Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022

Γέμισε μια λεκάνη με ξύδι και μούλιασε μέσα τα αγαπημένα της παπούτσια - 2 ώρες μετά είδε πως...

Σωτήρια λύση!

30 Αυγούστου 2020 11:19
Γέμισε μια λεκάνη με ξύδι και μούλιασε μέσα τα αγαπημένα της παπούτσια - 2 ώρες μετά είδε πως...
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Γιατί να αισθάνεσαι άβολα μπροστά στους φίλους σου ή να ταλαιπωρείσαι με το πλύσιμο των παπουτσιών κάθε λίγο και λιγάκι χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα; Η δυσοσμία των παπουτσιών και κυρίως των αθλητικών είναι συχνό φαινόμενο. Πριν αρχίσεις όμως να τα πλένεις μετά μανίας, ρίξε πρώτα μια ματιά στα ντουλάπια της κουζίνας σου, η λύση βρίσκεται στο ξύδι. Κι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το ξύδι αποδεικνύεται θαυματουργό σε ένα θέμα καθαριότητας, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν το χρησιμοποιήσετε στο νεροχύτη σας.

παπούτσια ξύδι

Κοιτάξτε λοιπόν πόσο απλά θα απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη μυρωδιά των παπουτσιών σας. Αντί να τα βάλεις για άλλη μια φορά στο πλύσιμο, μούλιασε τα σε ξύδι και νερό. Το ξύδι εμποδίζει – όπως και το οινόπνευμα – την ανάπτυξη των βακτηρίων. Αφού τα μουλιάσεις στη λεκάνη για τουλάχιστον 2 ώρες άφησε τα να στεγνώσουν και θα είναι σαν καινούρια και χωρίς άσχημες οσμές.

Γέμισε ένα κουβά με ξύδι και άφησε μέσα τη σφουγγαρίστρα όλο το βράδυ - Το πρωί είδε πως...

Μερικές φορές όσο κι αν καθαρίσουμε ένα χώρο η δυσοσμία επιμένει και δεν ξέρουμε από που προέρχεται. Η δυσοσμία συνήθως προέρχεται από τη σφουγγαρίστρα και μη βιαστείτε να κατηγορήσετε τους κατασκευαστές των απορρυπαντικών. Υπάρχει ο πιο απλός, φυσικός και γρήγορος τρόπος να κάνετε τη σφουγγαρίστρα σας να μυρίζει σαν καινούρια με ένα και μοναδικό υλικό που έχετε στην κουζίνα σας. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά, το ξύδι.

Το ξύδι έχουμε δει άπειρες φορές πόσο θαυματουργό μπορεί να φανεί σε θέματα καθαριότητας, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν ρίξετε στο νεροχύτη σας μαγειρική σόδα με ξύδι. Για ακόμη μια φορά λοιπόν το ξύδι θα μας δείξει τις ευεργετικές του ιδιότητες προσφέροντάς μας και πάλι τη μυρωδιά της καθαριότητας. Κοιτάξτε πόσο απλό είναι.

Κατ’αρχάς, ξεπλύνετε τη σφουγγαρίστρα σας με ζεστό νερό, ειδικά αν την έχετε χρησιμοποιήσει πρόσφατα για να μαζέψετε γάλα, χυμό ή καφέ.Έτσι θα ξεφορτωθείτε τα υπολείμματα που είναι υπεύθυνα για την άσχημη μυρωδιά της. Στη συνέχεια, στραγγίξτε την καλά και αφήστε την να στεγνώσει σε ανοιχτό χώρο.
σφουγγάρισμα ξύδι

Αφού στεγνώσει, γεμίστε τον κουβά της με 1 λίτρο νερό και 1 λίτρο λευκό ξίδι. Αφήστε την να μουλιάσει για 30-40 λεπτά και το ξίδι θα την απολυμάνει σε βάθος. Τέλος, στραγγίξτε την καλά κι αφήστε την σε εξωτερικό χώρο να στεγνώσει. Όταν την χρησιμοποιήσετε και πάλι θα εντυπωσιαστείτε με την απίστευτα φρέσκια μυρωδιά της!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share