Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Έριξε στον απορροφητήρα νερό με μαγειρική σόδα και έβαλε τέλος στο πρόβλημα - Το απόλυτο κόλπο

Αυτό το κόλπο θα σας κάνει πιο εύκολη τη ζωή

6 Ιουλίου 2020 10:19
Έριξε στον απορροφητήρα νερό με μαγειρική σόδα και έβαλε τέλος στο πρόβλημα - Το απόλυτο κόλπο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δε ξέρετε πως να καθαρίσετε τον απορροφητήρα σας; Το Athensmagazine.gr σας βρήκε το απόλυτο κόλπο με μαγειρική σόδα, για να βάλετε τέλος στο πρόβλημα της βρωμιάς.

Ως γνωστόν, η μαγειρική σόδα είναι θαυματουργή, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε στη μαγειρική, είτε στην περιποίηση του σώματος. Εκτός όμως από αυτά, η σόδα μπορεί να απομακρύνει και τα λίπη από τον απορροφητήρα της κουζίνας σας.

Πόσες φορές ξεκινήσατε να καθαρίσετε τον απορροφητήρα της κουζίνας σας και με το που τον ανοίξατε αηδιάσατε και τον αφήσατε για... μετά; Αρκετές φορές, σίγουρα, γι' αυτό εμείς σας βρήκαμε το απόλυτο tip. Με μαγειρική σόδα κι ένα ακόμα βήμα θα τον κάνετε σαν καινούργιο!

Διαδικασία:

  • Αφαιρέστε το μεταλλικό φίλτρο. Μπορεί να είναι και διπλό στην περίπτωση οριζόντια συρόμενου απορροφητήρα.
    Τα μεταλλικά δεν έχουν το άσπρο συνθετικό φίλτρο ενσωματωμένο. Στην περίπτωση παλιού απορροφητήρα, αφαιρέστε το άσπρο φίλτρο και αντικαταστήστε το εάν είναι λερωμένο.
  • Γεμίστε με νερό τη μεγαλύτερη κατσαρόλα που έχετε. Βάλτε τη στο μάτι και αφήστε να βράσει το νερό.
  • Γεμίστε μισή κούπα με μαγειρική σόδα.
  • Ενώ βράζει το νερό, ρίξτε πολύ αργά τη σόδα μέσα. Η σόδα κάνει το νερό να αφρίζει απότομα, επομένως έχει μεγάλη σημασία να τη ρίξετε αργά-αργά σε ποσότητα ένα κουταλάκι κάθε φορά.
  • Αφού ρίξετε όλη την ποσότητα και διαλυθεί τότε βυθίζετε το μισό φίλτρο στην κατσαρόλα.
  • Το αφήνετε για τόση ώρα, ώστε να δείτε τα λίπη να διαλύονται και να μένουν πλέον στην επιφάνεια του νερού. Έπειτα γυρίστε το φίλτρο και τοποθετήστε το άλλο μισό στην κατσαρόλα. ΠΡΟΣΟΧΗ: κρατάτε το φίλτρο με ένα γάντι κουζίνας για το φούρνο, ή μια χοντρή πετσέτα για να μην καείτε!
  • Αφαιρέστε το φίλτρο και αφήστε το όρθιο να στεγνώσει καλά.
  • Μην εκπλαγείτε αν δείτε το νερό της κατσαρόλας να αποκτάει μια αηδιαστική όψη. Τα λίπη θα διαλυθούν τελείως και θα φύγουν στο νερό. Εάν τα φίλτρα είναι αρκετά λερωμένα, μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία με καθαρό νερό.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share