Τρίτη, 18 Μαΐου 2021

Πώς θα κάνετε το κλιματιστικό σας να «καίει» έως και 40% λιγότερο ρεύμα - Δοκιμάστε το

Δεν θα το πιστεύετε

21 Ιουλίου 2020 16:58
Πώς θα κάνετε το κλιματιστικό σας να «καίει» έως και 40% λιγότερο ρεύμα - Δοκιμάστε το
Από Δανάη Πάλμου

Κάτι χειρότερο από τον καύσωνα του καλοκαιριού, είναι ο λογαριασμός ρεύματος στο τέλος του μήνα. Αν έχετε ανοιχτό το κλιματιστικό για να καταπολεμήσετε την ζέστη, τότε πρέπει να συνεχίσετε να διαβάζετε.

Οι ζέστες «έπιασαν» για τα καλά και οι υψηλές θερμοκρασίες έκαναν ήδη την εμφάνισή τους. Τις επόμενες ημέρες, η θερμοκρασία αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω και το air condition, είναι σχεδόν επιβεβλημένο.

Υπάρχει τρόπος να μειώσουμε τα έξοδα του κλιματιστικού, ώστε και να δροσιζόμαστε αλλά και να μην «καιγόμαστε» όταν έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ;

Ναι, υπάρχει και μπορεί να κάνει το κλιματιστικό να «καίει» έως και 40% λιγότερο. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένας ανεμιστήρας οροφής, το κόστος του οποίου ξεκινά από 20 ευρώ. Αν από την άλλη δεν έχετε κλιματιστικό, και δεν έχετε σκοπό να αγοράσετε, δείτε εδώ μια πατέντα μου απαιτεί μόνο 10 ευρώ και υπόσχεται το ίδιο αποτέλεσμα και την ίδια δροσιά.

Τοποθετώντας τον στην οροφή του καθιστικού, όπου περνάτε τις περισσότερες ώρες, ο κρύος αέρας ανακυκλώνεται πιο αποτελεσματικά επιτρέποντας στο κλιματιστικό να δροσίζει περισσότερο με πολύ λιγότερη ενέργεια.

Βάλτε σε λειτουργία τον ανεμιστήρα οροφής και ανεβάστε τον θερμοστάτη του κλιματιστικού μέχρι και 4 βαθμούς. Θα δείτε και μόνοι σας ότι δεν θα έχει καμία απολύτως διαφορά από τις προηγούμενες χαμηλές θερμοκρασίες.

Κίνδυνος θάνατος: Αυτά τα σοβαρά προβλήματα φέρνει η χρήση του κλιματιστικού

Σημαντικό κίνδυνο για την υγεία μας θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει το κλιματιστικό, καθώς με την χρήση του ειδικά το καλοκαίρι, μπορεί να αποτελέσει μέχρι και «παγίδα» θανάτου.

Έχει παρατηρηθεί και από μελέτες, άλλωστε, ότι προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος, δέρματος, ματιών, μυών και αρθρώσεων εμφανίζονται πιο συχνά ή επιδεινώνονται σε άτομα που εργάζονται ή ζουν σε χώρους με κλιματισμό, αν κι εδώ μπορούμε να σας πούμε ποια είναι τα μαγικά κόλπα της γιαγιάς για να περάσετε το καλοκαίρι χωρίς το κλιματιστικό.

Τα πλέον συνηθισμένα προβλήματα είναι η φαρυγγίτιδα,η βραχνάδα φωνής,ο βήχας,η ρινίτιδα λόγω της ξηρότητας των βλενογόνων της μύτης και του λαιμού από τον αέρα που ανακυκλώνει το κλιματιστικό.

Επίσης από κακή συντήρηση των συστημάτων αποθήκευσης και μεταφοράς νερού στο κλιματιστικό μπορεί να αναπτυχθούν μικρόβια που προκαλούν πνευμονία (νόσος λεγεωναρίων) με έντονα συμπώματα από το αναπνευστικό και υψηλό πυρετό.

- Ο πονοκέφαλος
- Η ψύξη μυών
- Η επιδείνωση πόνων αρθρίτιδας και νευρίτιδας
- H ξηρότητα του δέρματος και η εμφάνιση δερματοπαθειών
- H μόλυνση του αναπνευστικού από μύκητες και σκόνη με επιδείνωση ή εμφάνιση αλλεργιών
- H ξηρότητα των ματιών και η επιπεφυκίτιδα κυρίως σε άτομα που φορούν φακούς επαφής ή με ιστορικό αλλεργιών είναι συχνά προβλήματα.

Έτσι καλό είναι σε χώρους που κλιματίζονται να μεριμνούμε για τη σωστή συντήρηση των κλιματιστικών και την ορθή χρήση τους με θερμοκρασία στον χώρο στους 25 βαθμούς και συχνό αερισμό του χώρου. Άτομα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, αλλεργίες, δερματοπάθειες, με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα καθώς και άτομα μεγάλης ηλικίας και βρέφη καλό είναι να προφυλάσσονται από τις απότομες εναλλαγές θερμοκρασίας, τις χαμηλές θερμοκρασίες και την πολύωρη έκθεση σε χώρους με κλιματισμό.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share