Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έτριψε την πλάκα από το σίδερο με μαγειρική σόδα - Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα τρέξετε να το κάνετε

Σωτήριο!

9 Σεπτεμβρίου 2020 20:34
Έτριψε την πλάκα από το σίδερο με μαγειρική σόδα - Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα τρέξετε να το κάνετε

Έχει μαυρίσει η πλάκα από το σίδερο σας και δεν ξέρετε τι να κάνετε για τον καθαρίσετε; Με την χρήση της μαγειρικής σόδας, μπορείτε να την κάνετε και πάλι σαν καινούρια.

Η μαγειρική σόδα έχει περισσότερες ιδιότητες από ότι νομίζετε. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά μέρη του σπιτιού σαν καθαριστικό, όπως για παράδειγμα στον νεροχύτη σας. Ειδικά αν δεν είστε θαυμαστές των χημικών ουσιών, τότε το συγκεκριμένο προϊόν θα σας λύσει τα χέρια.

Μία από τις χρήσεις της μαγειρικής σόδας, λοιπόν, είναι και ο καθαρισμός του σίδερου. Δεν είναι καθόλου απίθανο, ο πάτος του του να έχει μαυρίσει. Για το λόγο αυτό για να μην κάνετε καμία ζημιά στα ρούχα σας, καλύτερα να τον καθαρίσετε άμεσα, γρήγορα, εύκολα και οικονομικά.

Φτιάξτε ένα μείγμα από 2 κουταλάκια μαγειρικής σόδας και νερό και απλώστε το σε ένα καθαρό πανί. Με αυτό τρίψτε προσεκτικά τα μαυρισμένα σημεία, καθώς και τις τρύπες, έως ότου καθαρίσουν. Στη συνέχεια, σκουπίστε το σίδερο με ένα νωπό πανάκι για τυχόν υπολείμματα.

Ανακάτεψε καυτό νερό με μαγειρική σόδα και μούλιασε μέσα τα πινέλα της - Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει

Τα πινέλα του μακιγιάζ είναι το αντικείμενο πόθου κάθε γυναίκας γι' αυτό και υπάρχουν πάμπολλα στα νεσεσέρ τους. Είναι όμως κι ένα αντικείμενο που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή μιας και έρχεται σε επαφή με το πρόσωπο μας και όσο προφυλαγμένα κι αν τα έχουμε πάντα θα είναι εκτεθειμένα σε υπολείμματα σκόνης ή μικροβίων. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν γι αυτό; Να τα πλένουμε συχνά χρησιμοποιώντας ένα υλικό που υπάρχει σε όλα τα σπίτια και δεν είναι άλλο από τη μαγειρική σόδα.

Όπως έχουμε δει ξανά και ξανά η μαγειρική σόδα είναι ένα υλικό που μας έχει βγάλει ασπροπρόσωπους σε θέματα καθαριότητας, δείτε εδώ τι μπορεί να κάνει λίγη μαγειρική σόδα στα αγαπημένα σας λευκά ρούχα.

Μία φορά το μήνα λοιπόν πρέπει να βάζεις τα πινέλα σου για μπουγάδα. Σαπούνισε τα με ζεστό νερό και μαγειρική σόδα. Στη συνέχεια βάλ' τα να στεγνώσουν φυσικά πάνω σε μία επίπεδη πετσέτα, ώστε να μην χαλάσουν το σχήμα τους. Με αυτό τον τρόπο κάθε ίχνος από παλιό make-up θα φύγει.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share