Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Λεκές από αυγό; Το μυστικό για να τον αφαιρέσεις στο άψε σβήσε

Θα σου λύσει τα χέρια!

14 Αυγούστου 2020 18:13
Λεκές από αυγό; Το μυστικό για να τον αφαιρέσεις στο άψε σβήσε

Ο λεκές από αυγό στα ρούχα είναι ένας λεκές που μπορεί να καταστρέψει τα αγαπημένα σας ρούχα.
Το αυγό μπορεί να είναι ιδανικό για το πρωινό σας αλλά ο λεκές που προκαλεί στα ρούχα σας είτε φρέσκος είτε αποξηραμένος είναι δύσκολος στην αντιμετώπιση του. Παρακάτω σας δίνουμε εύκολες οδηγίες για την αφαίρεση του. Και μιας και αναφερθήκαμε σε λεκέδες, δείτε εδώ πώς θα αφαιρέσετε εξίσου γρήγορα και αποτελεσματικά το λεκέ από ντομάτα.

Συμβουλές

  • Ξεκινήστε τη διαδικασία αντιμετώπισης του λεκέ όσο το δυνατόν συντομότερα.
  • Αποφύγετε να θερμάνετε τον λεκέ, χρησιμοποιώντας πχ ζεστό νερό, γιατί αυτό θα σκληρύνει τον λεκέ και θα δυσκολέψει την αφαίρεση του.

Απομακρύνετε τα υπολείμματα του αυγού

Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, απομακρύνετε, όσο μπορείτε, τα υπολείμματα του αυγού που έχουν παραμείνει πάνω στο ρούχο. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαρό απορροφητικό πανί για να απομακρύνετε τα υπολείμματα του αυγού.
Προσέξτε να μην τρίψετε τον λεκέ γιατί αυτό που θα πετύχετε είναι να διεισδύσει ο λεκές βαθύτερα στις ίνες του ρούχου και να εξαπλωθεί.

Συμβουλή
Αν ο λεκές από αυγό στα ρούχα έχει αποξηρανθεί, χρησιμοποιείστε υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων ή πιάτων για να τρίψετε απαλά τη λεκιασμένη περιοχή. Με αυτό τον τρόπο θα μαλακώσει ο λεκές και στη συνέχεια, όπως προηγουμένως, με ένα κουτάλι αφαιρέστε τα υπολείμματα του αυγού.

Σφουγγίστε με κρύο νερό

Με ένα σφουγγάρι ποτισμένο σε κρύο νερό, τρίψτε ελαφρά το μπροστινό και το πίσω μέρος του ρούχου. Αυτό θα βοηθήσει τον λεκέ να χαλαρώσει. Αφήστε το νερό να παραμείνει για 5 λεπτά και ξύστε ελαφρά με ένα κουτάλι για να απομακρυνθεί το αυγό.

Συμβουλή
Μην διστάσετε να μουλιάσετε ξανά το ρούχο αν δεν δείτε κάποια βελτίωση.

Μουλιάστε σε κρύο νερό

Μουλιάστε το ρούχο σε κρύο νερό για 15 έως 30 λεπτά και περιστασιακά τρίψτε τον λεκέ με τα δάχτυλα σας έως ότου μαλακώσει και απομακρυνθεί.
Μερικοί λεκέδες από αυγό μπορεί να χρειάζεται να παραμείνουν περισσότερο χρόνο στο κρύο νερό.

Ελέγξτε και επαναλάβετε.

Ο λεκές από αυγό είναι ένας δύσκολος λεκές με βασικό συστατικό την πρωτεΐνη. Έτσι μετά το μούλιασμα του ρούχου ελέγξτε το για να βεβαιωθείτε ότι ο λεκές έχει απομακρυνθεί. Αν δεν έχει απομακρυνθεί εντελώς επαναλάβατε τα προηγούμενα βήματα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό λεκέδων.

Συμβουλή
Είναι καλή ιδέα να στεγνώσετε το ρούχο στον αέρα ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει παραμείνει μια κιτρινωπή κηλίδα στη λεκιασμένη περιοχή.

Πλύνετε και ελέγξτε ξανά το ρούχο

Πλύνετε το ρούχο σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε στην ετικέτα φροντίδας του. Μετά το πλύσιμο αλλά πριν το στέγνωμα ελέγξτε πάλι για να βεβαιωθείτε ότι ο λεκές από αυγό έχει απομακρυνθεί.
Ο λεκές από αυγό στα ρούχα, με την πάροδο του χρόνου, σκουραίνει και επανεμφανίζεται αν δεν έχει απομακρυνθεί εντελώς.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share