Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πετάτε τις φλούδες από το αγγούρι όταν το καθαρίζετε; Μεγάλο λάθος

Δε φαντάζεστε πως μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε!

1 Αυγούστου 2020 14:13
Πετάτε τις φλούδες από το αγγούρι όταν το καθαρίζετε; Μεγάλο λάθος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καθαρίζετε αγγούρια και πετάτε τις φλούδες κατευθείαν; Κάνετε μεγάλο λάθος, καθώς μ'αυτές μπορείτε να διώξετε τους ενοχλητικούς επισκέπτες. Αναφερόμαστε φυσικά στα μυρμήγκια που κάνουν... "έφοδο" στα σπίτια μας συχνά.

Τα μυρμήγκια είναι πολύ χρήσιμα έξω από το σπίτι, αλλά όχι και μέσα. Σε περίπτωση που έχετε μυρμήγκια στο σπίτι σας, δείτε τον απόλυτο τρόπο για να τα διώξετε, χωρίς να κάνετε απολύμανση ή να χρησιμοποιήσετε χημικά.

Τα μυρμήγκια δεν αντέχουν τα αγγούρια, είτε λόγω της μυρωδιάς τους, είτε λόγω μιας ουσίας που περιέχουν τα αγγούρια. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε μερικές φλούδες αγγουριών τριγύρω για να τα διώξετε. Αν πάλι, δε θέλετε να κάνετε αυτό το κόλπο, δείτε εδώ πως μπορείτε να τα διώξετε με ξύδι.

Δείτε και άλλους τρόπους για να τα διώξετε

Χυμός λεμονιού

Ο χυμός λεμονιού είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές ουσίες για να τρομάξετε τα μυρμήγκια. Η διαπεραστική μυρωδιά τους ενοχλεί τα ευαίσθητα αισθητήρια όργανα των μυρμηγκιών τόσο, που δεν μπορούν πλέον να επικοινωνήσουν μέσω οσμών και να ξαναβρούν το μονοπάτι τους, το οποίο σημαδεύουν με φερομόνες.

Βάλτε είτε φρέσκο χυμό λεμονιού σε ένα πανί και περάστε το πάνω από τα σημεία από όπου εισβάλλουν τα μυρμήγκια, ή ανακατέψτε χυμό λεμονιού και νερό σε ένα μπουκάλι για σπρέι και ψεκάστε στα σημεία όπου βρίσκετε μυρμήγκια.

Αιθέρια έλαια

Οι περισσότεροι μέθοδοι που σας παρουσιάζουμε επικεντρώνονται στο πώς να διώξετε τα μυρμήγκια χρησιμοποιώντας έντονες οσμές. Τα αιθέρια έλαια, όπως του φύλλου δάφνης και του τεϊόδεντρου είναι τέλεια γι’αυτό. Είτε διαλύστε το έλαιο και απλώστε το στα πλακάκια σας, είτε βουτήξτε βαμβάκι μέσα στο έλαιο και τοποθετήστε το στα σημεία από όπου μπαίνουν τα μυρμήγκια.

Κανέλα

Αραιώστε αιθέριο έλαιο κανέλας, βρέξτε ένα κομμάτι βαμβάκι και τοποθετήστε το στα σημεία όπου εμφανίζονται μυρμήγκια. Εναλλακτικά, μπορείτε να ανακατέψετε 4,5 λίτρα νερό με 2 κ.σ. κανέλα και ένα γαρίφαλο σε ένα μπουκάλι για σπρέι. Ψεκάστε με το μείγμα όπου χρειάζεται. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ξύλα κανέλας, απλά προσέξτε να μην τα φάνε τα κατοικίδια σας.

Μπέικιν πάουντερ και άχνη ζάχαρη

Αν δεν θέλετε απλά να διώξετε τα μυρμήγκια, αλλά να τα ξεφορτωθείτε μια για πάντα, ανακατέψτε ίσα μέρη μπέικιν πάουντερ και άχνης ζάχαρης και αφήστε στο σπίτι σαν δόλωμα.

Η χημική σύσταση του σώματος των μυρμηγκιών δεν αντέχει το διττανθρακικό νάτριο στο μπέικιν πάουντερ και τα έντομα θα πεθάνουν μόλις το φάνε. Πιθανόν να το μεταφέρουν και στην φωλιά τους και θα δηλητηριάσουν όλη την αποικία. Χρησιμοποιήστε αυτή την μέθοδο σε ακραίες συνθήκες.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share