματα της κιμωλίας και βάλτε το λερωμένο ρούχο στο πλυντήριο. Θα δείτε ότι το πρόβλημα έχει εξαφανιστεί. Και μιας και μιλάμε για μυστικά στο πλύσιμο των ρούχων, δείτε εδώ πώς θα βγαίνουν τα ρούχα σας από το πλυντήριο σαν σιδερωμένα.

Το ίδιο ισχύει και για τις κιτρινίλες. Όσο και αν τα τρίψετε τα ρούχα, τα κίτρινα σημάδια θα παραμείνουν εκεί που είναι.

Υπάρχει ωστόσο τρόπος για να τα ξεφορτωθείτε. Τρίψτε τις κιτρινίλες με κιμωλία και αφήστε να περάσουν 15 λεπτά πριν το πλύσιμο. Χάρη στις ιδιότητες της τα ρούχα αποκτούν πάλι το χαμένο τους χρώμα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share