Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έβγαλε τα χαλιά για τον χειμώνα και μύριζαν απαίσια: Δοκίμασε το κόλπο με τη μαγειρική σόδα και…

Θα εκπλαγείτε με αυτό που έγινε

26 Νοεμβρίου 2020 21:07
Έβγαλε τα χαλιά για τον χειμώνα και μύριζαν απαίσια: Δοκίμασε το κόλπο με τη μαγειρική σόδα και…
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βρισκόμαστε σε μια εποχή, όπου ετοιμαζόμαστε για τον χειμώνα και, για αυτό το σκοπό, βγάζουμε τα χαλιά και, σε περίπτωση που μυρίζουν απαίσια, μπορείτε να δοκιμάσετε το κόλπο με τη μαγειρική σόδα.

Το υλικό αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο, καθώς μπορεί να μας βοηθήσει σε ουκ ολίγες δουλειές του σπιτιού μας, όπως με τα προϊόντα του σούπερ μάρκετ. Έχει, δε, την ικανότητα να απομακρύνει λεκέδες και οσμές από τα χαλιά.

Συγκεκριμένα, για αυτό το σκοπό ρίχνουμε λίγο ξύδι και μαγειρική σόδα πάνω στον λεκέ. Περιμένουμε να στεγνώσει το ξύδι και μετά σκουπίζουμε με την ηλεκτρική σκούπα. Η μαγειρική σόδα, επίσης, έχει αποσμητική δράση και για χώρους κατοικιδιών εξίσου.

3+1 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τη μαγειρική σόδα - Με τον 2ο θα μείνετε

Είμαστε μεγάλοι φαν της μαγειρικής σόδας, καθώς χρησιμοποιείται σε αρκετά πράγματα στο σπίτι. Αν και φαίνεται αβλαβές σα συστατικό, είναι αρκετά ισχυρό. Μπορεί να πάθετε πλάκα από το πόσες χρήσεις έχει.

Πριν σας παρουσιάσουμε τη λίστα, θέλουμε να σας προειδοποιήσουμε ότι υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο δεν κάνει: απολέπιση. Παρόλο που πολλοί το προτείνουν στο διαδίκτυο, αν χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα στο πρόσωπο, μπορεί να καταστρέψετε το δέρμα σας.

H μαγειρική σόδα έχει υψηλό pH, το οποίο μπορεί να διαταράξει τα φυσικά επίπεδα οξύτητα του δέρματος σας. Αντί για σόδα, χρησιμοποιήστε κάτι με βάση τη ζάχαρη.

Δείτε τη λίστα με τις 4 χρήσεις:

Θεραπεύει ενοχλήσεις στην κοιλιά:

Η σόδα εξουδετερώνει τα οξέα (γι' αυτό και δεν κάνει για καθαριστικό προσώπου). Αν έχετε πόνο στο στομάχι, η μαγειρική σόδα μπορεί να σας ανακουφίσει. Προσθέστε ένα κουταλάκι σε ένα ποτήρι νερό και πιείτε το.

Φτιάξτε το δικό σας αποσμητικό:

Η μαγειρική σόδα εξαφανίζει τις μυρωδιές από το ψυγείο. Κάνει το ίδιο και στο σώμα. Ανακατέψτε λίγη μαγειρική σόδα με λίγο νερό και φτιάξτε κάτι σαν αλοιφή. Τρίψτε την στις μασχάλες ή τα πόδια σας για να διώξετε τις δυσάρεστες οσμές.

Ξεβουλώστε τη μύτη σας:

Αναμίξτε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με μισό κουταλάκι αλάτι και μισό κουταλάκι μαγειρική σόδα. Ψεκάστε το στη μύτη σας με μια σύριγγα.

Λουστείτε:

Όταν βάζετε σαμπουάν, προσθέστε μια κουταλιά μαγειρική σόδα. Η σόδα θα απομακρύνει τα υπολείμματα από το σαμπουάν και τα άλλα προϊόντα περιποίησης.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share