Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Προσοχή: Μην αναμείξετε ποτέ μαγειρική σόδα με ξύδι - Μπορεί να προκαλέσει...

Μην το επιχειρήσετε

4 Ιουλίου 2020 09:33
Προσοχή: Μην αναμείξετε ποτέ μαγειρική σόδα με ξύδι - Μπορεί να προκαλέσει...
Από Δανάη Πάλμου

Ένα από τα πιο ισχυρά φυσικά καθαριστικά που έχουμε στο σπίτι είναι η μαγειρική σόδα, αλλά και το ξύδι. Πρέπει να προσέχετε όμως και να μην τα αναμείξετε ποτέ, αφού το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό.

Το ξύδι είναι όξινο, ενώ η μαγειρική σόδα είναι μία ασθενής βάση, και όταν αναμειγνύονται μαζί γίνεται αντίδραση, όπου το ένα στοιχείο εξουδετερώνει το άλλο, παράγοντας κυρίως νερό και καθιστώντας το διάλυμα σχεδόν άχρηστο. Ακόμα πρέπει να δίνετε προσοχή στα μέρη που ρίχνετε το μείγμα, και ειδικά το ξύδι, μιας και απαγορεύεται να ακουμπήσει αυτά τα σημεία.

Αλλά το πιο επικίνδυνο είναι ότι ο συνδυασμός τους μπορεί να προκαλέσει έκρηξη, αν τα ανακατέψουμε σε ένα κλειστό δοχείο.

Βούτηξε τα πόδια της μέσα σε μαγειρική σόδα - Θα τρέξετε να το κάνετε όταν δείτε το αποτέλεσμα

Θέλετε απαλά πόδια ακόμα και το καλοκαίρι; Μπορεί να είναι πιο δύσκολο αυτή την εποχή, αλλά ευτυχώς υπάρχει η μαγειρική σόδα, που θα σας βοηθήσει να τα αποκτήσετε.

Η μαγειρική σόδα εκτός από φθηνή έχει και αντισηπτικές ιδιότητες, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλούς τομείς. Ακόμα αν καταναλώνεται καθημερινά, έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό, τα οποία θα δείτε εδώ.

Οδηγίες:

  • Θα χρειαστείτε 3 κουταλιές μαγειρική σόδα και 4-5 λίτρα νερό.
  • Ζεστάνετε το νερό και προσθέστε τη σόδα. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί και βυθίστε μέσα τα πόδια σας για 15-20 λεπτά.
  • Τρίψτε στο ενδιάμεσο τις φτέρνες σας με μια απολεπιστική πέτρα και τέλος απλώστε ενυδατική κρέμα ή
  • βαζελίνη.
  • Φορέστε 100% βαμβακερές κάλτσες και κρατήστε τις για τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Επαναλάβετε τη θεραπεία για 5-7 συνεχόμενες μέρες και μετά διακόψτε για 1 εβδομάδα. Επαναλάβετε τη διαδικασία τουλάχιστον 3 φορές για καλύτερα αποτελέσματα.

Ρίξτε μαγειρική σόδα στα λαχανικά του κήπου σας και βάλτε τέλος στον "εφιάλτη"

Δεν ξέρετε τι να κάνετε με τα έντομα που καταστρέφουν τα λαχανικά σας; Το Athensmagazine.gr σας έχει τη λύση! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αγοράσετε μαγειρική σόδα.

Η μαγειρική σόδα, ως γνωστόν, είναι θαυματουργή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά πράγματα, όπως στον καθαρισμό του σπιτιού σας. Ωστόσο, σήμερα θα σας αποκαλύψουμε το απόλυτο κόλπο για να απομακρύνετε τα ενοχλητικά έντομα από τα λαχανικά σας με φυσικό τρόπο.

μαγειρική σόδα στα φυτά

Συγκεκριμένα, για την αντιμετώπιση εντόμων που προσβάλλουν τα κηπευτικά μας, καθώς και μυκητολογικών ασθενειών, αυτό το αυτοσχέδιο οικολογικό σκεύασμα θα τα προστατεύσει.

Υλικά

  • 1 κουταλιά γλυκού μαγειρικής σόδας
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδου
  • 2 λίτρα νερό

Έβαλε τα ασημικά μέσα σε νερό με μαγειρική σόδα και τα άφησε να μουλιάσουν - Μετά από λίγο τα έβγαλε και...

Μαυρίζουν τα ασημικά σας και δεν ξέρετε τι να κάνετε για να λάμψουν ξανά; Χρησιμοποιείτε πολλά είδη καθαρισμού, που απαιτούν πολλά χρήματα για το κάθε καντήλι με την αλυσίδα του, πολύωρη ή και πολυήμερη εργασία και υπομονετικό τρίψιμο με τα χέρια; Ένα από τα πιο αποτελεσματικά μυστικά καθαρισμού είναι η μαγειρική σόδα!

Ως γνωστόν, η μαγειρική σόδα είναι θαυματουργή. Μπορείτε να χρησιμοποιηθεί είτε στο μαγείρεμα -δείτε εδώ μια συνταγή-, είτε στον καθαρισμό του σπιτιού σας.

Στο βίντεο που ακολουθεί, σας δείχνουμε με ποιο τρόπο, μπορείτε να κάνετε τα μαυρισμένα εκ της πολυκαιρίας ασημικάσας να αστράψουν μέσα σε μόνο 5-10 δευτερόλεπτα, χωρίς τρίψιμο, χωρίς καν να τα ακουμπήσετε και χωρίς να ξοδευτείτε αγοράζοντας διάφορα καθαριστικά προϊόντα ασημικών, και κυρίως χωρίς να καταστρέφετε τα ασημικά σας.

Να τονίσουμε, ότι το αλουμινόχαρτο με τη μαγειρική σόδα (ρίξτε αρκετή, μην την φοβάστε), προκειμένου να κάνουν την χημική αντίδραση που θα αφαιρέσει την μαυρίλα των ασημικών σε 5″ έως 10″, απαιτούν το νερό που θα βάλουμε να κοχλάζει. Αν είναι χλιαρό, δεν θα γίνει η επιθυμητή χημική αντίδραση και δε θα έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε.

Δείτε το βίντεο:

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share