Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Δεν είχε χρήματα να αγοράσει κλιματιστικό - Δείτε τι έκανε με μόλις 10 ευρώ!

Δοκιμάστε το

20 Ιουλίου 2020 15:30
Δεν είχε χρήματα να αγοράσει κλιματιστικό - Δείτε τι έκανε με μόλις 10 ευρώ!

Τα κλιματιστικά κοστίζουν μια μικρή περιουσία, τόσο για την αγορά τους όσο και για τη λειτουργία τους και την συντήρησή τους. Για να μην περάσετε και φέτος το καλοκαίρι με τον ανεμιστήρα, δείτε μια πατέντα που απαιτεί μόλις 10 ευρώ.

Στο παρακάτω βίντεο ο βασιλιάς του DIY στο YouTube, Household Hacker, δημιουργεί ένα πρωτότυπο – και το κυριότερο, οικονομικό – «κλιματιστικό», χρησιμοποιώντας ένα ψυγείο από φελιζόλ και μερικούς αεραγωγούς στεγνωτηρίου. Ακόμα σας έχουμε ακόμα ένα κόλπο, που θα αναβαθμίσει τον ανεμιστήρα σας, σε περίπτωση που δεν ενδιαφέρεστε για την παρακάτω πατέντα.

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

Κίνδυνος θάνατος: Αυτά τα σοβαρά προβλήματα φέρνει η χρήση του κλιματιστικού

Σημαντικό κίνδυνο για την υγεία μας θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει το κλιματιστικό, καθώς με την χρήση του ειδικά το καλοκαίρι, μπορεί να αποτελέσει μέχρι και «παγίδα» θανάτου.

Έχει παρατηρηθεί και από μελέτες, άλλωστε, ότι προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος, δέρματος, ματιών, μυών και αρθρώσεων εμφανίζονται πιο συχνά ή επιδεινώνονται σε άτομα που εργάζονται ή ζουν σε χώρους με κλιματισμό, αν κι εδώ μπορούμε να σας πούμε ποια είναι τα μαγικά κόλπα της γιαγιάς για να περάσετε το καλοκαίρι χωρίς το κλιματιστικό.

Τα πλέον συνηθισμένα προβλήματα είναι η φαρυγγίτιδα,η βραχνάδα φωνής,ο βήχας,η ρινίτιδα λόγω της ξηρότητας των βλενογόνων της μύτης και του λαιμού από τον αέρα που ανακυκλώνει το κλιματιστικό.

Επίσης από κακή συντήρηση των συστημάτων αποθήκευσης και μεταφοράς νερού στο κλιματιστικό μπορεί να αναπτυχθούν μικρόβια που προκαλούν πνευμονία (νόσος λεγεωναρίων) με έντονα συμπώματα από το αναπνευστικό και υψηλό πυρετό.

- Ο πονοκέφαλος
- Η ψύξη μυών
- Η επιδείνωση πόνων αρθρίτιδας και νευρίτιδας
- H ξηρότητα του δέρματος και η εμφάνιση δερματοπαθειών
- H μόλυνση του αναπνευστικού από μύκητες και σκόνη με επιδείνωση ή εμφάνιση αλλεργιών
- H ξηρότητα των ματιών και η επιπεφυκίτιδα κυρίως σε άτομα που φορούν φακούς επαφής ή με ιστορικό αλλεργιών είναι συχνά προβλήματα.

Έτσι καλό είναι σε χώρους που κλιματίζονται να μεριμνούμε για τη σωστή συντήρηση των κλιματιστικών και την ορθή χρήση τους με θερμοκρασία στον χώρο στους 25 βαθμούς και συχνό αερισμό του χώρου. Άτομα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, αλλεργίες, δερματοπάθειες, με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα καθώς και άτομα μεγάλης ηλικίας και βρέφη καλό είναι να προφυλάσσονται από τις απότομες εναλλαγές θερμοκρασίας, τις χαμηλές θερμοκρασίες και την πολύωρη έκθεση σε χώρους με κλιματισμό.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share