Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ο απίστευτος λόγος που δεν πρέπει να αφήνετε άδεια βάζα στο σπίτι σας

Προσοχή!

9 Οκτωβρίου 2020 20:23
Ο απίστευτος λόγος που δεν πρέπει να αφήνετε άδεια βάζα στο σπίτι σας

Σύμφωνα με την επιστήμη της Νευροαρχιτεκτονικής, ο χώρος όπου ζούμε ή εργαζόμαστε και τα αντικείμενα που τον διακοσμούν μας επηρεάζουν ασυνείδητα. Γι΄ αυτό καλό είναι να μην αφήνουμε κάποια πράγματα στην τύχη. Όπως, για παράδειγμα, τα βάζα χωρίς λουλούδια μέσα στο σπίτι. Αλλά μιας και μιλάμε για διακόσμηση και... ενέργεια, δείτε εδώ ποια είναι τα φυτά που θα φέρουν τύχη στο σπίτι σας.

Άδεια δοχεία ίσον άδειες τσέπες;

Κάθε άδειο διακοσμητικό δοχείο που υπάρχει στο σπίτι, το γραφείο ή το εργαστήριο (βάζο, ενυδρείο, πιατέλα, φρουτιέρα, μπολ) δημιουργεί στον εγκέφαλο – κατά τους ψυχολόγους – μια αίσθηση φτώχειας και υλικών ελλείψεων. Η ασυνείδητη αυτή αίσθηση είναι πιθανόν να υπονομεύει τις προσπάθειες που καταβάλλουμε για ευημερία και υλική επάρκεια. Αν λοιπόν κάποιος δεν σκοπεύει να γεμίσει με κάτι λειτουργικό ή διακοσμητικό τα άδεια αυτά δοχεία, τότε οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι είναι καλύτερα να τα φυλάει σε κλειστά ντουλάπια, ώσπου να βρει αντικείμενα της αρεσκείας του να βάλει μέσα σε αυτά.

Γεμάτα με σύμβολα πλούτου

Εκείνο που προτείνουν είναι να γεμίζουμε τα άδεια δοχεία με διακοσμητικά σύμβολα πλούτου και ευημερίας (φτιάχνοντας πρωτότυπες συνθέσεις από μεταξωτά λουλούδια, φυσικούς καρπούς, μπαχαρικά, χάλκινα νομίσματα και σύρμα χαλκού) ή με χρήσιμα εργαλεία (π.χ. πινέλα, στην περίπτωση που ζωγραφίζουμε) δίνοντας στον εγκέφαλο την εντύπωση της πληρότητας και της επάρκειας αγαθών και κατευνάζοντας τις ανησυχίες του.

Έριξε ένα κουταλάκι ξύδι μέσα στο βάζο με τα λουλούδια - Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!

Πόσες φορές δεν σας έχουν φέρει δώρο μια υπέροχη ανθοδέσμη και έχει μαραθεί μέσα σε λίγες μέρες; Πώς θα μπορούσατε λοιπόν να διατηρήσετε τα λουλούδια σας στο βάζο φρέσκα για πολύ μεγαλύτερο διάστημα;

Το ξύδι είναι ένα υλικό που υπάρχει σε κάθε σπίτι και έχει ευεργετικές ιδιότητες κυρίως σε θέματα καθαριότητας, για παράδειγμα, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν "ποτίσετε" ένα κομμάτι βαμβάκι με ξύδι και το ρίξετε στον κάδο των σκουπιδιών σας. Εκτός από αυτό όμως σε συνδυασμό με λίγη ζάχαρη μπορεί να φανεί θαυματουργό και για τα λουλούδια σας.

Τι πρέπει να κάνετε;

Ρίξτε στο νερό που έχετε στο βάζο σας μια κουταλιά του γλυκού ζάχαρη και δύο κουταλιές ξύδι. Το αποτέλεσμα που θα δείτε, θα σας αφήσει άφωνους.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share