Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτές είναι οι συσκευές που καίνε το περισσότερο ρεύμα στο σπίτι - Προσοχή

Έτσι θα εξοικονομήσετε χρήματα

25 Ιουλίου 2020 12:58
Αυτές είναι οι συσκευές που καίνε το περισσότερο ρεύμα στο σπίτι - Προσοχή

Και ποιος δεν τρέμει τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος; Για να μην έχετε αγωνία πόσο θα πληρώσετε, βρήκαμε ποιες είναι οι ηλεκτρικές συσκευές που καίνε πολύ ρεύμα. Έτσι, θα μπορέσετε να το ελέγξετε.

Καλοριφέρ και κλιματιστικά

Τα καλοριφέρ και τα κλιματιστικά είναι υπεύθυνα για τη δαπάνη αρκετών χρημάτων ετησίως σε κάθε νοικοκυριό. Τα 2/5 των χρημάτων που ξοδεύει μια οικογένεια για ηλεκτρισμό πηγαίνουν στα καλοριφέρ και τα air condition. Μάλιστα οι ειδικοί τονίζουν πως για να μειώσετε τη χρήση τους κατά 20% αρκεί να κλείσετε όλες τις τρύπες και τα ανοίγματα που βάζουν κρύο μέσα στο σπίτι σας, ή δοκιμάστε αυτό εδώ το κόλπο για να εξοικονομήσετε έως και 40%.

Αν κλείσετε τις τρύπες και τα ανοίγματα που βάζουν κρύο μέσα στο σπίτι σας θα μειώσετε κατά 20% τη χρήση του κλιματιστικού σας.

Θερμοσίφωνας

Ο θερμοσίφωνας δαπανάει τον μισό ηλεκτρισμό από αυτόν των καλοριφέρ και των κλιματιστικών αλλά και πάλι το ποσό που δίνουμε ετησίως για να ζεσταίνουμε το νερό στο σπίτι μας είναι αρκετά υψηλό. Αν έχετε παλιού τύπου θερμοσίφωνα μπορείτε να τον μονώσετε εξωτερικά ώστε να γλιτώσετε κάποια χρήματα. Η καλύτερη λύση πάντως είναι να βάλετε ηλιακό θερμοσίφωνα που στη χώρα μας λόγω των πολλών ηλιοφανειών είναι ο πιο οικονομικός τύπος θερμοσίφωνα.

Στεγνωτήριο

Μπορεί να θέλετε απεγνωσμένα να αποκτήσετε ένα στεγνωτήριο για να στεγνώνουν γρήγορα τα ρούχα σας και για να μην σιδερώνετε πολύ αλλά δυστυχώς τα στεγνωτήρια ξοδεύουν αρκετό ηλεκτρισμό. Μια καλή λύση είναι να γεμίζετε καλά το στεγνωτήριο ώστε να μην χρειάζεται να χρησιμοποιείτε πολύ συχνά τη συσκευή.

Μην αφήνετε ανοιχτή την πόρτα του ψυγείου σας.

Ψυγείο

Το ψυγείο καίει το 4% του ηλεκτρισμού του σπιτιού μας. Η μόνη λύση για να περιορίσετε τον ηλεκτρισμό που καίει ένα ψυγείο είναι να…αλλάξετε ψυγείο. Τα καινούρια ψυγεία καίνε λιγότερο ρεύμα ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς ένα ψυγείο 10-15 ετών καίει πολύ περισσότερο ρεύμα. Αυτό που μπορείτε να προσέξετε στα παλαιότερα ψυγεία είναι να μην τα ανοίγετε συχνά και να μην ξεχνάτε ποτέ την πόρτα ανοιχτή.

Άλλες συσκευές που καίνε αρκετό ρεύμα είναι ο φούρνος, η τηλεόραση, το πλυντήριο πιάτων και ο υπολογιστής. Ο φούρνος και το ψυγείο καίνε αρκετό ρεύμα στην κουζίνα σας.

Φωτισμός

Το 12% των χρημάτων που δίνουμε στον ηλεκτρισμό είναι λόγω του φωτισμού που χρησιμοποιούμε στο σπίτι μας. Οι ειδικοί προτείνουν να αντικαταστήσετε τις λάμπες στο σπίτι σας με λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας για να μειώσετε κατά πολύ τους λογαριασμούς του ρεύματος. Επίσης, οι συγκεκριμένες λάμπες έχουν διάρκεια ζωής 10 φορές μεγαλύτερη από τις κανονικές λάμπες. Τέλος, μην ξεχνάτε να σβήνετε πάντα τα φώτα σε δωμάτια που δεν χρησιμοποιείτε. Με λίγη προσοχή στο χειρισμό του φωτισμού μπορεί να γλιτώσετε πολλά χρήματα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share