Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γέμισε ένα δοχείο με ξύδι και έβαλε μέσα όλες τις παγοθήκες του - Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει

Σωτήρια λύση!

18 Αυγούστου 2020 08:21
Γέμισε ένα δοχείο με ξύδι και έβαλε μέσα όλες τις παγοθήκες του - Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει

Το καλοκαίρι βρίσκεται εδώ για τα καλά με τη θερμοκρασία στα ύψη και όπως είναι φυσικό όλοι μας αναζητάμε κάτι δροσερό να πιούμε συνεπώς ροφήματα που περιλαμβάνουν παγάκια. Τα παγάκια στο σπίτι μας πολλές φορές έχουν μια περίεργη μυρωδιά που δεν γνωρίζουμε πού οφείλεται.

Οι παγοθήκες συνήθως είναι κατασκευασμένες είτε από πλαστικό είτε από σιλικόνη, υλικά που εύκολο αναπτύσσουν μικρόβια έως και μύκητες. Μην βιαστείτε να τις πετάξετε, υπάρχει λύση και βρίσκεται στο... ξύδι. Το ξύδι είναι ένα υλικό που πλέον αποτελεί το δεξί μας χέρι σε θέματα καθαριότητας μιας και είναι ένα μικρό "θαύμα", για παράδειγμα, δείτε εδώ τι μπορεί να κάνει στο νεροχύτη σας.

Κάτι αντίστοιχο λοιπόν θα κάνει και για τις παγοθήκες σας. Γεμίστε ένα μπολ με λευκό ξύδι ή μηλόξυδο, βυθίστε μέσα την παγοθήκη σας και αφήστε την εκεί για όλο το βράδυ. Ξεπλύντε τη με άφθονο νερό και δυσοσμία.

Γέμισε με ξύδι το καυτό τηγάνι και έλυσε το πρόβλημα κάθε νοικοκυράς

Σε πολλούς έχει τύχει το τηγάνι να "αρπάξει" και να κολλήσει στον πάτο το φαγητό με αποτέλεσμα να θυμίζει κάτι από... κάρβουνο. Πολλά είναι τα προϊόντα που υπόσχονται να αφαιρέσουν τα καμμένα λίπη άμεσα και αποτελεσματικά αλλά γιατί να μην το κάνεις ανέξοδα με ένα υλικό που δεν λείπει από κανένα σπίτι;

Η λύση που έψαχνες τόσο καιρό βρίσκεται στο ξύδι που έχει αποδειχθεί άπειρες φορές σωτήριο σε θέματα καθαριότητας, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν γεμίσετε το βραστήρα σας με λευκό ξύδι. Αντί λοιπόν να τρίβετε με τις ώρες μπορείτε να κάνετε κάτι απλούστατο.

Απλά γεμίστε το καμένο σκεύος σας με ξύδι και αφήστε το λίγη ώρα να μουλιάσει. Τα καμένα κομμάτια θα ξεκολλήσουν χωρίς κόπο με τη βοήθεια ενός κουταλιού που θα αφαιρέσει με ευκολία τα μεγάλα κομμάτια. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα έχετε μια μαγειρική ατυχία ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.

TAGS
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share