Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έτριψε με μια πατάτα τον πάτο μιας κατσαρόλας - Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα τρέξετε να το κάνετε

Σωτήρια λύση!

9 Αυγούστου 2020 15:25
Έτριψε με μια πατάτα τον πάτο μιας κατσαρόλας - Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα τρέξετε να το κάνετε

Καθημερινά τρέχουμε και δεν φτάνουμε λόγω αυξημένων υποχρεώσεων. Είτε λόγω βιασύνης, είτε λόγω απροσεξίας, είτε γιατί η μέρα ξεκίνησε και καταλήγει στραβά την στιγμή που δεν πρέπει συμβαίνουν οι περισσότερες αναποδιές που μας χαλούν τη διάθεση και μας εκνευρίζουν. Εμείς, επειδή συμπάσχουμε με όλους εσάς προσπαθούμε καθημερινά να αλιεύουμε έξυπνα κόλπα που μειώνουν τον χρόνο που χρειαζόμαστε για να εξαλείψουμε όποιο πρόβλημα προκύπτει στον μισό χρόνο. Ένα εξ' αυτών και το κόλπο με την πατάτα.

Σωτήρια έχει αποδειχθεί η πατάτα κι άλλες πολλές φορές, για παράδειγμα, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν βάλετε φέτες πατάτας στο πρόσωπό σας. Αυτή τη φορά όμως η πατάτα θα αποδειχθεί θαυματουργή σε ένα θέμα καθαριότητας.

Αν είστε λάτρης της μαγειρικής και τα σκεύη στην κουζίνα σας δεν είναι απλά διακοσμητικά, τότε σίγουρα θα τα έχετε δει συχνά να σκουριάζουν. Μιας και η οικονομική κρίση δεν μας επιτρέπει έξτρα έξοδα για αγορές κουζινικών, η λύση είναι απλή. Ωμή πατάτα. Κόψτε την, βυθίστε την σε σαπούνι πιάτων ή μαγειρική σόδα και τρίψτε κάθε σκουριασμένη επιφάνεια. Στη συνέχεια ξεπλύνετε το σκεύος, στεγνώστε το και είναι έτοιμο προς χρήση.

Περνάτε την πατάτα από τον τρίφτη; Δείτε το μυστικό που αγνοούσατε έως τώρα

Είναι μερικές δουλειές του σπιτιού που μέχρι να τις κάνουμε απορούσαμε για το πως ακριβώς γίνονται. Μια εξ αυτών και το καθάρισμα του τρίφτη. Ναι σίγουρα είναι απορίας άξιο πώς θα καταφέρεις να αποβάλλεις και να καθαρίσεις ακόμη και το μικρότερο υπόλειμμα τροφής, λαχανικού ή τυριού που προ ολίγου έτριψες. Κι όμως γίνεται και μάλιστα πολύ εύκολα.

Τo Athensmagazine.gr κατά καιρούς σου φέρνει διάφορα θέματα καθαριότητας με υλικά που έχεις σπίτι σου και δεν πίστευες σε καμία περίπτωση πως μπορεί να σου χρησιμεύσουν σε κάτι τέτοιο. Κι όμως, για παράδειγμα, δες εδώ το μικρό θαύμα που μπορεί να κάνει λίγο ξύδι στο πλυντήριο σας. Πόσο χρήσιμη μπορεί να φανεί όμως μια πατάτα σε θέματα καθαριότητας; Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται... πολύ!

Ένα πανέξυπνο tip για να είναι ο τρίφτης πεντακάθαρος την επόμενη φορά που θα τον χρειαστείτε είναι να τρίψετε μία ωμή πατάτα. Η σκληρότητά της και το οξύ που περιέχει, θα εξαφανίσουν όλα τα υπολείμματα που έχουν κολλήσει πάνω του.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share