Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020

Γέμισε τον πάτο μιας κατσαρόλας με ξύδι και ξεκίνησε να την τρίβει με αλουμινόχαρτο - Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

3 Σεπτεμβρίου 2020 11:04
Γέμισε τον πάτο μιας κατσαρόλας με ξύδι και ξεκίνησε να την τρίβει με αλουμινόχαρτο - Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Η καθαριότητα του σπιτιού είναι αναμφίβολα, η μισή αρχοντιά της νοικοκυράς του. Οι περισσότερες νοικοκυρές δυσκολεύονται στην καθαριότητα της κουζίνας. Ωστόσο, ούτε άγχος χρειάζεται, ούτε και κόπο. Το μόνο που πρέπει να κάνουν, οι νοικοκυρές, είναι να βρουν τους σωστούς τρόπους για να καθαρίσουν εύκολα, γρήγορα και ακούραστα την κουζίνα τους με φυσικά υλικά, όπως το ξύδι.

Το ξύδι έχει αποδειχθεί πάμπολλες φορές σωτήριο σε θέματα καθαριότητας, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν "ποτίσετε" τα μαξιλάρια σας με ξύδι. Το ξύδι είναι λοιπόν το υλικό που θα μας σώσει και από τα καμμένα λίπη με τη βοήθεια λίγου αλουμινόχαρτου.

Για να αφαιρέσετε λεκέδες σκληρού νερού και καμμένων λιπών από κατσαρόλες και τηγάνια, ρίξτε λίγο μηλόξυδο και τρίψτε το εσωτερικό με ένα κομμάτι τσαλακωμένου αλουμινόχαρτου. Αφού τρίψετε για μερικά δευτερόλεπτα, θα παρατηρήσετε ένα μαύρο χρώμα, το οποίο είναι απόλυτα φυσιολογικό λόγω της χημικής αντίδρασης. Πλύντε με νερό και υγρό πιάτων και τελειώσατε.

ξύδι κατσαρόλα

Γέμισε μια λεκάνη με ξύδι και μούλιασε μέσα τα αγαπημένα της παπούτσια - 2 ώρες μετά είδε πως...

Γιατί να αισθάνεσαι άβολα μπροστά στους φίλους σου ή να ταλαιπωρείσαι με το πλύσιμο των παπουτσιών κάθε λίγο και λιγάκι χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα; Η δυσοσμία των παπουτσιών και κυρίως των αθλητικών είναι συχνό φαινόμενο. Πριν αρχίσεις όμως να τα πλένεις μετά μανίας, ρίξε πρώτα μια ματιά στα ντουλάπια της κουζίνας σου, η λύση βρίσκεται στο ξύδι. Κι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το ξύδι αποδεικνύεται θαυματουργό σε ένα θέμα καθαριότητας, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν το χρησιμοποιήσετε στο νεροχύτη σας.

παπούτσια ξύδι

Κοιτάξτε λοιπόν πόσο απλά θα απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη μυρωδιά των παπουτσιών σας. Αντί να τα βάλεις για άλλη μια φορά στο πλύσιμο, μούλιασε τα σε ξύδι και νερό. Το ξύδι εμποδίζει – όπως και το οινόπνευμα – την ανάπτυξη των βακτηρίων. Αφού τα μουλιάσεις στη λεκάνη για τουλάχιστον 2 ώρες άφησε τα να στεγνώσουν και θα είναι σαν καινούρια και χωρίς άσχημες οσμές.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share