Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έβαλε ανάμεσα στις πατάτες ένα μήλο - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Απίστευτο!

30 Αυγούστου 2020 11:37
Έβαλε ανάμεσα στις πατάτες ένα μήλο - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Οι πατάτες είναι πραγματικό πασπαρτού για το καθημερινό τραπέζι, καθώς αποτελούν πολύτιμη πρώτη ύλη για κάθε είδους γεύμα, μεσημεριανού ή βραδινού.

Μάλιστα, τείνουν να διατηρούνται πιο πολύ από τα υπόλοιπα λαχανικά, αρκεί όμως να τις αποθηκεύουμε με τον σωστό τρόπο, ώστε να μην εμφανίσουν ρίζες ή μούχλα μιας και έχουν αποδειχθεί άκρως επικίνδυνα, δείτε εδώ ακόμη ένα σημάδι που καθιστά τις πατάτες επικίνδυνες.

Tip: Πριν τις αγοράσετε, βεβαιωθείτε ότι είναι σφιχτές στην αφή, δεν έχουν φθορές από χτυπήματα ή τον καιρό και δεν έχουν εμφανίσει ήδη ρίζες.

Δείτε λοιπόν πώς μπορείτε να αποθηκεύσετε τις πατάτες, για να διατηρούνται φρέσκιες για περισσότερο καιρό με τη βοήθεια ενός μήλου.

Όταν αποθηκεύσετε τις πατάτες σας βάλτε ανάμεσα τους ένα μήλο. Τα μήλα παράγουν αιθυλένιο που βοηθά τις πατάτες να διατηρηθούν πιο φρέσκες και πιο σφιχτές.

Καθαρίζετε λάθος τις πατάτες τόσο καιρό - Αυτός είναι ο τρόπος για να φεύγει η φλούδα στο λεπτό

Είναι ένα αμυλούχο λαχανικό που χρησιμοποιείται κατά κόρον στη μαγειρική ενώ στην τηγανιτή του μορφή αποτελεί αγαπημένο φαγητό! Κανείς δε μπορεί να αντισταθεί στις πατάτες.

Είτε τηγανιτές, είτε ψητές, ακόμα και βραστές (ειδικά με λίγο λάδι, λεμόνι και μπαχαρικά), οι πατάτες είναι φανταστικές. Αυτό που δεν είναι καθόλου «φανταστικό» με την περίπτωση τους είναι το καθάρισμα (αν είστε αντρας και έχετε πάει στρατό, ίσως καταλαβαίνετε ακόμα πιο πολύ τι θέλουμε να πούμε).

Παρόλα αυτά -τσουκου, τσουκου- με το μαχαίρι, καθαρίζετε και ύστερα προβαίνετε στο μαγείρεμα τους. Δύσκολη δουλειά, αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει.

Κι αν σας λέγαμε ότι δεν χρειάζεται να στέκεστε πάνω από την πατάτα και να χάνετε χρόνο καθαρίζοντας την με το μαχαίρι και προσπαθώντας να μη χάσετε και κάποιο δάχτυλο; Συν τοις άλλοις, με αυτή την τεχνική, ξεφλουδίζοντας την δηλαδή, «πετάτε» άθελα σας και αρκετό μέρος του «σώματος» της. Υπάρχει καλύτερη και πολύ πιο εύκολη μέθοδος. Επίσης, μπορείτε να μην πετάτε στα σκουπίδια τις φλούδες, και να τις αξιοποιήσετε με αυτόν εδώ τον τρόπο.

Αυτό που θα χρειαστείτε είναι ένα μαχαίρι και μια κατσαρόλα με βραστό νερό (οκ, και πατάτες, φυσικά). Παίρνετε μια πατάτα, τη χαράζετε στη μέση, σε βάθος που να διαπερνά τη φλούδα και τη βάζετε μέσα στο βραστό νερό. Αυτό ήταν. Μετά από λίγο τη βγάζετε και «τραβώντας» τη φλούδα, εκείνη αφαιρείται εξ' ολοκλήρου.

Με αυτό τον τρόπο, όχι απλώς κερδίζετε χρόνο, αλλά οι πατάτες έχουν περισσότερη γεύση.

Δείτε και το βιντεάκι που δείχνει τις παραπάνω κινήσεις ακόμα πιο αναλυτικά και ας καλωσορίσουμε όλοι μαζί μια νέα εποχή στο καθάρισμα της πατάτας!



 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share