Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βάζει ασπιρίνες στο πλυντήριο - Μόλις δείτε γιατί θα το κάνετε κι εσείς

Απίθανα αποτελέσματα

19 Νοεμβρίου 2020 15:57
Βάζει ασπιρίνες στο πλυντήριο - Μόλις δείτε γιατί θα το κάνετε κι εσείς
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σίγουρα έχετε χρησιμοποιήσει απορρυπαντικά που υπόσχονται μαλακά ρούχα, αλλά στην πραγματικότητα δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις. Πλέον, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να πετύχετε αυτό που θέλετε και μπορείτε να το κάνετε με μερικές ασπιρίνες.

Αν πλένετε τα ρούχα σας στο πλυντήριο, απλά ρίξτε πέντε ασπιρίνες μέσα και θα δείτε τα λευκά σας ρούχα να αποκτούν την ίδια λάμψη μ’ αυτήν που είχαν όταν τα αγοράσατε. Ενώ, δείτε τον λόγο που απαγορεύεται να βάζετε στο πλυντήριο τα αθλητικά σας παπούτσια.

Βέβαια, υπάρχει ακόμα ένας τρόπος. Ρίξτε τις ασπιρίνες σε χλιαρό νερό και αφήστε τις να διαλυθούν. Στην συνέχεια, βάλτε τα ρούχα σας να μουλιάσουν για οκτώ ώρες. Έπειτα, απλά βάλτε τα στο πλυντήριο και θα έχετε σίγουρα αποτελέσματα.

Αντικαταστήστε το μαλακτικό πλυντηρίου με αυτό το υλικό - Με το αποτέλεσμα θα τρίβετε τα μάτια σας

Το πλυντήριο των ρούχων είναι μια συσκευή που έχει λύσει τα χέρια κάθε νοικοκυράς, έχει κι αυτό όμως τα μικρά μυστικά του για να έχετε πιο απαλά και μυρωδάτα ρούχα, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν μαζί με τις κουρτίνες σας βάλετε κι ένα μπαλάκι του τένις.

Παρακάτω θα δείτε μερικά κόλπα για να σε βοηθήσουν να βάλεις ένα καλό πλυντήριο.

1. Πως να γεμίσεις το πλυντήριο ρούχων;

Για καλύτερα αποτελέσματα στη πλύση, γέμισε το πλυντήριο μέχρι το 80% της χωρητικότητάς του. Η πλήρης πλήρωση του πλυντηρίου δεν θα πλύνει τα ρούχα σωστά. Ενώ αν βάλεις πολύ λίγα, μπορεί να προκαλέσεις βλάβη στα ρούχα.

2. Η θερμοκρασία του νερού

Για καλύτερα αποτελέσματα, πλύνε τα ρούχα στους 35-60 ° C, αυτό θα απολυμάνει τα λινά και θα αφαιρέσει τη βρωμιά. Το πλύσιμο σε κρύο νερό δεν καταστρέφει τα βακτήρια και τα ακάρεα σκόνης στα σεντόνια και τις πετσέτες, ενώ το πολύ ζεστό νερό μπορεί να βλάψει τα υφάσματα.

3. Βοηθήματα πλύσης

Τα μαλακτικά τείνουν να συσσωρεύονται στο ύφασμα και μπορεί να κάνουν τις πετσέτες άκαμπτες. Χρησιμοποιήσε λευκό ξύδι καλύτερα. Απλά πρόσθεσε μισό φλυτζάνι λευκό ξύδι στη θέση του μαλακτικού για να κάνει τα λινά μαλακά και να αφαιρέσει τα ίχνη σκόνης.

4. Αφαίρεση λεκέδων

Ξεφορτώσου τους φρέσκους λεκέδες απο λάδι πασπαλίζοντάς τους με καλαμποκάλευρο, μετά απλά πλύνε το αντικείμενο.

• Αφαίρεσε εύκολα τα ίχνη χυμού τομάτας ή σάλτσας προσθέτοντας μερικές σταγόνες WD-40, εφαρμόζοντάς το στο λεκέ και αφήνοντας το για 5 έως 10 λεπτά, στη συνέχεια πλύνε το αντικείμενο σε κρύο νερό.

• Εξάλειψε τους λεκέδες από ιδρώτα από τα λευκά χρησιμοποιώντας προπλύση στους 40 ° C. Στη συνέχεια εκτέλεσε έναν κύκλο πλύσης με λευκαντικό.

• Αφαίρεσε τους λεκέδες από τον καφέ και το κρασί μουσκεύοντας τα ρούχα σε διάλυμα νερού και αλατιού, συνδυάζοντας 1 κουταλιά της σούπας ανά 1 λίτρο νερού για μία ώρα. Έπειτα πλύνε τα ρούχα.

• Αφαίρεσε το κιτρίνισμα στα λευκά ρούχα ή αφαίρεσε τις δυσάρεστες μυρωδιές χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα. Πρόσθεσε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα στη σκόνη πλύσης ή στο οικιακό σαπούνι και πλύνε τα ρούχα σε ζεστό νερό.

5. Στέγνωμα

Κατά προτίμηση, τα ρούχα πρέπει να στεγνώνονται σε εξωτερικούς χώρους, εκθέτοντάς τα στο ηλιακό φως. Εάν χρησιμοποιείς το στεγνωτήριο, τοποθέτησε μια μπάλα τένις μέσα στο κάδο, έτσι θα γίνουν οι πετσέτες σου μαλακές και χνουδωτές!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share