Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κόβετε το τυρί με αυτό τον τρόπο; Ξεχάστε ό,τι είχατε δει από τη μαμά σας (Video)

Το απόλυτο κόλπο

1 Ιουλίου 2020 17:31
Κόβετε το τυρί με αυτό τον τρόπο; Ξεχάστε ό,τι είχατε δει από τη μαμά σας (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ξεχάστε λοιπόν ό,τι είχατε δει από τη μαμά σας στην κουζίνα, σχετικά με το πως κόβει το τυρί, και δείτε πώς να μην την κάνετε χάλια, με κομμάτια να εκσφενδονίζονται σε κάθε άκρη της! Επίσης, τα τυριά πρέπει να συντηρούνται σωστά, για να μην υπάρξει κίνδυνος για την υγεία. Αν κάνετε το λάθος με την πλαστική μεμβράνη πρέπει να το σταματήσετε.

Ένας χρήστης του twitter εντόπισε λοιπόν σε ένα βίντεο μαγειρικής τον απόλυτο τρόπο για να τρίβουμε το τυρί και να μην λερώνουμε.

Δείτε το βίντεο:

Τρώτε κρέας με τυρί; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Το κρέας είναι ένα τρόφιμο που καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες από τον περισσότερο κόσμο. Είναι πηγή πρωτεΐνης και διαφόρων θρεπτικών συστατικών γεγονός που δίνει στον οργανισμό μας την ενέργεια που χρειάζεται. Η κατανάλωσή του όμως θέλει μέτρο και φυσικά προσοχή κι ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στους συνδυασμούς που θα κάνουμε. Ένα από τα μεγαλύτερη λάθη που κάνουμε είναι κατά το μαρινάρισμα, δείτε εδώ ποιο είναι.

Ένα ακόμη λάθος που κάνουμε είναι ο συνδυασμός τους κρέατος με το τυρί. Γιατί όμως κάτι τέτοιο μπορεί να είναι βλαβερό για την υγεία μας;

Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί, κρέας σε fondue τυριού, ομελέτα με κρέας και τυριά. Μπορεί να ακούγονται όλα τόσο νόστιμα και λαχταριστά όμως δεν σας συνιστούμε να τα φάτε. Ο λόγος; Όλα αυτά έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και είναι πολύ δυσκολοχώνευτα.

Τυλίγετε το τυρί με αλουμινόχαρτο; Κάντε το μόνο όταν...

Μπορεί να έχετε αναρωτηθεί πολλές φορές αν επιτρέπεται να τυλίξετε με αλουμινόχαρτο ένα τυρί, και σίγουρα το έχετε δοκιμάσει. Τελικά τι ισχύει;

Τα τυριά χρειάζονται ιδιαίτερη μεταχείριση και ως γνωστόν μπορούν να μουχλιάσουν στο πι και φι. Αυτό μπορεί να σας εκπλήξει, αλλά το τυρί είναι πραγματικά ένα ζωντανό. Μάλιστα μπορείτε να δείτε εδώ ένα κόλπο για να μη ξαναμουχλιάσει ποτέ. Όταν το τυρί είναι τυλιγμένο σε πλαστικό περιτύλιγμα δεν μπορεί να προσλάβει οξυγόνο, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αφήνει μια γεύση αμμωνίας και ενδεχομένως να γίνεται εστία επιβλαβών βακτηρίων.

Επιπλέον το τυρί στο πλαστικό περιτύλιγμα του σούπερ μάρκετ ή του τυροκομείου μπορεί να δώσει στο τυρί σας μια γεύση πλαστικού. Εφόσον ανοιχθεί η αεροστεγής συσκευασία τους, πρέπει να διατηρούνται κλεισμένα μέσα σε δοχεία, ή τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη. Το ίδιο ισχύει και για τα τυριά σε φέτες, που διατηρούνται καλύτερα μέσα σε γυάλινα τάπερ.

TAGS
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share