Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τοποθέτησε τον κιμά στην παγοθήκη και την έβαλε στην κατάψυξη - Θα σας λύσει τα χέρια

Το καλύτερο κόλπο

2 Ιουλίου 2020 17:13
Τοποθέτησε τον κιμά στην παγοθήκη και την έβαλε στην κατάψυξη - Θα σας λύσει τα χέρια

Ένα κόλπο που θα σας λύσει τα χέρια είναι αυτό με τον κιμά στην παγοθήκη. Μόλις διαβάσετε σε τι χρησιμεύει σίγουρα θα το επιχειρήσετε.

Λοιπόν, όλοι μας γνωρίζουμε τον κλασικό τρόπο για να αποθηκεύετε τον κιμά…Το χωρίζετε επίπεδα σε μια πλαστική "τσάντα" που κλείνει, ώστε να μπορείτε εύκολα να αποκόψετε τμήματά του.

Το δοκίμασα αυτό στο παρελθόν - και για μένα, δεν λειτούργησε. Ίσως υπάρχει τρόπος να το κάνετε - αλλά όποιος κι αν είναι αυτός ο τρόπος, υποθέτω ότι είναι ενοχλητικός και όχι 100% αποτελεσματικός.

Αντιθέτως εάν θέλετε μερίδες του κιμά σε μεγαλύτερες ποσότητες, βρήκα το κατάλληλο κόλπο, και το μόνο που χρειάζεστε είναι μια παγοθήκη. Έτσι, θα φτιάξετε εύκολα τα μπιφτέκια σας και θα εξοικονομήσετε χρόνο. Σας έχουμε επίσης και μια εξαιρετική συνταγή, την οποία θα δείτε εδώ, και το μόνο που χρειάζεστε είναι κιμάς και ζύμη.

Χρησιμοποιείτε αποκλειστικά άπαχο κιμά για τα μπιφτέκια σας; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Τα μπιφτέκια είναι ένα φαγητό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι και θεωρείται από τα ελαφριά φαγητά που μπορούν κάλλιστα να καταναλωθούν και σε περιόδους δίαιτας. Κι όμως σε ένα τόσο απλό φαγητό μπορεί να κάνουμε και λάθη. Στην τεχνική, το ζύμωμα, το ψήσιμο ή ακόμη και στα υλικά, για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι προσθέτουν στα μπιφτέκια τους δυόσμο, δείτε εδώ γιατί είναι λάθος.

Όταν λοιπόν προσέχουμε τη διατροφή μας αποφεύγουμε και τα λίπη γι' αυτό και όταν επισκεπτόμαστε ένα κρεοπωλείο για να προμηθευτούμε κιμά ζητάμε να είναι άπαχος.

Κι όμως, αυτό είναι λάθος. Μπορεί ο άπαχος κιμάς να βοηθά στη διατροφή μας αλλά δεν βοηθά καθόλου στη γεύση μας κι αυτό γιατί τα μπιφτέκια μας δεν θα βγουν καθόλου αφράτα και το πιο πιθανό είναι κατά το ψήσιμο να "στεγνώσουν".

Το ιδανικό ποσοστό λοιπόν είναι 80% άπαχος κιμάς και 20% κιμάς με λίπος για τέλεια γεύση.Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε κιμά ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.

Βάζετε φέτα στα γεμιστά μπιφτέκια σας; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Τα μπιφτέκια είναι ένα γεύμα που το αγαπούν μικροί και μεγάλοι και έχουν άπειρες παραλλαγές και τρόπους ψησίματος. Δεν είναι λίγες όμως οι φορές μπορεί να κάνουμε κάποιο λάθος κατά την παρασκευή τους, τρανό παράδειγμα πως πολλές φορές χρησιμοποιούμε φρυγανιά για το ζύμωμα τους, δείτε εδώ γιατί δεν πρέπει να το ξανακάνετε.

Τα γεμιστά μπιφτέκια είναι μια εναλλακτική που δίνει μια έξτρα γεύση και η γέμιση είναι αυτή που τα κάνει πιο αφράτα. Στην προσπάθεια μας για μια πιο παραδοσιακή συνταγή συνήθως προσθέτουμε φέτα κι αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε.

Η φέτα είναι ένα τυρί με έντονη γεύση που αν χρησιμοποιηθεί θα υπερτερήσει όλων των άλλων γεύσεων κι επίσης είναι ένα σκληρό τυρί που δεν λιώνει με την ίδια άνεση όπως ένα μαλακό και πιο γλυκό τυρί.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε να φτιάξετε γεμιστά μπιφτέκια προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε καλύτερα κάποιο μαλακό τυρί τύπου τσένταρ ή μοτσαρέλα.

TAGS
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share