Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έριξε ένα μπολ ξύδι στο πλυντήριο των πιάτων - Μόλις τελείωσε η πλύση τα πιάτα...

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

4 Αυγούστου 2020 15:13
Έριξε ένα μπολ ξύδι στο πλυντήριο των πιάτων - Μόλις τελείωσε η πλύση τα πιάτα...

Το πλυντήριο πιάτων είναι μία από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις και αποτελεί από τις πιο σωτήριες ηλεκτρικές συσκευές μέσα σε ένα σπίτι καθώς σε γλιτώνει από πολύ χρόνο κι ακόμη περισσότερο κόπο. Μερικές φορές όμως, τα αποτελέσματα δεν είναι τα απολύτως επιθυμητά και τα πιάτα βγαίνουν ίσως με μερικούς μικρούς λεκέδες ή ακόμη και θαμπά. Πριν σπεύσεις στο κοντινότερο κατάστημα λευκών ειδών και βιαστείς να το αντικαταστήσεις, ρίξε μια ματιά στη συμβουλή που θα σου δώσουμε.

Είναι μερικά φυσικά υλικά που πολλές φορές φαίνονται πολύ πιο δραστικά και αποτελεσματικά ακόμη και από τα πιο ακριβά απορρυπαντικά, ένα εξ αυτών και το ξύδι που είναι πραγματικά θαυματουργό, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν ρίξετε ξύδι στο βραστήρα.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις ένα μπολ με λευκό ξίδι στο πάνω ράφι του ήδη γεμάτου σου πλυντηρίου πιάτων, πριν το θέσεις σε λειτουργία.

Μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος πλύσης, θα παρατηρήσεις ότι χάρη στο ξίδι, στον πανίσχυρο αυτό «βοηθό» στην κουζίνα, οι επίμονοι λεκέδες και τα λίπη είναι πλέον παρελθόν! Τα πιάτα και τα ποτήρια σου θα λάμπουν από καθαριότητα και μάλιστα με τον πιο φυσικό τρόπο!

3 μέρη που απαγορεύεται δια ροπάλου να βάλετε ξύδι

Δώστε μεγάλη προσοχή και αποφύγετε να βάλετε ξύδι σε αυτά τα 4 σημεία στο σπίτι σας!

Μπορεί να δηλώνετε φανατικοί της οικολογικής καθαριότητας και, ως εκ τούτου, να θεωρείτε ότι το ξύδι αποτελεί το «μαγικό φίλτρο» που εξαφανίζει κάθε λογής λεκέδες και κάνει το σπίτι σας να αστράφτει…

Ωστόσο, όσο και αν το ξύδι αποτελεί ένα σούπερ φυσικό καθαριστικό, για κάθε χώρο του σπιτιού και σίγουρα δεν πρέπει να λείπει από τα ντουλάπια σας, υπάρχουν ορισμένα σημεία τα οποία είναι καλύτερο να μην… ακουμπήσει!

Ξύλινα πατώματα

Καλύτερα να χτυπήσετε… ξύλο παρά να βάλετε ξύδι στο ξύλινο δάπεδο του σπιτιού σας και αυτό γιατί το ξύδι διαβρώνει το βερνίκι που εφαρμόζεται πάνω του προκειμένου να το προστατεύσει από τυχόν φθορές και, έτσι, το κάνει να φαίνεται θαμπό και βρώμικο. Για να το καθαρίσετε, προτιμήστε να διαλύσετε λίγο απορρυπαντικό πιάτων σε νερό και μην αμελείτε να το περνάτε με κερί. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα καθαρίσετε χρησιμοποιώντας τσάι.

Μαρμάρινοι πάγκοι

Η όξινη σύνθεση του ξυδιού δεν ταιριάζει καθόλου με φυσικά πετρώματα, όπως είναι ο γρανίτης, το μάρμαρο και ο στεατίτης (σαπωνόλιθος). Εφαρμόζοντας μάλιστα ξύδι στην επιφάνειά τους, αυτά τα πολυτελή υλικά χάνουν άμεσα την φυσική λάμψη τους. Πώς θα κρατήσετε καθαρούς τους ακριβούς πάγκους της κουζίνας σας; Τη λύση για άλλη μια φορά δίνει το απορρυπαντικό πιάτων-διαλύστε το σε νερό και περάστε τους πάγκους σας με αυτό για να ξεφορτωθείτε κάθε ίχνος βρομιάς.

Μαχαίρια κουζίνας

Κρατήστε το «όξινο» ξύδι μακριά από την κόψη… των ακριβών μαχαιριών κουζίνας-ειδικά αν αυτά με τα οποία έχετε εξοπλίσει την κουζίνα σας είναι φτιαγμένα από ανθρακοχάλυβα. Για να διατηρήσετε την υπέροχη λάμψη τους, δεν έχετε παρά να συνεχίσετε να τα πλένετε με απορρυπαντικό για τα πιάτα και να τα ξεβγάζετε με άφθονο νερό. Τέλος, κάθε 15 ημέρες, φροντίστε να τα περνάτε με λίγο ελαιόλαδο για να βάλετε φρένο στη σκουριά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share