Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Το κόλπο με το φίλτρο του καφέ που θα σώσει τα φυτά σας

Θα σας λύσει τα χέρια!

7 Αυγούστου 2020 21:00
Το κόλπο με το φίλτρο του καφέ που θα σώσει τα φυτά σας
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Τα φυτά και τα λουλούδια είναι από τα πιο όμορφα διακοσμητικά για ένα σπίτι αλλά είναι και αυτά που με την παρουσία τους στο χώρο έχουν την ικανότητα να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και να διατηρούν μια καθαρή ατμόσφαιρα. Κι αν βρίσκεσαι σε φάση αναζήτησης, δες εδώ ποια είναι τα φυτά που θα κάνουν το σπίτι σου να μοσχομυρίζει.

Πολλοί όμως αποφεύγουν να τα βάζουν στο σπίτι τους, αφού πρόκειται για ζωντανούς οργανισμούς που χρειάζονται κάποια φροντίδα.

Αυτό από μόνο του πολλές φορές αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα, αφού ενθουσιαζόμαστε με το φυτό που αγοράζουμε και μετά από δύο εβδομάδες το αποχωριζόμαστε λόγω κακής συντήρησης.

Εμείς βρήκαμε πως μπορείς να το συντηρείς για περισσότερο καιρό χρησιμοποιώντας ένα μόνο υλικό που σίγουρα υπάρχει στο σπίτι σου.

φυτά σπίτι

Ο λόγος για το φίλτρο καφέ, το οποίο θα σε βοηθήσει να λύσεις κάποια βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζεις όσον αφορά στη φροντίδα των φυτών σου.

Με το φίλτρο καφέ θα στραγγίζει το νερό, χωρίς τα περιττά. Τοποθέτησε το φίλτρο μεταξύ των περιττών στοιχείων που μαζεύει το χώμα και της τρύπας που περιέχει η γλάστρα. Έτσι, όταν ποτίζεις τα φυτά, το νερό θα τρέχει ελεύθερα, χωρίς τη βρωμιά να επηρεάζει το φυτό.

Δίνει χώρο στο φυτό να αναπτυχθεί σωστά. Είναι προτιμότερο από τη χρήση πετρών ή χαλικιών καθώς δεν καταλαμβάνουν το χώρο που θέλει το φυτό για να αναπτύξει τις ρίζες του μέσα στη γλάστρα. Το φίλτρο είναι τόσο λεπτό που δε θα εμποδίσει καθόλου το φυτό να απλωθεί στο χώρο και να αντλήσει όσο περισσότερο νερό μπορεί.
Κρατάει την υγρασία. Το φίλτρο είναι κατ’ εξοχήν απορροφητικό υλικό κι έτσι μπορεί και κρατάει την υγρασία που χρειάζεται κάθε φυτό μετά το πότισμα.

Τέλος, κάνει τη μεταμφύτευση πιο εύκολη υπόθεση. Αν χρειαστεί να μετακινήσεις το φυτό σε άλλη γλάστρα ή δοχείο, η διαδικασία γίνεται πιο εύκολα και χωρίς να λερωθεί ο γύρω χώρος.

TAGS
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share