Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

Άπλωσε μαγειρική σόδα σε ένα ταψί και το ψέκασε με οξυζενέ - Το μυστικό που θα λύσει τα χέρια κάθε νοικοκυράς

Δοκιμάστε το!

6 Αυγούστου 2020 08:39
Άπλωσε μαγειρική σόδα σε ένα ταψί και το ψέκασε με οξυζενέ - Το μυστικό που θα λύσει τα χέρια κάθε νοικοκυράς
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Το ταψί σας έχει γίνει τόσο δύσκολο στο καθάρισμα, που προσποιείστε ότι δεν το παρατηρείτε πια. Πριν σπεύσετε να αγοράσετε ειδικά καθαριστικά για λίπη ή οποιοδήποτε άλλο καθαριστικό εμπορίου που υπόσχεται την άμεση λάμψη των σκευών σας εμείς σας έχουμε τη λύση και κρύβεται απλά στα ντουλάπια της κουζίνας σας. Φυσικά δεν είναι άλλη από τη μαγειρική σόδα που για ακόμη μια φορά θα σας σώσει.

Έχουμε δε πάμπολλες φορές πόσο σωτήρια και θαυματουργή μπορεί να φανεί η μαγειρική σόδα σε πάμπολλα θέματα καθαριότητας, δείτε εδώ πώς μπορεί να σας βοηθήσει με τα σφουγγάρια σας, παρ' όλα αυτά δεν σταματούν ποτέ να μας εκπλήσσουν οι έξτρα ιδιότητες της. Δείτε λοιπόν πώς θα σας απαλλάξει από τα καμμένα λίπη.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε

 • Υπεροξείδιο του Υδρογόνου (Οξυζενέ)
 • Μαγειρική Σόδα
 • Μπουκάλι Ψεκασμού
 • Λαδόκολλα

Τα Βήματα που θα ακολουθήσουμε

 • Σκορπίστε γενναιόδωρα μαγειρική σόδα στο ταψί και κυρίως στα πολύ λερωμένα σημεία.
 • Ψεκάστε με ένα μπουκάλι υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ), τα σημεία όπου έχετε ρίξει τη μαγειρική σόδα.Καθαρισμός ταψιού
 • Πιέστε με τα δάχτυλα το μείγμα, μέχρι να γίνει σαν πάστα.
 • Αφήστε το μείγμα να δράσει για 1-2 ώρες.
 • Σκουπίστε το ταψί, τρίβοντάς το με μία πετσέτα. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
 • Εάν το ταψί εξακολουθεί να είναι λερωμένο, επαναλάβετε τη διαδικασία.
 • Το ταψί σας τώρα αστράφτει!

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:

Σταματήστε να χρησιμοποιείτε μαγειρική σόδα στα ρούχα σας - Μεγάλο λάθος

Χρησιμοποιείτε μαγειρική σόδα στα μαύρα σας ρούχα; Αν ναι, τότε σταματήστε το αμέσως, γιατί τα καταστρέφει. Ποιος είναι ο λόγος;

Η μαγειρική σόδα έχει πολλές χρήσεις, όπως το να απολυμαίνει τα σφουγγάρια. Εκτός όμως από αυτό, καθαρίζει τους δύσκολους λεκέδες από τα ρούχα. Ωστόσο, δεν πρέπει να τίποτα να τη χρησιμοποιείτε στα μαύρα, καθώς τα καταστρέφει.

Συγκεκριμένα, αν η μυρωδιά από τον ιδρώτα αρνείται να φύγει από το ρούχο ακόμα και όταν έχει πλυθεί αρκετές φορές, δοκιμάζουμε το παρακάτω τέχνασμα με μαγειρική σόδα και λεμόνι: σε μια λεκάνη στύβουμε ένα λεμόνι και προσθέτουμε ένα κουταλάκι σόδα.

μαγειρική σόδα χρήσεις

Αφού αφρίσει βουτάμε το σημείο που παρατηρήσαμε τη δυσοσμία στο ρούχο, αφήνουμε για λίγο, στύβουμε, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και αφήνουμε να στεγνώσει τελείως. Στη συνέχεια είτε ξεβγάζουμε με κρύο νερό, είτε το πλένουμε όπως συνήθως.

Προσοχή όμως! Δε χρησιμοποιούμε αυτή τη τεχνική σε μαύρα ή σκουρόχρωμα ρούχα γιατί η σόδα ξεθωριάζει το χρώμα. Για αυτά τα ρούχα χρησιμοποιούμε πράσινο σαπούνι ή ακόμα καλύτερα υγρό πιάτων.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share