Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Το απόλυτο tip για να απαλλαγείς από τους λεκέδες από ελαιόλαδο

Θα σου λύσει τα χέρια!

12 Νοεμβρίου 2020 16:59
Το απόλυτο tip για να απαλλαγείς από τους λεκέδες από ελαιόλαδο

Το να λερωθεί μια νοικοκυρά με ελαιόλαδο είναι από τα πιο εύκολα «ατυχήματα» που μπορούν να της συμβούν. Πώς μπορείς να το σώσεις όμως στη στιγμή; Αυτός όμως δεν είναι ο μοναδικός κίνδυνος που διατρέχουμε από θέμα λεκέδων, δείτε εδώ πώς θα αφαιρέσετε γρήγορα το λεκέ από κέτσαπ.

Υπάρχουν πολλές συνταγές που περιλαμβάνουν το μαγείρεμα των τροφίμων σε λάδι(τηγανητά , σαλάτες κ.λπ.), το οποίο μπορεί εύκολα να «πεταχτεί» και να λεκιάσει τα ρούχα σας.

Ευτυχώς, οι λεκέδες από λάδι είναι αρκετά εύκολο να αφαιρεθούν. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Θα χρειαστείτε:

  • Χαρτοπετσέτες
  • Μαγειρική σόδα
  • Υγρό πιάτων

Βήματα για την αφαίρεση του λεκέ:

  • Ταμπονάρετε τον λεκέ με μια πετσέτα χαρτιού για να αφαιρέσετε όσο το δυνατό περισσότερο λάδι.
  • Καλύψτε το σημείο με απορροφητική σκόνη, όπως σόδα ψησίματος, σκόνη μωρού ή άμυλο αραβοσίτου. Αφήστε τη σκόνη στον λεκέ για 5 έως 10 λεπτά και στη συνέχεια βουρτσίστε την.
  • Αν η κηλίδα δεν αφαιρεθεί εντελώς χρησιμοποιήστε υγρό πιάτων. Βάλτε λίγο υγρό πάνω στον λεκέ, τρίψτε στις ίνες και στη συνέχεια ξεπλύνετε την περιοχή. Επαναλάβετε τη διαδικασία έως ότου αφαιρεθεί εντελώς ο λεκές από λάδι.

Έτρωγε καθημερινά μια φέτα ψωμί βουτηγμένη σε ελαιόλαδο - Ένα μήνα μετά...

Ολόκληρος ο κόσμος αποθεώνει το ελαιόλαδο, αλλά δεν γνωρίζουν πολλοί τι μπορεί να συμβεί στον οργανισμό σας, ειδικά όταν συνδυάζεται με ψωμί.

Τώρα μια νέα έρευνα έρχεται να τονίσει τα ευεργετήματα δυο βασικών στοιχείων της μεσογειακής διατροφής, του ψωμιού και του ελαιολάδου.

Μελέτη του πανεπιστημίου της Γλασκόβης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση ελαιολάδου σε συνδυασμό με ψωμί μειώνει αισθητά τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Μάλιστα, αν η κατανάλωση είναι συστηματική τα αποτελέσματα είναι ορατά σε μόλις έξι εβδομάδες.

Οι εξελιγμένες νέες δοκιμές που έγιναν απέδειξαν ότι η τακτική κατανάλωση ελαιολάδου βελτιώνει τα χημικά σήματα που σχετίζονται με τη στεφανιαία νόσο. Ακόμα δείτε τι θα συμβεί αν συνδυάσετε το λεμόνι με το ελαιόλαδο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του πανεπιστημίου της Γλασκόβης, αρκούν μόλις 20 ml ελαιολάδου (τέσσερα κουταλάκια του γλυκού) την ημέρα για να επέλθουν αυτές οι ευεργετικές επιδράσεις

Πέραν αυτού, το ελαιόλαδο περιέχει Ω6 λιπαρά οξέα, μια μορφή υγιεινών πολυακόρεστων λιπαρών που έχουν ευεργετικές επιδράσεις και σε άλλες παθήσεις όπως η καρδιοπάθεια και η αρθρίτιδα. Επίσης, μειώνει την πίεση και βελτιώνει την αναλογία μεταξύ της καλής και της κακής χοληστερόλης.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share