Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021

Παίρνει μια σκελίδα σκόρδο και την τρίβει στο παράθυρο - Θα τρέξετε να το κάνετε και εσείς

Το γνωρίζατε;

8 Ιουλίου 2020 18:35
Παίρνει μια σκελίδα σκόρδο και την τρίβει στο παράθυρο - Θα τρέξετε να το κάνετε και εσείς
Από Δανάη Πάλμου

Μπορεί να σας ακούγεται πολύ περίεργο να κόψετε μια σκελίδα σκόρδο και να την τρίψετε στο παράθυρο, όμως το αποτέλεσμα θα σας αφήσει άφωνους.

Οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν ότι το σκόρδο είναι ένα νόστιμο συστατικό το οποίο μπορεί να δώσει νέα διάσταση σε ένα βαρετό φαγητό. Το καλύτερο είναι ότι είναι και υγιεινό. Αλλά ξέρατε ότι το σκόρδο έχει και άλλες χρήσεις εκτός κουζίνας; Έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά μπορεί να βοηθήσει και στο σπίτι. Αν έχετε κόψει ποτέ σκόρδο, θα παρατηρήσατε ότι κολλάει κάπως.

Γι’αυτό ευθύνονται οι ενώσεις σακχαρόζης, γνωστές και ως φρουκτάνες, οι οποίες περιέχονται στο σκόρδο σε μεγάλες ποσότητες. Σχηματίζουν μια φυσική κόλλα η οποία έχει πολλές πρακτικές χρήσεις στο σπίτι.

Ένα κόλπο συγκεκριμένα είναι πολύ έξυπνο:

Μπορείτε να επιδιορθώσετε ένα σπασμένο παράθυρο με σκόρδο! Απλά πάρτε μια σκελίδα και κόψτε την στη μέση κατά μήκος. Τρίψτε την κομμένη πλευρά απλά πάνω στο ραγισμένο τζάμι και σκουπίστε τον χυμό του σκόρδου που περισσεύει με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας.

Θα δείτε καθαρά όλα τα ραγίσματα να γεμίζουν με τον κολλώδη, φυσικό χυμό του σκόρδου και αυτό θα εμποδίσει το περαιτέρω σπάσιμο του τζαμιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την απλή λύση και στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου αν έχει ραγίσει ή σπάσει από κάποια πέτρα.

Δεν είναι υποκατάστατο επαγγελματικής επιδιόρθωσης, αλλά θα εμποδίσει το ράγισμα να χειροτερέψει μέχρι να φτάσετε σε κάποιο συνεργείο.

Όπως βλέπετε, τελικά αξίζει να έχετε λίγο σκόρδο στο σπίτι, όχι απλά για την μαγειρική. Μπορείτε ακόμη να καλλιεργήσετε και μόνοι σας λίγο σκόρδο.Έξυπνο, συμφωνείτε;

Πήρε μια σκελίδα σκόρδο και έτριψε την πλάτη του σκύλου του - Ο λόγος θα σας αφήσει άφωνους

Το σκόρδο είναι ένα υλικό που υπάρχει σε όλα τα σπίτια και ως γνωστόν εκτός από το να δίνει μια έξτρα γεύση στα φαγητά μας έχει και πολλές ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία και τον οργανισμό μας, για παράδειγμα, δείτε εδώ τι μπορούν να κάνουν μερικές σταγόνες σκόρδου με οινόπνευμα στο αυτί σας. Σε τι μπορεί να βοηθήσει όμως το σκόρδο το σκύλο μας;

Το σκόρδο είναι θαυματουργό στο να απομακρύνει τσιμπούρια και παράσιτα, ένας εχθρός κι ένα βάσανο για τα αγαπημένα μας κατοικίδια και μάλιστα τώρα το καλοκαίρι το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο έντονο. Τα κατοικίδια σας θα σας αγαπήσουν ακόμα παραπάνω.

σκόρδο σκύλος

Βάλτε απλά λίγο σκόρδο στην διατροφή τους και θα εξαφανιστούν τα παράσιτα. Θα μπορούσατε αν δεν σας ενοχλεί η μυρωδιά να τρίψετε μια σκελίδα πάνω στο τρίχωμα τους για εξτρά ασφάλεια.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share