Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Έστυψε λεμόνι μέσα σε όλα τα δοχεία τροφίμων - Δέκα λεπτά μετά "έτριβε τα μάτια της" με το αποτέλεσμα

Θα λύσει τα χέρια κάθε νοικοκυράς

17 Σεπτεμβρίου 2020 15:05
Έστυψε λεμόνι μέσα σε όλα τα δοχεία τροφίμων - Δέκα λεπτά μετά
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Είναι πολλά τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τις νοικοκυρές σχετικά με την καθαριότητα του σπιτιού και η πιο συνηθισμένη τους κίνηση είναι να καταφεύγουν σε ακριβά καθαριστικά και απορρυπαντικά που τους υπόσχονται άμεση "ανακούφιση". Κι όμως, η λύση δεν βρίσκεται στα ράφια των σούπερ μάρκετ αλλά στα ντουλάπια του σπιτιού σας. Ένα από τα πιο θαυματουργά καθαριστικά βρίσκεται στο ψυγείο σας και δεν είναι άλλο από το λεμόνι.

Έχουμε δει άπειρες φορές τα θαύματα που μπορεί να κάνει το λεμόνι σε πάρα πολλά μέρη του σπιτιού μας, δείτε τι θα συμβεί αν το συνδυάσετε με μαγειρική σόδα και το ρίξετε στο νεροχύτη σας. Ακόμη μια θαυματουργή του χρήση θα σας παρουσιάσουμε σήμερα και δεν είναι άλλη από τη λύση που θα δώσει στη δυσοσμία από τα πλαστικά μας δοχεία φαγητού.

λεμόνι δοχεία φαγητού

Δυστυχώς το πλαστικό έχει το "ελάττωμα" πως απορροφά τις έντονες μυρωδιές και δύσκολα μπορείς να τις αποχωριστείς. Μυρωδιές όπως αυγό ή λεκέδες από σάλτσα είναι ιδιαίτερες επίμονες και δεν φεύγουν από τα δοχεία μας όσο κι αν τα πλένουμε. Κι όμως, υπάρχει λύση. Κοιτάξτε πόσο απλό είναι. Στύψτε ένα λεμόνι μέσα στο λεκιασμένο δοχείο και αφήστε το να "μουλιάσει" μετά από λίγα λεπτά ξεπλύντε τα και θα δείτε πως τόσο οι μυρωδιές όσο και οι λεκέδες θα έχουν γίνει.... "καπνός"!

Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και βάλτε το στο φούρνο - Ο λόγος; Πανέξυπνος

Το Athensmagazine.gr μετά το μυστικό με το λεμόνι και το δενδρολίβανο, θα σας παρουσιάσει ένα κόλπο για να διώξετε τις μύγες των φρούτων από το σπίτι σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε ένα λεμόνι στη μέση και να το βάλετε στο φούρνο.

Συγκεκριμένα, συνδυάστε τη δύναμη των λεμονιών και του φούρνου σας για να σκοτώσετε τις ενοχλητικές μύγες των φρούτων.

Είναι επίμονες και δύσκολες στην αντιμετώπιση, αλλά με αυτό το κόλπο θα απαλλαγείτε εύκολα από αυτές. Βάλτε τα λεμόνια στο φούρνο από το βράδυ και αφήστε τον ανοιχτό. Το πρωί, κλείστε τον και ανάψτε τον για λίγα λεπτά. Όταν τελειώσει, καθαρίστε τον πάτο του και είστε έτοιμοι. Τέλος οι μύγες.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share