Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Βάζετε τα μαχαίρια σας στο πλυντήριο; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Προσοχή!

7 Σεπτεμβρίου 2020 09:42
Βάζετε τα μαχαίρια σας στο πλυντήριο; Μην το ξανακάνετε ποτέ!
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Η αλήθεια είναι πως το πλυντήριο πιάτων μας "λύνει" τα χέρια σε μεγάλο βαθμό στην καθημερινότητα και μας κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη. Από την άλλη όμως, υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι απαγορευτικά σε ό,τι αφορά το πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων.

Ένα από αυτά είναι τα μαχαίρια μαγειρικής, ακόμα και τα εκείνα τα ακριβά, επαγγελματικά που κατά τα άλλα εμπιστεύεσαι στο 100% την ποιότητα τους. Γιατί όμως πρέπει να αποφύγεις το πλύσιμο των μαχαιριών στο πλυντήριο;

Αρχικά, οι υψηλές θερμοκρασίες του πλυντηρίου σε συνδυασμό με την υγρασία του μπορούν να φθείρουν λαβή (ειδικά εάν είναι ξύλινη) αλλά και τη λάμα του μαχαιριού, ειδικά αν είναι από ανθρακούχο ατσάλι, καθώς σκουριάζει ευκολότερα. Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό πράγμα που πρέπει να προσέξεις σχετικά με το πλυντήριο των πιάτων, δείτε εδώ ποιος είναι σωστός τρόπος για να τοποθετείς τα μαχαιροπίρουνα.

μαχαίρια πλυντήριο

Εκτός αυτού, τα μαχαίρια επηρεάζονται σημαντικά και από το τράνταγμα κατά τη διάρκεια της πλύσης, όπου εκτοξεύονται πίδακες νερού που μπορεί να μετακινήσουν ένα μαχαίρι που δεν είναι καλά στερεωμένο, και ως αποτέλεσμα μπορεί να χτυπήσει πάνω σε κάποιο άλλο σκεύος.

Τέλος, είναι σημαντικό να θυμάσαι πως τα απορρυπαντικά πλυντηρίου μπορούν σταδιακά να αποχρωματίσουν τα μαχαίρια και να κάνουν τις λάμες τους λιγότερο κοφτερές.

Το απόλυτο τρικ για να λάμψουν ξανά τα ποτήρια που θάμπωσαν από το πλυντήριο

Αν συνηθίζετε να πλένετε τα ποτήρια στο πλυντήριο πιάτων θα έχετε παρατηρήσει ότι θαμπώνουν. Επίσης, μετά από αρκετά πλυσίματα εμφανίζουν και σημάδια τα οποία δεν μπορούν να εξαφανιστούν. Πριν δούμε όμως το κόλπο που θα κάνει τα ποτήρια σας να λάμψουν κ πάλι, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να ξεπλένετε τα πιάτα σας πριν τα βάλετε στο πλυντήρια.

Το σκληρό νερό είναι ο κύριος λόγος που θαμπώνουν τα ποτήρια. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του νερού σε άλατα, το απορρυπαντικό δεν μπορεί να καθαρίσει αποτελεσματικά το ποτήρια κι έτσι παραμένουν θαμπά.

Τρόποι καθαρισμοί

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι που μπορείτε να καθαρίσετε τα ποτήρια για να φύγει η θαμπάδα. Η μία είναι το ξύδι.

Βάλτε σε μια λεκάνη ξύδι με νερό και αφήστε τα ποτήρια να μουλιάσουν για μερικά λεπτά. Αν σας μυρίζουν, μπορείτε να τα σαπουνίσετε πρώτα πριν τα ξεβγάλετε με άφθονο νερό.

Η δεύτερη επιλογή που έχετε είναι η οδοντόκρεμα. Πάρτε την πιο απλή που υπάρχει στο εμπόριο και περάστε με ένα απαλό σφουγγάρι τόσο την εσωτερική όσο και την εξωτερική πλευρά των ποτηριών. Ξεβγάλτε με νερό, σαπουνίστε τα και ξεπλύντε τα. Τα ποτήρια θα δείχνουν σαν καινούρια.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε τα ποτήρια σας όταν τα πλένετε στο πλυντήριο πιάτων:

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share