Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αδειάζει καφέ σε ένα πιατάκι και του βάζει φωτιά - Το αποτέλεσμα; Θα σας σώσει το καλοκαίρι... (Video)

Απίθανο κόλπο

5 Ιουλίου 2020 11:49
Αδειάζει καφέ σε ένα πιατάκι και του βάζει φωτιά - Το αποτέλεσμα; Θα σας σώσει το καλοκαίρι... (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Αδειάζει καφέ σε ένα πιατάκι και του βάζει φωτιά. Το αποτέλεσμα; Θα σας σώσει το καλοκαίρι... από τα κουνούπια. Επίσης, μόλις δείτε από τι φτιάχνεται το φιδάκι για τα κουνούπια θα πάθετε πλάκα.

Τα κουνούπια το καλοκαίρι είναι ενοχλητικά, και ιδιαίτερα το βράδυ που δε μας αφήνουν να καθίσουμε άνετα και να κοιμηθούμε ήσυχα. Τα μικρά αυτά ιπτάμενα έντομα όμως είναι φορείς διαφόρων ασθενειών, όπως ο πρόσφατος ιός Ζίκα και μπορούν να γίνουν επικίνδυνα για την υγεία μας. Τα εντομοαπωθητικά που κυκλοφορούν στην αγορά μπορεί να είναι αποτελεσματικά, αλλά δεν παύουν να είναι και αυτά επιβλαβή για την υγεία μας, με τα επικίνδυνα πτητικά χημικά που αναδύουν.

Υπάρχει φυσική λύση; Πιστέψτε το ή όχι, μια φυσική επιλογή είναι οι κόκκοι του καφέ! Οι κόκκοι του καφέ λειτουργούν ως ένα αποτελεσματικό φυσικό εντομοαπωθητικό, που θα κρατήσει πολλά έντομα μακριά από το χώρο που βρίσκεστε, συμπεριλαμβανομένων των κουνουπιών, της σφήκας και της μέλισσας. Τα περισσότερα έντομα έχουν ισχυρή αίσθηση της όσφρησης, και οι κόκκοι του καφέ όταν καίγονται, αναδύουν έντονη μυρωδιά που ενοχλεί τα έντομα και τα τρέπει σε φυγή.

Εύκολα! Πάρτε σε ένα μπολάκι φρέσκο ή χρησιμοποιημένο αλεσμένο καφέ και καλύψτε με αλουμινόχαρτο. Αφήστε το μπολ σε σκοτεινό, δροσερό μέρος και αφήστε το να στεγνώσει τελείως. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τον αλεσμένο καφέ (είτε σε μπολ είτε σε φύλλο αλουμινόχαρτου) σε μια επίπεδη περιοχή σε εξωτερικό χώρο, και κάψτε τον, όπως θα κάνετε σε θυμίαμα. Αν βρίσκεστε σε εσωτερικό χώρο και θέλετε να κρατήσετε τα κουνούπια εκτός, ανοίξτε τα παράθυρα. Αν χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο σε εξωτερικό χώρο, αφήστε το μπολ σε ένα κεντρικό μέρος.

Εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά κουνούπια; Προσθέστε μερικά φύλλα δάφνης στους κόκκους καφέ και κάψτε τα μαζί. Αν έχει αέρα ή αν ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος, τότε τοποθετήστε 5 τέτοια μπολάκια περιμετρικά του χώρου που βρίσκεστε για να βεβαιωθείτε ότι έχετε καλύψει το χώρο.

Είναι βιολογικό, εύκολο, και δε χρειάζεται να ψεκάζετε χημικά πάνω σας ή στα παιδιά σας. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε πως να εφαρμόσετε στην πράξη το φυσικό αυτό εντομοαπωθητικό. Μοιραστείτε αυτό το χρήσιμο άρθρο με τους φίλους σας!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share