Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Το μυστικό για να μην πετρώνει το αλάτι στην αλατιέρα

Σωτήρια λύση!

7 Σεπτεμβρίου 2020 16:47
Το μυστικό για να μην πετρώνει το αλάτι στην αλατιέρα

Πόσες φορές έχεις επιχειρήσεις να ρίξεις αλάτι στο φαγητό σου αλλά δεν πέφτει ούτε ένας κόκκος γιατί πολύ απλά έχει γίνει πέτρα; Σίγουρα πολλές όπως άλλωστε και όλοι μας. Μην ανησυχείς καθόλου, το Athensmagazine.gr είναι εδώ για σένα και σου βρήκε τη λύση. Πριν από αυτό όμως και μιας και μιλάμε για αλάτι, δείτε εδώ το κόλπο που θα σας λύσει τα χέρια σε περίπτωση που σας πέσει παραπάνω αλάτι στο φαγητό.

Το έχεις δει πολλές φορές σε εστιατόρια και κυρίως ταβέρνες δίπλα στο κύμα.

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να συντηρήσεις το αλάτι σου καλύτερα μέσα στην αλατιέρα και να μην πετρώσει και δεν πέφτει στο φαγητό. Το ρύζι θα τραβήξει την υγρασία από το δοχείο, θα βοηθήσει τη ροή του αλατιού και θα διευκολύνει και τη… “ζωή” σου στο τραπέζι και στο μαγείρεμα. Πρόσθεσε λοιπόν μια κουταλιά ρύζι μέσα στην αλατιέρα σου και θα δεις άμεσα διαφορά!

Πριν ξεκινήσει να πλένει τα ποτήρια τα έτριψε με αλάτι - Ο λόγος θα σας ενθουσιάσει

Όταν από τη μία θέλετε να φαίνεστε υπέρλαμπρες αλλά από την άλλη θέλετε να πιείτε το κρασί σας με την ησυχία σας ένα είναι σίγουρο: Τα σημάδια από κραγιόν στα ποτήρια που όπως και στα χείλη έτσι κι εκεί μένουν... ανεξίτηλα. Πριν προλάβετε να τρέξετε να προμηθευτείτε τα πιο ακριβά απορρυπαντικά που σας υπόσχονται πως θα απαλλαχτείτε από αυτούς τους λεκέδες, ρίξτε μια ματιά στα ντουλάπια της κουζίνας σας. Η λύση βρίσκεται στο αλάτι.

Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική φορά που το αλάτι αποδεικνύεται θαυματουργό σε θέματα καθαριότητας, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν ρίξετε ένα ποτήρι αλάτι στο νεροχύτη σας. Κοιτάξτε λοιπόν πόσο απλό είναι να κάνετε τα ποτήρια σας να λάμψουν ξανά και να μοιάζουν σαν καινούρια.

Επειδή τα κραγιόν περιέχουν στερεωτικά για να μη φεύγουν εύκολα, πολλές φορές το αποτύπωμα δεν αφαιρείται ούτε στο πλυντήριο. Γι’ αυτό προτού τα πλύνετε ή τα βάλετε στο πλυντήριο, τρίψτε στα τοιχώματα του ποτηριού λίγο αλάτι: λειτουργεί σαν scrub και θα αφαιρέσετε ευκολότερα το κραγιόν

TAGS
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share