Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Γέμισε ένα μπολ με γάλα και παγάκια και βούτηξε μέσα τα ρούχα - Το αποτέλεσμα; Απίστευτο

Θα το κάνετε σίγουρα!

13 Δεκεμβρίου 2020 12:14
Γέμισε ένα μπολ με γάλα και παγάκια και βούτηξε μέσα τα ρούχα - Το αποτέλεσμα; Απίστευτο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλές νοικοκυρές αντιμετωπίζουν πρόβλημα, με τα γαριασμένα άσπρα ρούχα. Για την ακρίβεια, αποτελούν έναν από τους εφιάλτες τους. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος για να αγχώνεστε, διότι υπάρχουν απλά και σπιτικά κόλπα. Ένα από αυτά θα σας παρουσιάσουμε και σήμερα που θα κάνει τα ρούχα σας να φαίνονται σαν καινούρια. Το μυστικό είναι απλό, βρίσκεται στο ψυγείο σας και δεν είναι άλλο από το γάλα.

Κοιτάξτε λοιπόν πόσο απλά και εύκολα με λίγο γάλα και μερικά παγάκια θα σώσετε τα γαριασμένα σας ρούχα. Στο σημείο, δείτε εδώ τι να κάνετε αν μυρίζουν άσχημα τα ρούχα σας.

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια γάλα (500 ml)
  • 1 φλιτζάνι νερό (250 ml)
  • 6 παγάκια

Εκτέλεση:

  • Βάλτε τα παγάκια στο γάλα και προσθέστε ένα φλιτζάνι κρύο νερό.
  • Στη συνέχεια μουλιάστε στο μείγμα τα γαριασμένα άσπρα ρούχα για μία ώρα.
  • Μόλις περάσει αυτό το διάστημα, πλύντε τα ρούχα με το συνηθισμένο απορρυπαντικό σας και αφήστε τα να στεγνώσουν στον ήλιο.

Πριν βάλει τα ρούχα στο πλυντήριο τα έτριψε με κιμωλία - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Πολλές φορές μας έχει τύχει να λερώσουμε τα ρούχα μας με φαγητό. Δεν αναφερόμαστε καν στα παιδιά μας που επιστρέφουν κάθε μέρα και με μια διαφορετική στάμπα στο μπλουζάκι και το παντελόνι τους. Αντί, λοιπόν, να τρίψετε τον λεκέ με μένος και μετά να το πλύνετε στο πλυντήριο, όπως συνηθίζατε ως τώρα, δοκιμάστε μια διαφορετική τεχνική.

Τρίψτε τον λεκέ με την κιμωλία με απαλές κινήσεις και αφήστε να περάσουν 10 λεπτά. Στη συνέχεια, σκουπίστε τα υπολείμματα της κιμωλίας και βάλτε το λερωμένο ρούχο στο πλυντήριο. Θα δείτε ότι το πρόβλημα έχει εξαφανιστεί. Και μιας και μιλάμε για μυστικά στο πλύσιμο των ρούχων, δείτε εδώ πώς θα βγαίνουν τα ρούχα σας από το πλυντήριο σαν σιδερωμένα.

Το ίδιο ισχύει και για τις κιτρινίλες. Όσο και αν τα τρίψετε τα ρούχα, τα κίτρινα σημάδια θα παραμείνουν εκεί που είναι.

Υπάρχει ωστόσο τρόπος για να τα ξεφορτωθείτε. Τρίψτε τις κιτρινίλες με κιμωλία και αφήστε να περάσουν 15 λεπτά πριν το πλύσιμο. Χάρη στις ιδιότητες της τα ρούχα αποκτούν πάλι το χαμένο τους χρώμα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share