Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

Νιώθετε μονίμως κουρασμένοι; Η αιτία κρύβεται στο πλυντήριο σας - Προσοχή

Δώστε βάση!

5 Αυγούστου 2020 12:34
Νιώθετε μονίμως κουρασμένοι; Η αιτία κρύβεται στο πλυντήριο σας - Προσοχή
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Το πλυντήριο πρέπει να είναι από τα πιο καθαρά σημεία του σπιτιού, από τεχνικής άποψης, αλλά δυστυχώς, μπορεί να φιλοξενεί βακτήρια, μικρόβια και άσχημες οσμές. Δείτε στο Athensmagazine.gr πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε, ότι τα ρούχα σας είναι πεντακάθαρα. Ας πάρουμε την χειρότερη περίπτωση: μούχλα!

Ναι, είναι πιθανό να αναπτυχθεί μούχλα στο πλυντήριο σας και το πιο τρομακτικό είναι ότι δεν φαίνεται πάντα. Τα πλυντήρια που γεμίζουν από μπροστά είναι πιο επιρρεπή στη μούχλα, γι’αυτό είναι σημαντικό να προσέξετε τα σημάδια, όπως την μυρωδιά μούχλας και τα μαύρα σημαδάκια στα ρούχα ή τα τοιχώματα του πλυντηρίου. Αν έχετε υποψίες ότι το πλυντήριο σας έχει μούχλα, καλέστε έναν ειδικό για να το ελέγξει.

Πλύντε τα εσώρουχα μόνα τους

Μπορεί αυτό το ζήτημα να μας φέρνει όλους σε δύσκολη θέση και να μας αηδιάζει, αλλά δεν μπορούμε να το αποφύγουμε. Όσο καθαροί κι αν είστε, υπάρχει πιθανότητα να μένουν στα εσώρουχα σας υπολείμματα από περιττώματα, ακόμα και σε πολύ μικρή ποσότητα.

καθαρά ρούχα tips

Σύμφωνα με τον καθηγητή μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Arizona, κατά μέσο όρο μένουν 1/10 του γραμμαρίου περιττώματα στο μέσο εσώρουχο. Έτσι, είναι εύκολο να μεταφερθεί το E. Coli στα άλλα ρούχα και γι’αυτό τον λόγο είναι καλύτερο να πλένετε τα εσώρουχα σας ξεχωριστά από τα τζιν και τα μπλουζάκια σας. Προτιμήστε το φυσικό στέγνωμα

Ξέρατε ότι δεν σκοτώνονται όλα τα βακτήρια, ακόμα και σε πλύσεις σε υψηλή θερμοκρασία; Στην πραγματικότητα χρειάζεται να πλύνετε τα ρούχα σας τουλάχιστον στους 60 βαθμούς για να φύγουν τα μικρόβια. Γι’αυτό αν προτιμάτε τις χαμηλές θερμοκρασίες, καλό είναι να βάζετε τα ρούχα σας στο στεγνωτήριο μετά.

Αν έχετε ευαίσθητα ρούχα, τότε προτιμήστε πλύσεις σε χαμηλή θερμοκρασία και μετά στέγνωμα στον ήλιο. Δεν είναι καλύτερο μόνο για το περιβάλλον, αλλά και για την υγεία.

Επιλέξτε απορρυπαντικά χωρίς άρωμα

Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, τότε αποφύγετε τα απορρυπαντικά με άρωμα! Για να επιλέξετε ένα απορρυπαντικό χωρίς άρωμα μη μείνετε μόνο στο τι λέει η συσκευασία, αλλά τσεκάρετε και τα συστατικά του, αν δείτε πρόσθετες αρωματικές ουσίες, τότε αποφύγετε τα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share