Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

Ανακατεύει μαγειρική σόδα με λεμόνι και το ρίχνει στο νεροχύτη - Θα τρέξετε να το κάνετε

Θα σας λύσει τα χέρια

6 Σεπτεμβρίου 2020 12:28
Ανακατεύει μαγειρική σόδα με λεμόνι και το ρίχνει στο νεροχύτη - Θα τρέξετε να το κάνετε
Από Δανάη Πάλμου

Ένα μείγμα με μαγειρική σόδα και λεμόνι, που θα σας λύσει ένα από τα βασικά προβλήματα μιας κουζίνας. Θα σας εκπλήξει το αποτέλεσμα.

Το λεμόνι ως γνωστόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον καθαρισμό, και σε συνδυασμό με την μαγειρική σόδα, μπορεί να κάνει θαύματα. Πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν σε λύσεις με ισχυρά χημικά παρασκευάσματα από το εμπόριο, προκειμένου να απαλλαγούν από αυτές τις οσμές. Αυτό που ξεχνούν σε αυτή την περίπτωση, είναι ότι αυτά τα χημικά επηρεάζουν αρνητικά και σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα των υπόγειων υδάτων.

Με τον απλό τρόπο που ακολουθεί μπορείτε να πετύχετε “με έναν σμπάρο δυό τριγώνια”: να προστατεύσετε τη φύση και να απομακρύνετε την δυσωδία από την κουζίνα σας. Με την μαγειρική σόδα μπορείτε να απομακρύνετε τις άσχημες οσμές, απλά γεμίζοντας μια κάλτσα με αυτή και αφήνοντας την όλο το βράδυ στο δωμάτιο.

Γι’ αυτό θα χρειαστείτε:

  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνι μαγειρικής σόδας

Τι να κάνετε:

  • Ζεστάνετε τον χυμό λεμονιού και προσθέστε το μέσα στη σόδα για να διαλυθεί καλά. Κάντε το αυτό αργά, επειδή θα υπάρχει κάποια αντίδραση με την μορφή αφρού, μεταξύ σόδας και χυμού.
  • Στη συνέχεια ρίξτε το διάλυμα σιγά-σιγά μέσα στο νεροχύτη. Περιμένετε 10 λεπτά για να απορροφήσει όλες τις ακαθαρσίες και στη συνέχεια ρίξτε ζεστό νερό.
  • Αυτό ήταν! Δεν θα υπάρχει πλέον κανένα ίχνος από τις δυσάρεστες οσμές.

Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να καθαρίσετε όλες τις αποχετεύσεις στο σπίτι (π.χ. στο μπάνιο ή στις υδρορροές στο μπαλκόνι) και να αφαιρέστε όλες τις μυρωδιές. Αντί για χυμό λεμονιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αλκοολούχο ξύδι.

Ανακάτεψε καυτό νερό με μαγειρική σόδα και μούλιασε μέσα τα πινέλα της - Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει

Τα πινέλα του μακιγιάζ είναι το αντικείμενο πόθου κάθε γυναίκας γι' αυτό και υπάρχουν πάμπολλα στα νεσεσέρ τους. Είναι όμως κι ένα αντικείμενο που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή μιας και έρχεται σε επαφή με το πρόσωπο μας και όσο προφυλαγμένα κι αν τα έχουμε πάντα θα είναι εκτεθειμένα σε υπολείμματα σκόνης ή μικροβίων. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν γι αυτό; Να τα πλένουμε συχνά χρησιμοποιώντας ένα υλικό που υπάρχει σε όλα τα σπίτια και δεν είναι άλλο από τη μαγειρική σόδα.

Όπως έχουμε δει ξανά και ξανά η μαγειρική σόδα είναι ένα υλικό που μας έχει βγάλει ασπροπρόσωπους σε θέματα καθαριότητας, δείτε εδώ τι μπορεί να κάνει λίγη μαγειρική σόδα στα αγαπημένα σας λευκά ρούχα.

σόδα πινέλα

Μία φορά το μήνα λοιπόν πρέπει να βάζεις τα πινέλα σου για μπουγάδα. Σαπούνισε τα με ζεστό νερό και μαγειρική σόδα. Στη συνέχεια βάλ' τα να στεγνώσουν φυσικά πάνω σε μία επίπεδη πετσέτα, ώστε να μην χαλάσουν το σχήμα τους. Με αυτό τον τρόπο κάθε ίχνος από παλιό make-up θα φύγει.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share