Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έβαλε τα ασημικά μέσα σε νερό με μαγειρική σόδα και τα άφησε να μουλιάσουν - Μετά από λίγο τα έβγαλε και...

Απίθανο μυστικό καθαριότητας!

30 Ιουνίου 2020 08:04
Έβαλε τα ασημικά μέσα σε νερό με μαγειρική σόδα και τα άφησε να μουλιάσουν - Μετά από λίγο τα έβγαλε και...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μαυρίζουν τα ασημικά σας και δεν ξέρετε τι να κάνετε για να λάμψουν ξανά; Χρησιμοποιείτε πολλά είδη καθαρισμού, που απαιτούν πολλά χρήματα για το κάθε καντήλι με την αλυσίδα του, πολύωρη ή και πολυήμερη εργασία και υπομονετικό τρίψιμο με τα χέρια; Ένα από τα πιο αποτελεσματικά μυστικά καθαρισμού είναι η μαγειρική σόδα!

Ως γνωστόν, η μαγειρική σόδα είναι θαυματουργή. Μπορείτε να χρησιμοποιηθεί είτε στο μαγείρεμα -δείτε εδώ μια συνταγή-, είτε στον καθαρισμό του σπιτιού σας.

Στο βίντεο που ακολουθεί, σας δείχνουμε με ποιο τρόπο, μπορείτε να κάνετε τα μαυρισμένα εκ της πολυκαιρίας ασημικάσας να αστράψουν μέσα σε μόνο 5-10 δευτερόλεπτα, χωρίς τρίψιμο, χωρίς καν να τα ακουμπήσετε και χωρίς να ξοδευτείτε αγοράζοντας διάφορα καθαριστικά προϊόντα ασημικών, και κυρίως χωρίς να καταστρέφετε τα ασημικά σας.

Να τονίσουμε, ότι το αλουμινόχαρτο με τη μαγειρική σόδα (ρίξτε αρκετή, μην την φοβάστε), προκειμένου να κάνουν την χημική αντίδραση που θα αφαιρέσει την μαυρίλα των ασημικών σε 5″ έως 10″, απαιτούν το νερό που θα βάλουμε να κοχλάζει. Αν είναι χλιαρό, δεν θα γίνει η επιθυμητή χημική αντίδραση και δε θα έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε.

Δείτε το βίντεο:

Έτριψε με μαγειρική σόδα το ψυγείο - Το απόλυτο τρικ που αγνοούσαμε

Πολλές συσκευές όπως το ψυγείο ή ο φούρνος είναι φτιαγμένες από inox. Το ίδιο ισχύει και για το νεροχύτη, ο οποίος είναι φτιαγμένος από παρόμοιο υλικό. Πώς γίνεται, όμως, να αντιμετωπίσετε την εμφάνιση γρατσουνιών σε αυτά; Δεν υπάρχει λόγος για να ανησυχείτε, καθώς οι ειδικοί έχουν τη λύση και για ακόμη μαι φορά κρύβεται στα ντουλάπια της κουζίνας μας.

Ο λόγος φυσικά για τη μαγειρική σόδα που πραγματικά κάνει θαύματα σε θέματα καθαριότητας, τρανό παράδειγμα, η χρήση της για τους βουλωμένους σωλήνες. Η μαγειρική σόδα, εκτός από το γεγονός ότι είναι χρήσιμη στη μαγειρική, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και για… τις γρατσουνιές του ψυγείου σας! Είναι οικονομική και αποτελεί ένα φυσικό, μη τοξικό καθαριστικό για τις μεταλλικές επιφάνειες.

Κοιτάξτε πόσο απλό είναι. Φτιάξτε μια πάστα με νερό και 3 κουταλάκια σόδα. Τρίψτε την επιφάνεια με το μείγμα και καθαρίστε την με νερό.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share