Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σταματήστε να χρησιμοποιείτε μαγειρική σόδα στα ρούχα σας - Μεγάλο λάθος

Τι συμβαίνει;

5 Αυγούστου 2020 09:23
Σταματήστε να χρησιμοποιείτε μαγειρική σόδα στα ρούχα σας - Μεγάλο λάθος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χρησιμοποιείτε μαγειρική σόδα στα μαύρα σας ρούχα; Αν ναι, τότε σταματήστε το αμέσως, γιατί τα καταστρέφει. Ποιος είναι ο λόγος;

Η μαγειρική σόδα έχει πολλές χρήσεις, όπως το να απολυμαίνει τα σφουγγάρια. Εκτός όμως από αυτό, καθαρίζει τους δύσκολους λεκέδες από τα ρούχα. Ωστόσο, δεν πρέπει να τίποτα να τη χρησιμοποιείτε στα μαύρα, καθώς τα καταστρέφει.

Συγκεκριμένα, αν η μυρωδιά από τον ιδρώτα αρνείται να φύγει από το ρούχο ακόμα και όταν έχει πλυθεί αρκετές φορές, δοκιμάζουμε το παρακάτω τέχνασμα με μαγειρική σόδα και λεμόνι: σε μια λεκάνη στύβουμε ένα λεμόνι και προσθέτουμε ένα κουταλάκι σόδα.

Αφού αφρίσει βουτάμε το σημείο που παρατηρήσαμε τη δυσοσμία στο ρούχο, αφήνουμε για λίγο, στύβουμε, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και αφήνουμε να στεγνώσει τελείως. Στη συνέχεια είτε ξεβγάζουμε με κρύο νερό, είτε το πλένουμε όπως συνήθως.

Προσοχή όμως! Δε χρησιμοποιούμε αυτή τη τεχνική σε μαύρα ή σκουρόχρωμα ρούχα γιατί η σόδα ξεθωριάζει το χρώμα. Για αυτά τα ρούχα χρησιμοποιούμε πράσινο σαπούνι ή ακόμα καλύτερα υγρό πιάτων.

Πήρε αλουμινόχαρτο μαζί με μαγειρική σόδα και το έβαλε στα δόντια της για 1 ώρα - Ο λόγος είναι τρομερός

Ξέρετε τι θα συμβεί, αν βάλετε αλουμινόχαρτο στα δόντια σας για μια ώρα; Το Athensmagazine.gr μετά το κόλπο που σας έδειξε για τα μαλλιά σας, θα σας παρουσιάσει μια σπιτική συνταγή για τη λεύκανση των δοντιών σας.

Η λεύκανση δεν δρα εξίσου σε όλα τα δόντια. Για παράδειγμα, αν έχετε γκριζωπά δόντια η λεύκανση μπορεί να μην είναι ορατή, ενώ στην περίπτωση κίτρινων δοντιών η λεύκανση θα λειτουργήσει σωστά. Εδώ είναι η διαδικασία για την προετοιμασία αυτής της πάστας για τα δόντια.

Διαβάστε αναλυτικά τη διαδικασία παρακάτω:

  • Ανακατέψτε λίγη μαγειρική σόδα με μια συνηθισμένη πάστα για τα δόντια. Πάρτε αλουμινόχαρτο και φτιάξτε το κατάλληλο σχήμα που θα εφαρμόζει σωστά στα δόντια σας.
  • Εφαρμόστε την πάστα πρώτα και προσθέστε το φύλλο μετά και αφήστε το για 1 ώρα.
  • Για ορατά αποτελέσματα, επαναλαμβάνετε τη διαδικασία δύο φορές την εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν γνωστές παρενέργειες αυτής της μεθόδου, αλλά οι οδοντίατροι δεν συστήνουν συχνά τη χρήση λεύκανσης για την προστασία των δοντιών.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share