Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μετά από αυτό το κόλπο με την κατσαρόλα δεν θα ξανακαθαρίσετε αλλιώς τα αυγά σας - Είναι πανεύκολο

Δείτε ποιο είναι

22 Ιουνίου 2020 22:55
Μετά από αυτό το κόλπο με την κατσαρόλα δεν θα ξανακαθαρίσετε αλλιώς τα αυγά σας - Είναι πανεύκολο

Μπορεί να αγαπάτε τα βραστά αυγά, αλλά να τα αποφεύγετε για σκέφτεστε την διαδικασία που απαιτούν και δυσκολεύεστε στο καθάρισμά τους, τότε ήρθε η ώρα να αλλάξετε γνώμη.

Ο σεφ James Tahhan, μας δίνει τη λύση. Για την τεχνική, θα χρειαστείτε τρία απλά πράγματα: βραστά αυγά, μια μικρή κατσαρόλα με καπάκι και λίγο νερό. Βέβαια σας έχουμε ακόμα ένα κόλπο, που απαιτεί μόνο 2 κινήσεις.

1. Πάρτε τα βραστά αυγά και τοποθετήστε τα ένα ένα στη μικρή κατσαρόλα, όπου θα έχετε γεμίσει με 2-3 εκατοστά νερό. Είναι καλύτερο να τα αφήσετε να κρυώσουν λίγο για μερικά λεπτά, πριν ξεκινήσετε.

2. Στη συνέχεια, κλείστε το καπάκι και κρατήστε δυνατά τη λαβή. Τοποθετήστε τη κατσαρόλα σε επίπεδη επιφάνεια, όπως πάγκο κοπής και κουνήστε δεξιά-αριστερά με απότομες κινήσεις για περίπου 10 δευτερόλεπτα.

3. Αφαιρέστε το καπάκι και βγάλτε το αυγό από το νερό. Σε αυτό το σημείο, το τσόφλι θα έχει σχεδόν αφαιρεθεί και μόνο του.

Το κόλπο με τα αυγά και το κρύο τηγάνι που μέχρι σήμερα αγνοούσατε

Τα τηγανητά αυγά είναι ένα πιάτο αγαπημένο μικρών και μεγάλων, είναι έτοιμο στο λεπτό και είναι η πιο σωτήρια λύση όταν δεν έχεις προλάβει να μαγειρέψεις. Τι λάθος μπορεί να κάνεις σε ένα φαγητό που χρειάζεται το πολύ πέντε λεπτά για να ετοιμαστεί; Κι όμως, ακόμη και σε αυτό μπορείς να κάνεις λάθος. Ωστόσο, λάθος σχετικά με τα αυγά μπορούμε να κάνουμε ακόμη και στην αποθήκευσή τους, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να τα βάζετε στη θήκη του ψυγείου.

Όλοι έχουμε συνηθίσει να ρίχνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι να περιμένουμε να κάψει και μετά να ρίχνουμε τα αυγά μας. Λάθος! Το τηγάνι θα πρέπει να είναι κρύο και το αυγό να σπάσει πολύ κοντά στην επιφάνεια του για να αποφευχθεί το σπάσιμο του κρόκου. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θέλετε να φάτε ένα πλούσιο English breakfast με τηγανητά αυγά ξέρετε τι πρέπει να προσέξετε.



TAGS
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share