Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Καθαρίζετε λάθος τις πατάτες τόσο καιρό - Αυτός είναι ο τρόπος για να φεύγει η φλούδα στο λεπτό

Δοκιμάστε το

26 Αυγούστου 2020 11:41
Καθαρίζετε λάθος τις πατάτες τόσο καιρό - Αυτός είναι ο τρόπος για να φεύγει η φλούδα στο λεπτό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι ένα αμυλούχο λαχανικό που χρησιμοποιείται κατά κόρον στη μαγειρική ενώ στην τηγανιτή του μορφή αποτελεί αγαπημένο φαγητό! Κανείς δε μπορεί να αντισταθεί στις πατάτες.

Είτε τηγανιτές, είτε ψητές, ακόμα και βραστές (ειδικά με λίγο λάδι, λεμόνι και μπαχαρικά), οι πατάτες είναι φανταστικές. Αυτό που δεν είναι καθόλου «φανταστικό» με την περίπτωση τους είναι το καθάρισμα (αν είστε αντρας και έχετε πάει στρατό, ίσως καταλαβαίνετε ακόμα πιο πολύ τι θέλουμε να πούμε).

Παρόλα αυτά -τσουκου, τσουκου- με το μαχαίρι, καθαρίζετε και ύστερα προβαίνετε στο μαγείρεμα τους. Δύσκολη δουλειά, αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει.

Κι αν σας λέγαμε ότι δεν χρειάζεται να στέκεστε πάνω από την πατάτα και να χάνετε χρόνο καθαρίζοντας την με το μαχαίρι και προσπαθώντας να μη χάσετε και κάποιο δάχτυλο; Συν τοις άλλοις, με αυτή την τεχνική, ξεφλουδίζοντας την δηλαδή, «πετάτε» άθελα σας και αρκετό μέρος του «σώματος» της. Υπάρχει καλύτερη και πολύ πιο εύκολη μέθοδος. Επίσης, μπορείτε να μην πετάτε στα σκουπίδια τις φλούδες, και να τις αξιοποιήσετε με αυτόν εδώ τον τρόπο.

Αυτό που θα χρειαστείτε είναι ένα μαχαίρι και μια κατσαρόλα με βραστό νερό (οκ, και πατάτες, φυσικά). Παίρνετε μια πατάτα, τη χαράζετε στη μέση, σε βάθος που να διαπερνά τη φλούδα και τη βάζετε μέσα στο βραστό νερό. Αυτό ήταν. Μετά από λίγο τη βγάζετε και «τραβώντας» τη φλούδα, εκείνη αφαιρείται εξ' ολοκλήρου.

Με αυτό τον τρόπο, όχι απλώς κερδίζετε χρόνο, αλλά οι πατάτες έχουν περισσότερη γεύση.

Δείτε και το βιντεάκι που δείχνει τις παραπάνω κινήσεις ακόμα πιο αναλυτικά και ας καλωσορίσουμε όλοι μαζί μια νέα εποχή στο καθάρισμα της πατάτας!

Βάλτε τις πατάτες σε κρύο νερό και αφήστε τες για ένα 24ωρο - Δεν φαντάζεστε αυτό που συμβαίνει

Βυθίστε τις πατάτες σας αφού τις κόψετε, σε κρύο νερό. Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει άφωνους και θα λύσει ένα εκνευριστικό πρόβλημα.

Για να μην μαυρίζουν οι πατάτες σας, τοποθετήστε τες σε ένα μπολ με κρύο νερό και να αφήστε τες εκεί. Το κρύο νερό κάνει την διαδικασία της οξείδωσης να επιβραδύνεται. Μπορείτε να τις αφήσετε σε κρύο νερό έως και 24 ώρες, σύμφωνα με το Taste of home. Ακόμα μπορείτε να τις μουλιάσετε πριν τις ρίξετε στο τηγάνι, για αυτόν εδώ τον λόγο.

Αν θέλετε να μειώσετε ακόμα περισσότερο την πιθανότητα να μαυρίσουν, βάλτε οξύ, που επιβραδύνει την διαδικασία. Λίγο λεμόνι ή ξίδι μέσα στο μπολ με το νερό και τις πατάτες θα μειώσει το pH.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share