Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Μην πετάξετε τα παλιά σας πλυντήρια…Μόλις δείτε τι μπορείτε να φτιάξετε θα πάθετε "πλάκα"

Θα το λατρέψετε

7 Ιουλίου 2020 15:45
Μην πετάξετε τα παλιά σας πλυντήρια…Μόλις δείτε τι μπορείτε να φτιάξετε θα πάθετε

Τι θα κάνατε αν το πλυντήριο του σπιτιού σας χαλούσε; Οι περισσότεροι πετάνε τα παλιά τους πλυντήρια και λογικά το ίδιο θα κάνατε και εσείς.

Θα κάνατε ένα μεγάλο λάθος! Μπορεί το παλιό σας πλυντήριο να είναι γεμάτο μούχλα, αλλά καλό θα ήταν να μην το πετάξετε. Βλέπετε ένα αχρηστευμένο παλιό πλυντήριο, μπορεί να φανεί χρήσιμο. Μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ενυδρείο!

Μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο, αλλά δεν είναι τόσο πολύ! Ένας άνδρας με πλούσια φαντασία και δημιουργικό πνεύμα αποφάσισε να το δοκιμάσει και τα κατάφερε! Αξιοποίησε ένα παλιό κι άχρηστο πλυντήριο, φτιάχνοντας ένα υπέροχο ενυδρείο!

Πρώτο βήμα οι αποξηλώσεις των άχρηστων πλέον εξαρτημάτων του πλυντηρίου και ο πολύ καλός καθαρισμός του. Κανείς άλλωστε δε θα ήθελε να βρουν τα ψάρια υπολείμματα απορρυπαντικού!

Ιδού το κέλυφος του πλυντηρίου μετά τις αποξηλώσεις. Έτοιμο για τη μεγάλη αλλαγή!Όπως μπορείτε να δείτε, το πλυντήριο-ενυδρείο εξοπλίστηκε με όλους τους απαραίτητους μηχανισμούς ώστε να εξασφαλιστεί ένα υγιές περιβάλλον για τα ψάρια.

Τοποθετήθηκε νέα πόρτα στο πλυντήριο, η οποία κι ασφαλίστηκε. Κανείς δε θα ήθελε, άλλωστε, μετά από τόση δουλειά, να πλησιάσει κάποιος το ενυδρείο και να ανοίξει την πόρτα λες και πρόκειται να βγάλει ρούχα από το πλυντήριο. Εκτός από όλα όσα απαιτούνται για ένα ενυδρείο, προστέθηκαν και φώτα LED για να φωτίζουν το εσωτερικό του.

Τα πολύχρωμα φώτα LED που τοποθετήθηκαν, δίνουν τόσο στα ψάρια, όσο και σε όλο το ενυδρείο μια εντυπωσιακή όψη! Ορίστε το έργο ολοκληρωμένο! Πλυντήριο απ ‘ έξω, ενυδρείο από μέσα!

Έχετε μούχλα στο συρτάρι του πλυντηρίου; Πως να την καθαρίσετε με μόνο 2 υλικά

Μούχλα, είναι δύσκολο να καθαριστεί και ιδιαίτερα σε κάποια σημεία όπως είναι το συρτάρι του πλυντηρίου ρούχων. Οι πλύσεις με κρύο νερό ή γενικά πλύση σε χαμηλές θερμοκρασίες είναι η βασική αιτία που συγκεντρώνονται τα υπολείμματα αδιάλυτου απορρυπαντικού. Επίσης, μπορεί να μην σας είχε περάσει ποτέ από το μυαλό, αλλά το λεμόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πλυντήριο. Με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομήσετε και χρήματα.

Πως καθαρίζουμε το συρτάρι του πλυντηρίου ρούχων από τη μούχλα;

Το πλυντήριο μπορεί να γίνει και πάλι σαν καινούργιο με το ξύδι. Το ξύδι θα απολυμάνει το συρτάρι του πλυντηρίου και τις θήκες του, όπως επίσης λόγω της οξύτητάς του, θα σκοτώσει τους μύκητες, άρα και τη μούχλα.

  • Γεμίστε μια λεκάνη μέχρι τη μέση με ζεστό νερό, τόσο ώστε να αντέχει το χέρι σας.
  • Συμπληρώστε με μισό λίτρο λευκό ξύδι. Είναι αρκετά φθηνό και δε χρειάζεται κάποια ακριβή μάρκα.
  • Αφαιρέστε το συρταράκι και τοποθετήστε το στη λεκάνη για περίπου 15λεπτά για να μουλιάσουν και να μαλακώσουν οι λεκέδες.
  • Αφαιρέστε το συρτάρι από το νερό και τρίψτε τις δύσκολες σε πρόσβαση επιφάνειες με μια παλιά οδοντόβουρτα. Τις γωνίες με λεκέδες καθαρίστε τις με μια οδοντογλυφίδα.
  • Σκουπίζουμε μετά από κάθε πλύσιμο με στεγνή πετσέτα ή με χαρτί κουζίνας. Λιγότερη υγρασία – λιγότερη μούχλα.

Πως θα αποφύγουμε ανάπτυξη μούχλας και υπολειμμάτων απορρυπαντικού

Η πρόληψη είναι το παν. Εάν το συρτάρι είναι βρώμικο, οι βρωμιές και η μούχλα θα πάνε στον κάδο του πλυντηρίου, επομένως και σε όλα τα ρούχα μας. Τι να κάνουμε γι’ αυτό;

  • Εάν έχουμε να βάλουμε δύο πλυντήρια, τότε πρώτα βάζουμε τα χρωματιστά που θέλουν χαμηλή θερμοκρασία. Δεύτερο πλυντήριο, αυτό με τα λευκά. Αυτό γίνεται ώστε το δεύτερο πλύσιμο που είναι σε υψηλή θερμοκρασία, θα καθαρίσει καλύτερα το συρτάρι, λιώνοντας αποτελεσματικά τυχόν υπολείμματα απορρυπαντικού.
  • Σκουπίζουμε μετά από κάθε πλύσιμο το συρτάρι απορρυπαντικού.
  • Αφήνουμε το συρτάρι αλλά και την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτά ώστε να στεγνώνει φυσικά τυχόν υγρασία στο εσωτερικό και των δύο.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share