Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Γέμισε μια λεκάνη με πάγο και αλάτι κι έβαλε μέσα δύο μπουκάλια μπύρα - Λίγα λεπτά μετά είδε πως...

Δοκιμάστε το!

9 Σεπτεμβρίου 2020 21:13
Γέμισε μια λεκάνη με πάγο και αλάτι κι έβαλε μέσα δύο μπουκάλια μπύρα - Λίγα λεπτά μετά είδε πως...

Τι δουλειά μπορεί να έχει ένα μπουκάλι μπύρα σε μια λεκάνη με πάγο και αλάτι; Σίγουρα καμία που να πηγαίνει το μυαλό σας!

Πόσα πράγματα να χωρέσει πια αυτό το ψυγείο; Όλοι χρειαζόμαστε ένα δροσιστικό ποτό, ρόφημα ή αναψυκτικό από το ψυγείο, αλλά ούτε χώρος υπάρχει, ούτε και το ψυγείο πολλές φορές καταφέρνει να παγώσει τα ποτά όσο θα θέλαμε.

Αλλά υπάρχει ένας καταπληκτικός, πολύ απλός και πολύ σύντομος τρόπος, για να παγώσετε οποιοδήποτε ποτό θέλετε.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μεγάλο μπολ γεμάτο νερό, πάγο και αλάτι για να επιτύχετε εκπληκτικά, δραματικά αποτελέσματα. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το αλάτι μας εκπλήσσει, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν αφήσετε στην εξώπορτα σας ένα ποτήρι με αλάτι και ξύδι.

Κατ' αρχάς, βάλτε λίγο νερό στο μπολ. Στη συνέχεια, γεμίστε το υπόλοιπο του μπολ με όσο περισσότερο πάγο μπορείτε.

Ακολούθως, προσθέστε μερικές κουταλιές αλάτι και ανακατέψτε το.

Αφού τα κάνετε αυτά, βάλτε μέσα στο μπολ οποιοδήποτε ποτό θέλετε να παγώσετε και αφήστε το μείγμα να κάνει το… θαύμα του.

Πώς γίνεται αυτό; Βασικά, ο δεύτερος νόμος της θερμοδυναμικής μας λέει, ότι δύο ουσίες με διαφορετικές θερμοκρασίες φτάνουν στη θερμική ισορροπία με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, βασικά, η θερμοκρασία του νερού με πάγο θα ανέβει και η εκείνη του ποτού θα πέσει (ουσιαστικά συναντώνται στην μέση).

Μετά από μόλις δύο λεπτά που θα βάλετε ένα κουτάκι αναψυκτικού ή μπύρας στο μείγμα, θα δείτε ότι θα έχει παγώσει λες και το βγάλατε μόλις από την κατάψυξη!

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:

Το μυστικό για να μην πετρώνει το αλάτι στην αλατιέρα

Πόσες φορές έχεις επιχειρήσεις να ρίξεις αλάτι στο φαγητό σου αλλά δεν πέφτει ούτε ένας κόκκος γιατί πολύ απλά έχει γίνει πέτρα; Σίγουρα πολλές όπως άλλωστε και όλοι μας. Μην ανησυχείς καθόλου, το Athensmagazine.gr είναι εδώ για σένα και σου βρήκε τη λύση. Πριν από αυτό όμως και μιας και μιλάμε για αλάτι, δείτε εδώ το κόλπο που θα σας λύσει τα χέρια σε περίπτωση που σας πέσει παραπάνω αλάτι στο φαγητό.

Το έχεις δει πολλές φορές σε εστιατόρια και κυρίως ταβέρνες δίπλα στο κύμα.

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να συντηρήσεις το αλάτι σου καλύτερα μέσα στην αλατιέρα και να μην πετρώσει και δεν πέφτει στο φαγητό. Το ρύζι θα τραβήξει την υγρασία από το δοχείο, θα βοηθήσει τη ροή του αλατιού και θα διευκολύνει και τη… “ζωή” σου στο τραπέζι και στο μαγείρεμα. Πρόσθεσε λοιπόν μια κουταλιά ρύζι μέσα στην αλατιέρα σου και θα δεις άμεσα διαφορά!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share