Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

Έβαλε ψωμί με σέλινο σε μια πλαστική σακούλα - Όταν την άνοιξε δεν πίστευε το αποτέλεσμα

Δοκιμάστε το

27 Ιουνίου 2020 13:25
Έβαλε ψωμί με σέλινο σε μια πλαστική σακούλα - Όταν την άνοιξε δεν πίστευε το αποτέλεσμα
Αρθρογράφος: Δανάη Πάλμου
ΔΑΝΑΗ ΠΑΛΜΟΥ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Ένα κόλπο που θα σας λύσει τα χέρια, είναι αυτό με το σέλινο, το ψωμί και την πλαστική σακούλα. Με αυτό τον τρόπο δεν θα ξαναπετάξετε το ψωμί, όταν ξεραίνεται.

Η μέθοδος του σέλινου

Βάλτε ένα κομμάτι μπαγιάτικο ψωμί και μερικά κοτσάνια σέλινο σε μια πλαστική σακούλα και κλείστε την πολύ καλά. Βάλτε την σακούλα στο ψυγείο για μερικές ώρες. Για καλύτερα αποτελέσματα, αφήστε το στο ψυγείο όλο το βράδυ.

Την επόμενη μέρα, μπορείτε να βγάλετε το σέλινο από την σακούλα. Θα δείτε ότι θα έχει ξεραθεί. Αυτό συμβαίνει επειδή το ψωμί απορροφά την υγρασία του, ώστε να είναι ωραίο και μαλακό.

Συμβουλή: υπάρχει περίπτωση το ψωμί να είναι τόσο ξερό, που να μην μπορείτε να το μαλακώσετε, ό,τι κι αν κάνετε. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε κρουτόν ή για τα μπιφτέκια, τα οποία μπορείτε να φτιάξετε και με αυτό εδώ τον τρόπο.

Θα διατηρήσετε το ψωμί σας για περισσότερο καιρό και να εξοικονομήσετε χρήματα. Δοκιμάστε το και μόνοι σας!

Αυτό είναι το μοναδικό ψωμί που πρέπει να τρώμε - Καρδιοχειρούργος προειδοποιεί

Το ψωμί δεν κάνει καθόλου καλό στην υγεία σας. Αν σας αρέσει ωστόσο να το καταναλώνετε μαζί με το φαγητό σας, σας βρήκαμε το ψωμί που μπορείτε να τρώτε άφοβα.

Σύμφωνα με τον καρδιοχειρουργό, Steven Gundry, υπάρχει μόνο έναν τύπος ψωμιού που είναι υγιεινός και μπορείτε να τρώτε άφοβα και φυσικά δεν περιέχει καθόλου σιτάρι. Μάλιστα γνωστοί σεφ έχουν αποκαλύψει τον σοκαριστικό λόγο, για τον οποίο δεν πρέπει ποτέ να ξαναφάτε ψωμί στις ταβέρνες και στα εστιατόρια.

Το ψωμί αυτό λέγεται Barely Bread, δεν περιέχει γλουτένη αλλά μοιάζει πάρα πολύ με αληθινό ψωμί. Μπορεί όταν το τρώτε σκέτο να μην σας θυμίζει το κλασικό ψωμί αλλά ως συνοδευτικό σε κάτι άλλο θα σας ενθουσιάσει.

Από τι είναι, όμως, φτιαγμένο;

“Ασπράδια αυγών, αλεύρι από αμυγδαλο, λάδι καρύδας, αλεύρι καρύδας, αλεύρι γλυκοπατάτας, αλεύρι φουντουκιού, βούτυρο αμυγδάλου και μερικά ακόμα υλικά», λέει ο ίδιος στο νέο του βιβλίο, The Plant Paradox.

Από μια φέτα τέτοιους ψωμιού θα πάρετε 90 θερμίδες, 5 γρ. φυτικών ινών και 3 γρ, πρωτεϊνης.

Γιατί, όμως, αυτό το ψωμί είναι πιο υγιεινό από αυτό που καταναλώνουμε; Ο Gundry λέει πως δεν είναι μόνο οι υδατάνθρακες και η γλουτένη αλλά και η λεκτίνη που περιέχεται στο ψωμί και σε μεγάλες ποσότητες είναι τοξική. Το Barely Bread, από την άλλη, δεν περιέχει ίχνος λεκτίνης.

Ποια είναι η γεύση του ψωμιού;

“Η γεύση του δεν είναι ακριβώς σαν αυτή του λευκού ή του μαύρου ψωμιού. Δεν μοιάζει, όμως, ούτε με κέικ ούτε είναι υγρό όπως άλλα “τύπου ψωμιά». Για να το νιώθετε περισσότερο σαν ψωμί βάζετέ το στην τοστιέρα και ψήνετέ το και από τις δύο μεριές για 1-2 λεπτά. Απλώστε μέλι από πάνω ή αβοκάντο και πραγματικά δεν θα καταλάβετε τη διαφορά», επιμένει ο καρδιοχειρουργός.


Αυτό το ψωμί στην Ελλάδα δεν κυκλοφορεί ακόμα αλλά είμαστε σίγουροι πως και αυτό θα γίνει στο άμεσο μέλλον. Προς το παρόν ας έχουμε στο νου μας πως το ψωμί που καταναλώνουμε καθημερινά δεν μας κάνει καλό και ας προσπαθήσουμε να μειώσουμε τις ποσότητες που τρώμε.

TAGS
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share