Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020

Γέμισε το βραστήρα με ξύδι και τον έβαλε σε λειτουργία - Σώθηκε από το μαρτύριο κάθε νοικοκυράς

Δοκιμάστε το!

3 Αυγούστου 2020 13:48
Γέμισε το βραστήρα με ξύδι και τον έβαλε σε λειτουργία - Σώθηκε από το μαρτύριο κάθε νοικοκυράς
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Είναι μερικά σημεία και αντικείμενα του σπιτιού που δύσκολα καθαρίζονται και μερικές φορές χρειάζονται και κάποια μικρά μυστικά καθαριότητας από τις γιαγιάδες μας. Το σημαντικότερο μυστικό όμως που μας έδωσαν ποτέ ήταν το ξύδι και οι έξτρα χρήσεις του πέραν της προβλεπόμενης.

Το ξύδι έχει αποδειχθεί σωτήριο σε θέματα καθαριότητας, δείτε εδώ τι "μαγικό" θα συμβεί αν βάλετε ένα μπολ με ξύδι στο πλυντήριο των πιάτων σας. Ένα ακόμη μικρό θαύμα θα σας παρουσιάσει σήμερα το Athensmagazine.gr και θα σας λύσει τα χέρια με το πιο απλό υλικό.

βραστήρας ξύδι

Το πόσο βασανιστικό είναι το καθάρισμα του βραστήρα το ξέρουμε όλοι, όπως επίσης πως όσο καλά κι αν την πλύνουμε υπάρχουν πάντα πιθανότητες να παραμένουν άλατα. Γι' αυτό λοιπόν η λύση βρίσκεται στο ξύδι. Βάλτε στην υποδοχή της καφετιέρας που συνήθως τοποθετείτε νερό, 2 φλ. ξίδι. Λειτουργήστε κανονικά το βραστήρα σας 2 φορές και θα γίνει και πάλι σαν καινούργιος.

3+1 μέρη που απαγορεύεται δια ροπάλου να βάλετε ξύδι

Δώστε μεγάλη προσοχή και αποφύγετε να βάλετε ξύδι σε αυτά τα 4 σημεία στο σπίτι σας!

Μπορεί να δηλώνετε φανατικοί της οικολογικής καθαριότητας και, ως εκ τούτου, να θεωρείτε ότι το ξύδι αποτελεί το «μαγικό φίλτρο» που εξαφανίζει κάθε λογής λεκέδες και κάνει το σπίτι σας να αστράφτει…

Ωστόσο, όσο και αν το ξύδι αποτελεί ένα σούπερ φυσικό καθαριστικό, για κάθε χώρο του σπιτιού και σίγουρα δεν πρέπει να λείπει από τα ντουλάπια σας, υπάρχουν ορισμένα σημεία τα οποία είναι καλύτερο να μην… ακουμπήσει!

Ξύλινα πατώματα

Καλύτερα να χτυπήσετε… ξύλο παρά να βάλετε ξύδι στο ξύλινο δάπεδο του σπιτιού σας και αυτό γιατί το ξύδι διαβρώνει το βερνίκι που εφαρμόζεται πάνω του προκειμένου να το προστατεύσει από τυχόν φθορές και, έτσι, το κάνει να φαίνεται θαμπό και βρώμικο. Για να το καθαρίσετε, προτιμήστε να διαλύσετε λίγο απορρυπαντικό πιάτων σε νερό και μην αμελείτε να το περνάτε με κερί. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα καθαρίσετε χρησιμοποιώντας τσάι.

Πλυντήριο πιάτων και πλυντήριο ρούχων

Είναι γεγονός ότι το ξύδι σας βοηθάει να κάνετε παρελθόν μερικούς από τους πιο επίμονους λεκέδες. Αλλά προσθέτοντάς το στο πρόγραμμα πλύσης του πλυντηρίου σας αποτελεί ένα (πραγματικό) ρίσκο. Κι αυτό γιατί το ξύδι μπορεί να κάνει μεν τα μεταλλικά σημεία της συσκευής σας να λάμπουν, ωστόσο μπορεί να αποβεί δολοφονικό για το λάστιχο της. Αν τα σημάδια στα ρούχα και τα σερβίτσια σας απαιτούν ξύδι για να εξαφανιστούν, τότε είναι καλύτερο να τα πλύνετε στο χέρι.

ξύδι

Μαρμάρινοι πάγκοι

Η όξινη σύνθεση του ξυδιού δεν ταιριάζει καθόλου με φυσικά πετρώματα, όπως είναι ο γρανίτης, το μάρμαρο και ο στεατίτης (σαπωνόλιθος). Εφαρμόζοντας μάλιστα ξύδι στην επιφάνειά τους, αυτά τα πολυτελή υλικά χάνουν άμεσα την φυσική λάμψη τους. Πώς θα κρατήσετε καθαρούς τους ακριβούς πάγκους της κουζίνας σας; Τη λύση για άλλη μια φορά δίνει το απορρυπαντικό πιάτων-διαλύστε το σε νερό και περάστε τους πάγκους σας με αυτό για να ξεφορτωθείτε κάθε ίχνος βρομιάς.

Μαχαίρια κουζίνας

Κρατήστε το «όξινο» ξύδι μακριά από την κόψη… των ακριβών μαχαιριών κουζίνας-ειδικά αν αυτά με τα οποία έχετε εξοπλίσει την κουζίνα σας είναι φτιαγμένα από ανθρακοχάλυβα. Για να διατηρήσετε την υπέροχη λάμψη τους, δεν έχετε παρά να συνεχίσετε να τα πλένετε με απορρυπαντικό για τα πιάτα και να τα ξεβγάζετε με άφθονο νερό. Τέλος, κάθε 15 ημέρες, φροντίστε να τα περνάτε με λίγο ελαιόλαδο για να βάλετε φρένο στη σκουριά.

TAGS
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share