Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

Ανακάτεψε μαγειρική σόδα με οξυζενέ και το έριξε στη λεκάνη - Λίγα λεπτά μετά το μπάνιο του...

Σωτήρια λύση!

10 Αυγούστου 2020 10:37
Ανακάτεψε μαγειρική σόδα με οξυζενέ και το έριξε στη λεκάνη - Λίγα λεπτά μετά το μπάνιο του...
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Αναμειγνύοντας μαγειρική σόδα και οξυζενέ μπορείτε να έχετε αποτελέσματα παρόμοια με εκείνα των καθαριστικών προϊόντων του εμπορίου χωρίς να καταφύγετε σε χημικές ουσίες. Άλλωστε η σόδα έχει αποδειχθεί πάμπολλες φορές θαυματουργή σε άπειρα θέματα καθαριότητας, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν ανακατέψετε μαγειρική σόδα με μαλακτικό ρούχων.

Καθαριστικά διαλύματα με μαγειρική σόδα για να προστατέψουν το περιβάλλον και την υγεία τους, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο επιλέγουν να χρησιμοποιούν οικολογικά καθαριστικά προϊόντα. Αντίθετα με τις συμβατικές μεθόδους, τα προϊόντα αυτά δεν περιέχουν επιθετικές χημικές ουσίες.

Αν και η βιομηχανία μας έχει κάνει να πιστεύουμε ότι τα χημικά προϊόντα είναι η καλύτερη επιλογή για το καθάρισμα του σπιτιού, στην πραγματικότητα υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές επιλογές που χρησιμοποιούν φυσικά συστατικά και έχουν παρόμοια αποτελέσματα χωρίς να μας εκθέτουν σε βλαβερές χημικές ουσίες. Το καλύτερο από όλα είναι ότι είναι πολύ οικονομικές και εύκολες στη χρήση στο σπίτι με πολλούς τρόπους.

Το Athensmagazine.gr σήμερα θα σας δείξει τον πιο εύκολο, οικονομικό και αποτελεσματικό τρόπο για να καθαρίσετε τη λεκάνη του μπάνιου σας.

Οι αντιβακτηριακές ιδιότητες της μαγειρικής σόδας και του οξυζενέ μπορούν να αξιοποιηθούν για την απολύμανση όλων των επιφανειών του μπάνιου σας.

Απομακρύνουν τα κατάλοιπα του σαπουνιού, τη μούχλα και άλλες ακαθαρσίες που συσσωρεύονται στην τουαλέτα, στην μπανιέρα και στον νιπτήρα.

μαγειρική σόδα λεκάνη

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα (20 γραμμάρια)
  • 1/4 του φλιτζανιού οξυζενέ (62 ml)
  • 2 φλιτζάνια νερό (500 ml)

Οδηγίες

  • Αδειάστε το νερό σε μια λεκάνη και έπειτα προσθέστε τη μαγειρική σόδα και το λευκό ξύδι.
  • Περιμένετε να σταματήσει το διάλυμα να αφρίζει και έπειτα χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε το μπάνιο σας.
  • Τρίψτε τις επιφάνειες με μια βούρτσα ή ένα σφουγγάρι, αφήστε το μείγμα να δράσει για δέκα λεπτά και έπειτα ξεπλύνετέ το.

Μέσα στο βραστό νερό προσθέτει μαγειρική σόδα - Ο λόγος; Δε φαντάζεστε

Πολλές φορές οι δουλειές του σπιτιού μοιάζουν με βουνό. Μία από αυτές, έχει να κάνει με τον απορροφητήρα και το καθάρισμα του. Αν λοιπόν, έχετε μεταλλικό φίλτρο, τότε βράστε νερό και σιγά σιγά βάλτε μαγειρική σόδα. Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει με ανοιχτό το στόμα.

Ως γνωστό, η μαγειρική σόδα έχει πολλές χρήσεις. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε στην περιποίηση των δοντιών σας, είτε, φυσικά, στο καθάρισμα του σπιτιού. Έτσι, αν θέλετε να καθαρίσετε τον απορροφητήρα σας, δεν έχετε παρά να βράσετε νερό μαζί με μαγειρική σόδα.

Διαβάστε όσα πρέπει να κάνετε:

Αρχικά βράστε το νερό με τη σόδα. Έπειτα βάλτε το φίλτρο και περιμένετε να διαλυθούν τα λίπη. Στη συνέχεια, βάλτε το άλλο... μισό του φίλτρου και θα δείτε σημαντικά αποτελέσματα. Αν πάλι έχετε φίλτρο από άνθρακα ή υαλοβάμβακα, καλό είναι να το αλλάζετε κάθε 4 και 2 μήνες, αντίστοιχα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share