Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Άπλωσε στα σεντόνια της λεμόνι και αλάτι - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

5 Νοεμβρίου 2020 10:17
Άπλωσε στα σεντόνια της λεμόνι και αλάτι - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Οι ιδιότητες του λεμονιού εκτός από το να δίνει γεύση στα φαγητά μας είναι πάμπολλες καθώς μιλάμε για ένα προϊόν θαυματουργό. Πώς μπορεί όμως να μας βοηθήσει σε θέματα καθαριότητας; Δείτε εδώ τι μπορείτε να φτιάξετε αν βάλετε σε μια παγοθήκη λεμόνι και ξύδι.

Τα σεντόνια μας και ιδιαίτερα τα λευκά έχουν το κακό "συνήθειο" να κιτρινίζουν. Πριν προλάβετε να τρέξετε να αγοράσετε πανάκριβα απορρυπαντικά που υπόσχονται αστραφτερά λευκά, ρίξτε μια ματιά στα ντουλάπια της κουζίνας σας. Η λύση βρίσκεται στο λεμόνι και το αλάτι.

Αντιμετώπισε τους λεκέδες με χυμό λεμονιού και αλάτι. Άφησε το μείγμα να "καθίσει" για μισή ώρα και στη συνέχεια ξέπλυνε με ξύδι και ζεστό νερό. Τα σεντόνια σου θα δείχουν κατακαίνουργα!

Έστυψε ένα λεμόνι πάνω σε ένα σφουγγάρι κι έτριψε το ψυγείο - Με τα αποτελέσματα θα εκπλαγείτε!

Το λεμόνι έχει αποδειχθεί αμέτρητες φορές θαυματουργό τόσο σε θέματα υγείας και ομορφιάς όσο και σε θέματα καθαριότητας, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν βάλετε ένα κομμένο λεμόνι δίπλα σας πριν κοιμηθείτε. Ένα ακόμα πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάθε νοικοκυρά θα μας λύσει και σήμερα.

Πόσες φορές δεν έχει τύχει το ψυγείο μας να μυρίζει άσχημα είτε από κάποιο φρούτο ή λαχανικό που χάλασε ή απλά να έχει απορροφήσει τη μυρωδιά από κάποιο φαγητό; Πριν βιαστείτε να προμηθευτείτε τα πιο ακριβά απορρυπαντικά εμείς σας έχουμε την πιο φυσική και αποτελεσματική λύση και δεν είναι άλλη από το λεμόνι.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε ένα σφουγγάρι και να στίψετε πάνω ένα λεμόνι. Με το εμποτισμένο σφουγγάρι τρίψτε το εσωτερικό του ψυγείου σας και πείτε "αντίο" σε όλες τις δυσάρεστες οσμές.

Πότε το στυμμένο λεμόνι κάνει κακό στην υγεία μας;

Να είστε πολύ προσεκτικοί με την κατανάλωσή του. Μπορεί σε μικρές ποσότητες το λεμόνι να κάνει καλό στον οργανισμό μας ωστόσο αν καταναλώνουμε καθημερινά μεγάλη ποσότητα είναι βλαβερό.

Συνήθως τα νέα κορίτσια που κάνουν δίαιτες συνηθίζουν να πίνουν με άδειο στομάχι νερό με στυμμένο λεμόνι. Για τη δίαιτα μπορεί να είναι ωφέλιμο, όχι όμως και για την υγεία μας αφού μπορεί να προκαλέσει στομαχικές καούρες, ξινίλες ακόμα και σοβαρά γαστρικά προβλήματα.

Άτομα λοιπόν με ευαισθησία στο στομάχι καλό θα είναι να το αποφεύγουν, επίσης δείτε τι συμβαίνει στο σώμας όταν πίνετε νερό και λεμόνι. Μία άλλη ιδιότητα που έχει το λεμόνι είναι πως ρίχνει την αρτηριακή πίεση.

Για έναν άνθρωπο που έχει υπέρταση αυτό μπορεί να είναι καλό, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για κάποιον που έχει υπόταση. Αν η πίεσή σας είναι κάτω του φυσιολογικού, καλά θα κάνετε να καταναλώνετε όσο λιγότερα λεμόνια μπορείτε.

Παράλληλα, αν είστε γυναίκα, γνωρίζετε ότι το λεμόνι το καταναλώνουμε όταν θέλουμε να καθυστερήσουμε την περίοδό μας κυρίως λόγω των διακοπών.

Αυτό λοιπόν σημαίνει πως κόβει το αίμα, πράγμα που δεν είναι καθόλου καλό, γι΄αυτό να μην το κάνετε.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share