Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Προς τα πάνω ή προς τα κάτω; Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να βάζεις τα μαχαιροπίρουνα στο πλυντήριο

Κι όμως υπάρχει σωστός τρόπος

30 Αυγούστου 2020 07:53
Προς τα πάνω ή προς τα κάτω; Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να βάζεις τα μαχαιροπίρουνα στο πλυντήριο

Για να δούμε: Εσύ πώς τοποθετείς τα μαχαιροπίρουνα στο πλυντήριο πιάτων, να κοιτάνε προς τα πάνω ή προς τα κάτω; Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα debate της κουζίνας σύμφωνα με έναν ειδικό. Εκτός από αυτή την αιώνια διαμάχη όμως γύρω από το πλύσιμο των πιάτων, υπάρχουν και πολλά μυστικά, δείτε εδώ πώς θα κάνετε τα θαμπά ποτήρια σαν να λάμψουν ξανά.

Σύμφωνα με έναν κριτικό προϊόντων από το Choice, θα πρέπει πάντα να βάζεις τα μαχαιροπίρουνα σου προς τα κάτω στο πλυντήριο πιάτων, επειδή είναι πιο ασφαλές και ευκολότερο να τα αδειάσεις ενώ με αυτό τον τρόπο ελαχιστοποιείται η εξάπλωση των βακτηριδίων.

Ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι τοποθετώντας στο πλυντήριο πιάτων τα μαχαιροπίρουνα στραμμένα προς τα πάνω, τα βοηθά να καθαριστούν σωστά, ο Ashley πιστεύει το αντίθετο.

Εξηγεί ότι είναι πολύ πιο ασφαλές να κοιτούν τα μαχαιροπίρουνα προς τα κάτω, καθώς θα γλυτώσεις ένα πιθανό κόψιμο στα χέρια σου, ειδικά από τα αιχμηρά μαχαίρια. «Το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις είναι να καθαρίσεις και πάλι τα καθαρά μαχαίρια και τα πιρούνια σου, επειδή τα γέμισες με αίμα χωρίς να δώσεις τη δέουσα προσοχή», είπε ο κριτικός προϊόντων.

Είπε επίσης ότι το να τα έχεις ανάποδα θα βοηθήσει όταν θα πρόκειται να αδειάσεις το πλυντήριο πιάτων, καθώς μπορείς απλά να τα τραβήξεις από τη λαβή και να τοποθετήσεις ξανά στο συρτάρι. «Δεν είναι και σπουδαίο πράγμα καθώς γλυτώνεις δευτερόλεπτα έτσι, όχι ημέρες, αλλά όλο το θέμα του πλυντηρίου πιάτων είναι να εξοικονομήσεις χρόνο και κόπο στην κουζίνα, έτσι κάθε τι μικρό μετράει».

Τέλος, ο κριτικός προϊόντων δήλωσε ότι η τοποθέτησή τους κατά αυτόν τον τρόπο βοηθάει στο να μην έρθει η καθαρή άκρη τους σε επαφή με τα δάχτυλα σου. «Τα δάχτυλά σου καλύπτονται από μικρόβια και βακτήρια, έτσι είναι λογικό να θέλεις να ελαχιστοποιήσεις την επαφή με οποιαδήποτε επιφάνεια πρόκειται να έρθει σε επαφή με το φαγητό σου», συμβουλεύει ο Άσλει.

Η αλήθεια είναι ότι αυτός ο τρόπος πράγματι μας φαίνεται πιο λογικός. Εμείς από σήμερα θα τον εφαρμόσουμε. Εσείς;

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share