Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πασπάλισε τα ρούχα της με αλεύρι και μετά τα έριξε στο πλυντήριο - Μόλις τελείωσε η πλύση είδε...

Σωτήρια λύση!

16 Σεπτεμβρίου 2020 10:30
Πασπάλισε τα ρούχα της με αλεύρι και μετά τα έριξε στο πλυντήριο - Μόλις τελείωσε η πλύση είδε...

Ποιος είπε ότι το πλυντήριο είναι εύκολη δουλειά; Ναι, σίγουρα είναι πολύ πιο εύκολη, ξεκούραστη και γρήγορη από το να τα πλύνουμε στο χέρι αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να δείξουμε την πρέπουσα προσοχή. Ακόμη και το πλύσιμο των ρούχων έχει τα μυστικά του, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν ρίξετε στο συρτάρι του πλυντηρίου σας χλωρίνη και απορρυπαντικό.

Σωτήρια εφεύρεση λοιπόν το πλυντήριο αλλά τι γίνεται με τους επίμονους λεκέδες; Όλοι ξέρουμε πως ο νούμερο ένα επίμονος λεκές είναι αυτός από το λάδι.

Κι όμως, υπάρχει λύση ακόμη και για αυτόν και δεν είναι κάποιο πανάκριβο απορρυπαντικό αλλά ένα υλικό που δεν λείπει από κανένα σπίτι. Ποιο είναι αυτό; Το αλεύρι και συγκεκριμένα το καλαμποκάλευρο.

Πριν βάλεις τα λεκιασμένα σου ρούχα στο πλυντήριο πασπάλισε τα με αλεύρι. Μόλις η πλύση ολοκληρωθεί οι λεκέδες θα έχουν γίνει παρελθόν.

Βάζει τα ρούχα στο πλυντήριο και από πάνω τρίβει λίγο μαύρο πιπέρι - Θα τρέξετε να το κάνετε και εσείς

Είναι τόσο απογοητευτικό όταν τα λευκά σας ρούχα βγαίνουν από το πλυντήριο με ελαφριά ροζ απόχρωση, εξαιτίας μιας μοναδικής κόκκινης κάλτσα που κατάφερε να βρει το δρόμο της μέσα στο πλυντήριο. Ή όταν τα σκούρα ή τα χρωματιστά σας καταλήγουν να γίνουν ξεθωριασμένα και θαμπά.

Υπάρχουν αμέτρητα κόλπα για το πώς να κρατήσετε τα λευκά σας κατάλευκα, αλλά δεν υπάρχουν πολλές συμβουλές για το πώς να προστατεύσετε τα χρωματιστά σας. Πέρα από αυτόν παρακάτω, μπορείτε να δοκιμάσετε να ρίξετε λίγο καφέ στα σκούρα ρούχα, και θα πάθετε πλάκα με το αποτέλεσμα.

Μαύρο πιπέρι

Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι για να πλύνετε μαζί με το κανονικό απορρυπαντικό σας. Προσθέστε το μαζί με τα ρούχα και όχι στο συρτάρι απορρυπαντικού και στη συνέχεια εκτελέστε κρύο κύκλο. Το πιπέρι λειτουργεί σαν ένα ελαφρύ γυαλόχαρτο, αφαιρώντας τυχόν υπολείμματα σαπουνιού από τα ρούχα σας. Αυτός είναι συνήθως ο λόγος που τα χρώματα ξεθωριάζουν αρχικά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share