Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τόσο καιρό κόβετε λάθος το αλουμινόχαρτο! Δείτε πως πρέπει να το κάνετε

Ποιο το κόλπο

18 Νοεμβρίου 2020 23:03
Τόσο καιρό κόβετε λάθος το αλουμινόχαρτο! Δείτε πως πρέπει να το κάνετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνήθως θέλετε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου ακριβώς, ούτε παραπάνω, ούτε παρακάτω. Συνήθως αυτό δεν γίνεται γιατί πολύ απλά μας αρέσει να κάνουμε τη ζωή μας δύσκολη.

Οι άνθρωποι των εταιρειών που παράγουν αλουμινόχαρτο έχουν προνοήσει όμως γι’ αυτό και εσύ δεν το ξέρεις. Αυτή η τρυπούλα που υπάρχει στο πλάι, είναι για να το στερεώνετε με το δάχτυλο και να ελέγχετε πόσο ακριβώς θέλετε να κόψετε.

Επίσης, ένα τρομερό κόλπο θα σας δείξει το Athensmagazine.gr για το πλυντήριο σας, βάζοντας σε αυτό μπαλάκια από αλουμινόχαρτο, με το αποτέλεσμα σίγουρα να σας ενθουσιάζει.

Μέσα σε ένα μπολ έβαλε αλουμινόχαρτο και το γέμισε με νερό και μαγειρική σόδα - Έπειτα έβαλε το κολιέ και...

Μήπως από τις πολλές βουτιές στη θάλασσα σας έχει μαυρίσει το κολιέ; Ένας αποτελεσματικός αλλά και οικονομικός τρόπος για να το καθαρίσετε είναι η μαγειρική σόδα σε συνδυασμό με το αλουμινόχαρτο, που θα το κάνουν καινούργιο.

Η μαγειρική σόδα έχει πολλές χρήσεις. Πολλές είναι οι νοικοκυρές που τη χρησιμοποιούν είτε στο καθάρισμα, είτε στην περιποίηση του προσώπου. Μία από τις χρήσεις που έχει, λοιπόν, είναι και το καθάρισμα των κοσμημάτων.

Αυτό είναι το μείγμα με μαγειρική σόδα που θα κάνει τα κολιέ καινούργια

Στρώστε ένα μπολ με αλουμινόχαρτο, γεμίστε το με καυτό νερό και λίγη μαγειρική σόδα και βάλτε μέσα τα ασημικά. Λόγω της ανταλλαγής ιόντων, η σκουριά θα μεταφερθεί από το κόσμημα στο νερό.

Αφαιρέστε το κόσμημα και σκουπίστε απαλά, αφαιρώντας τα υπολείμματα σκουριάς. Το "κόλπο" λειτουργεί και για μαχαιροπίρουνα.

Τύλιξε σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο καφέ και το έβαλε στην πόρτα του ψυγείου - Ο λόγος; Θα σας ενθουσιάσει

Σας έχει τύχει να μυρίζει το ψυγείο σας και να μην ξέρετε τι να κάνετε; Ή να έχετε δοκιμάσει τα πάντα και να μην έχετε αποτέλεσμα; Μην απελπίζεστε πια σας βρήκαμε ποια είναι τα μυστικά για να μην έχετε πια άσχημες μυρωδιές στο ψυγείο σας!

Υπάρχουν μυστικά και κόλπα φυσικά και χωρίς χημικά που μπορείς να κάνεις για να έχεις ένα καθαρό ψυγείο με πρώτο και κύριο το κόλπο με τον καφέ στο αλουμινόχαρτο που κερδίζει επάξια την πρώτη θέση στη λίστα με τα απόλυτα απωθητικά δυσοσμίας και όχι μόνο μιας και μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο και σαν εντομωαπωθητικό, δείτε εδώ πώς.

Πρώτα πρώτα, άδειασε το ψυγείο, καθάρισέ το και πέταξε παλιά φαγητά, τάπερ, τελειωμένα προϊόντα. Έπειτα, καθάρισε με νερό και σαπούνι, μαγειρική σόδα αραιωμένη σε νερό και στο τέλος, βάλε κι εάν μπολ με σκέτη σόδα στο ψυγείο για να φύγουν και οι τελευταίες μυρωδιές.

Τώρα, πάμε στα υπόλοιπα κόλπα πέραν της σόδας για να παραμείνει το ψυγείο καθαρό και να μοσχοβολάει.

Μια άλλη λύση είναι ο φρεσκοκομμένος καφές:

Τύλιξε σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο φρεσκοκομμένο καφέ και βάλτο στο ψυγείο για 24 ώρες τουλάχιστον. Αν δεν σου αρέσει ο καφές, η εναλλακτική είναι η βρόμη ή ο ενεργός άνθρακας (κάρβουνο) σε άδειο ψυγείο για 12 ώρες.

Βανίλια:

Μια άλλη λύση να αφήσεις ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι να ποτίσει με έλαιο βανίλιας και να το τοποθετήσεις μέσα σε ένα ύφασμα για 12 ώρες μέσα στο ψυγείο.

Ξύδι:

Όπως και η σόδα, έτσι και το ξίδι είναι εξαιρετικό φυσικό καθαριστικό. Βάλε σε δοχείο με σπρέι μισή ποσότητα λευκού ξιδιού και μισή χλιαρού νερού και ψέκασε τα ντουλάπια ή τα ράφια. Το ξίδι εξουδετερώνει τις μυρωδιές εξαιρετικά.

Λεμόνι:

Βάζε μισό κομμένο λεμόνι στο ψυγείο κάθε 3-4 ώρες για να απορροφήσει εύκολα τις μυρωδιές και να αποκτήσει ωραίο άρωμα. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με το πορτοκάλι ή με φλούδα πορτοκαλιού.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share