Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γέμισε ένα κουβά με ζεστό νερό και μαγειρική σόδα και βούτηξε μέσα τη σφουγγαρίστρα - Ο λόγος; Θα σας ενθουσιάσει

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

17 Σεπτεμβρίου 2020 11:21
Γέμισε ένα κουβά με ζεστό νερό και μαγειρική σόδα και βούτηξε μέσα τη σφουγγαρίστρα - Ο λόγος; Θα σας ενθουσιάσει

Η άσχημη μυρωδιά της σφουγγαρίστρας πολλές φορές είναι η αιτία της άσχημης μυρωδιάς του πατώματος, όσο καθαρός και αν είναι ο χώρος. Μπορεί το σπίτι σας να αστράφτει, αλλά μια περίεργη μυρωδιά αναδύεται από το δάπεδό του. Η αιτία είναι η σφουγγαρίστρα σας, η οποία μπορεί μεν να είναι πεντακάθαρη, αλλά η οσμή της δεν δίνει την ίδια εντύπωση.

Πως να την καθαρίσετε εύκολα, φυσικά και αποτελεσματικά

Η λύση δεν είναι να ξεφορτωθείτε τη σφουγγαρίστρα σας, αλλά να μάθετε πώς θα την φροντίσετε εύκολα, φυσικά και αποτελεσματικά, ώστε να μη σας ξινίσει ποτέ ξανά η μυρωδιά της. Το καλύτερο είναι ότι τα προϊόντα που θα σας απαλλάξουν από την άσχημη οσμή της σφουγγαρίστρας σας βρίσκονται στα ντουλάπια σας, με πρώτο και κύριο τη μαγειρική σόδα που για ακόμη μια φορά θα μας λύσει τα χέρια. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο κόλπο καθαριότητας με μαγειρική σόδα, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν ρίξετε μαγειρική σόδα με μαγιά στη λεκάνη σας.

Το ζεστό νερό θ’ απομακρύνει τα υπολείμματα που έχουν κολλήσει

Κατ’αρχάς, ξεπλύνετε τη σφουγγαρίστρα σας με ζεστό νερό, ειδικά αν την έχετε χρησιμοποιήσει πρόσφατα για να μαζέψετε γάλα, χυμό ή καφέ.Έτσι θα ξεφορτωθείτε τα υπολείμματα που είναι υπεύθυνα για την άσχημη μυρωδιά της. Στη συνέχεια, στραγγίξτε την καλά και αφήστε την να στεγνώσει σε ανοιχτό χώρο.

Λευκό ξίδι και μαγειρική σόδα τα μυστικά προϊόντα

Αφού στεγνώσει, γεμίστε τον κουβά της με 1 λίτρο νερό και 1 λίτρο λευκό ξίδι. Σε αυτό το διάλυμα προσθέστε 1 1/2 φλ. μαγειρική σόδα και βουτήξτε τη σφουγγαρίστρα. Αφήστε την να μουλιάσει για 30-40 λεπτά. Η μαγειρική σόδα αποτελεί ένα πανίσχυρο φυσικό «αποσμητικό». Παράλληλα, το ξίδι θα την απολυμάνει σε βάθος.

Τέλος, στραγγίξτε την καλά κι αφήστε την σε εξωτερικό χώρο να στεγνώσει. Όταν την χρησιμοποιήσετε και πάλι θα εντυπωσιαστείτε με την απίστευτα φρέσκια μυρωδιά της!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share