Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Έριξε σε ένα μπολ ζεστό νερό και μαγειρική σόδα και έτριψε το τραπέζι της βεράντας - Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

28 Ιουλίου 2020 10:05
Έριξε σε ένα μπολ ζεστό νερό και μαγειρική σόδα και έτριψε το τραπέζι της βεράντας - Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Οι μαρμάρινες επιφάνειες του σπιτιού είναι εύκολο να καθαριστούν και να φαίνονται γυαλιστερές, αρκεί να γνωρίζετε αν το μάρμαρο είναι φυσικό ή τεχνητό, συνδυασμένο με χρωστικές ουσίες. Δεν χρειάζονται "βαριά" απορρυπαντικά και χημικά. Η λύση για ακόμη μια φορά βρίσκεται στα ντουλάπια της κουζίνας σας και δεν είναι άλλη από τη μαγειρική σόδα η οποία μας έχει αποδείξει πάμπολλες φορές πόσο θαυματουργή μπορεί να φανεί σε θέματα καθαριότητας, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν τρίψετε με μαγειρική σόδα όλες τις ηλεκτρικές συσκευές της κουζίνας σας.

Κάντε το τεστ για να διαπιστώσετε αν έχετε καθαρό ή τεχνητό μάρμαρο

Για να καταλάβετε το είδος του μαρμάρου-αν δεν τον γνωρίζετε-απλά ακουμπήστε το χέρι σας πάνω στην επιφάνεια. Αν η επιφάνεια είναι πιο κρύα από τη θερμοκρασία του δωματίου, τότε έχετε να κάνετε με φυσικό μάρμαρο. Τα μάρμαρα με χρωστικές ουσίες είναι συνήθως στην ίδια θερμοκρασία με το περιβάλλον.

Αν δεν είστε σίγουροι για τη θερμοκρασία του μαρμάρου σας, μπορείτε να τσεκάρετε με τη μέθοδο του ξιδιού. Βάλτε λίγο ξίδι σε μια γωνία που δεν φαίνεται και αν δείτε το ξίδι να αφρίζει βγάλτε το αμέσως με ένα πανί, γιατί η επιφάνεια είναι καθαρό μάρμαρο και το ξίδι θα τη βλάψει.

Πως να αφαιρέστε απλούς ή δύσκολους λεκέδες

Για να γυαλίσετε μαρμάρινες επιφάνειες θα πρέπει πρώτα να τις έχετε καθαρίσει. Οι απλοί λεκέδες αφαιρούνται με ένα σφουγγαράκι, ζεστό νερό και σαπούνι. Για δύσκολους λεκέδες προτιμήστε ένα μείγμα οξυζενέ με λίγες σταγόνες αμμωνίας. Καθαρίστε την επιφάνεια με ένα βαμβακερό πανάκι.

μαγειρική σόδα μάρμαρο

Πως να γυαλίστε το μάρμαρο

Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και νερού για να γυαλίσετε τις μαρμάρινες επιφάνειες. Ανακατέψτε 3 κ.σ. μαγειρική σόδα με περίπου 1 λίτρο νερό. Χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πανάκι απλώστε το μείγμα στην επιφάνεια. Αφήστε το να στεγνώσει και να απορροφηθεί για περίπου 5 ώρες. Στη συνέχεια καθαρίστε με ένα καθαρό πανάκι και ζεστό νερό.

Τέλος, με ένα ακόμα πανάκι από μικροΐνες καθαρίστε και πάλι την επιφάνεια κάνοντας κυκλικές κινήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις.

Εύκολο το καθάρισμα και το γυάλισμα του τεχνητού μαρμάρου

Για επιφάνειες που είναι φτιαγμένες από τεχνητό μάρμαρο το γυάλισμα και η καθαριότητα είναι πολύ πιο εύκολα. Χρησιμοποιήστε ξίδι για να τις καθαρίσετε, ψεκάζοντας με αυτό και αφήνοντάς το να δράσει για 45 λεπτά. Στη συνέχεια καθαρίστε με ένα πανάκι κάνοντας συνεχώς κυκλικές κινήσεις. Για έξτρα γυάλισμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο απλό γυαλιστικό ή ακόμα και κερί αυτοκινήτου.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share